INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Atenţie! Aici se joacă-n pantă! » Terenul Freiburgului are o diferenţă de nivel de 98 de centimetri!

Dreisamstadion a fost prima arenă din Bundesliga dotată cu panouri solare ce asigură electricitate tuturor utilităților
Dreisamstadion a fost prima arenă din Bundesliga dotată cu panouri solare ce asigură electricitate tuturor utilităților

Articol de - Publicat marti, 20 august 2013 00:00 / Actualizat luni, 19 august 2013 20:35

Fotbaliştii de la Mainz au profitat sîmbătă, alergînd în prima repriză din vale-n deal pentru a le fi mai uşor după pauză. Şi au cîştigat cu 2-1.

Ce au în comun Turnul din Pisa şi terenul de joc al Freiburgului? La prima vedere, absolut nimic. În realitate, ambele sînt înclinate! Tabloidul german Bild a dezvăluit că pe Dreisamstadion, privind în diagonală, între fanionul de la colţul situat în stînga peluzei sud şi cel aflat în dreapta, la peluza nord, este o diferenţă de nivel de aproape un metru. Mai precis, 98 de centimetri!

Unii dintre adversarii Freiburgului în Bundesliga s-au prins şi caută să profite. "De fiecare dată cînd jucăm acolo, dacă e să alegem noi terenul, prefer ca în prima repriză ai mei să alerge de la vale la deal, ca să le fie mai uşor la reluare, cînd sînt mai obosiţi", a povestit antrenorul Mainzului, Thomas Tuchel.

Sîmbătă, în a doua etapă a noului sezon din Bundesliga, lui Tuchel chiar i s-a ivit ocazia să-şi pună strategia în aplicare. Cu succes! Echipa lui a cîştigat cu 2-1, prin două goluri marcate după pauză!

Aprobare specială!
În afara înclinării, terenul Freiburgului mai are o problemă. E cel mai mic din Bundesliga. Dimensiuni: 100,5 x 68 metri. Ca o comparaţie, cel mai mare, al lui Schalke, are 118 x 79 metri. "De aceea jucăm cu aprobare specială de la Ligă, ce trebuie înnoită la fiecare început de sezon", a mărturisit preşedintele Freiburgului, Fritz Keller.

24.000 de spectatori poate primi Dreisamstadion din Freiburg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
dash.berlin
dash.berlin  •  14 Octombrie 2013, 01:45
Postat de plischi pe 20 August 2013, 06:28

freiburghezii se mandresc cu faptul ca orasul lor este considerat ca avand in inalt nivel intelectual. poate isi pune unu mintea si baga niste rulmenti sub gazon pentru a face suprafata de joc in prima repriza deal-vale iar in s doua vale-deal, ca sa-i deruteze pe adversari.

Freiburg este si centru universitar daca nu ma insel .Oricum,este un oras foarte vechi cu o istorie aparte .

strajerul
strajerul  •  20 August 2013, 20:38

de la astia au invatat pedeleii sa faca terenurile in panta :))))

mihaiviteazu4
mihaiviteazu4  •  20 August 2013, 12:48
Postat de maistor_kokir pe 20 August 2013, 05:27

legat de stadionul lui shalke, fiind stadion de liga campionilor are marime standard 150m cu 68m ...

Ai vrut sa spui 105x68. Astea sunt dimensiunile oficiale pentru meciuri UEFA.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează