INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Atacuri rasiste la Milano și Torino! » Meciurile n-au fost însă întrerupte

Zlatan Ibrahimovic// Foto: IMAGO / AFLOSPORT
Zlatan Ibrahimovic// Foto: IMAGO / AFLOSPORT

Articol de - Publicat vineri, 07 ianuarie 2022 11:58 / Actualizat vineri, 07 ianuarie 2022 18:33

Nici nu s-a reluat bine Serie A și au reapărut incidentele. E suficient să se confrunte două echipe din Nord și Sud și imediat apar episoadele rasiste. 

Așa au stat lucrurile la Milano și la Torino, unde tifosii Romei și ai lui Napoli și-au dat în petec. Țintele lor au fost Zlatan Ibrahimovic, respectiv Moise Kean, și nu a fost prima oară când cei doi o pățesc în Italia.

Jurnalistul care a anunțat transferul lui Messi la PSG, e sigur de venirea lui Zidane pe „Parc des Princes”
FRANȚA
Jurnalistul care a anunțat transferul lui Messi la PSG, e sigur de venirea lui Zidane pe „Parc des Princes”

Ironiile lui Mourinho

Primul, în ordine cronologică, a suferit Ibrahimovic. Deși nu a intrat titular, suedezul n-a scăpat de atacul adversarilor, veniți din Capitală. Vârful rossonerilor a început meciul cu Roma (3-1) ca rezervă și a apărut pe gazon din minutul 77, oferindu-i un assist lui Rafael Leão. În minutul 90+4, a ratat o lovitură de pedeapsă şi a fost atât de nervos încât s-a luat singur la palme!

Îl iritaseră mai devreme însă și „prietenii” romani. Insultele au fost auzite de Mourinho, cu care Zlatan a lucrat la Inter, și managerul portughez le-a ordonat tifosilor să înceteze. L-au ascultat și l-au lăsat în pace, chiar dacă suedezul „zingaro” s-a obișnuit să fie provocat și nu le-a răspuns. 

Mou a avut parte de un tratament similar la început, replicând că „nu am niciun regret și simt o mare plăcere că am refuzat oferta Milanului acum trei ani”, și s-a plâns încă o dată de greșelile arbitrilor..

Juventus - Napoli 1-1 » Mertens și Chiesa, marcatori în derby-ul din Serie A
SERIE A
Juventus - Napoli 1-1 » Mertens și Chiesa, marcatori în derby-ul din Serie A

Jignit și la Cagliari

Seara, a venit rândul lui Moise Kean (21 de ani), tot din postura de rezervă. Atacantul de culoare, folosit de Allegri la 1-1 în locul lui Morata, a fost luat în vizor din sectorul oaspeților pe „Allianz Stadium” și insultat cu strigăte de maimuță de către fanii lui Napoli, chiar de la primele atingeri de balon. 

În Franța, comentatorii meciului de pe „beIN Sports” au remarcat „lucruri pe care nu ne place să le auzim” la adresa internaționalului italian. În 2019, atacantul lui Juventus a fost jignit mai urât, împreună cu Blaise Matuidi, în timpul unui meci la Cagliari, clubul din Sardinia nefiind sancționat.

Au sfidat interdicția

Napoli i-a luat la Torino în lot pe Zielinski, Lobotka și Rrahmani, deși aceștia aveau interdicție de a pleca din Napoli de la autoritățile sanitare. Cei trei erau contact cu pozitiv și nu aveau a treia doză făcută, nici nu erau în intervalul de 120 de zile de la ultima infectare. Spalletti, rămas acasă cu Covid-19, a dat ordin să intre chiar titulari cu Juve! 

Aceștia riscă o amendă între 400 și 1.000 de euro din partea autorităților, dacă nu cumva carantina „soft” aplicată conform protocolului federal din vară nu va fi contestată, ca în cazul lui Lazio.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Condiția lui Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United: „Aveți grijă ce manager puneți!”

Optimile Cupei Spaniei au fost stabilite » Duel de foc pentru Barcelona + Derby Sevillano!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează