INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Augsburg - Dortmund 0-3 » „Dubla” lui Haller o aduce pe Borussia la o victorie distanță de titlu în Bundesliga!

Augsburg - Borussia Dortmund // foto: Imago Images +7   FOTO
Augsburg - Borussia Dortmund // foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 21 mai 2023 20:32 / Actualizat duminica, 21 mai 2023 21:39

Borussia Dortmund a învins-o pe Augsburg, 3-0, cu „dublă” Sebastian Haller, și este la 90 de minute distanță de primul titlu de campioană după 11 ani! 

  • După înfrângerea de ieri a lui Bayern, 1-3 cu RB Leipzig, BVB este la mâna ei în lupta pentru titlu. Cu o victorie cu Mainz în ultima etapă, ar fi campioană!
  • La egalitate de puncte, situație în care s-ar ajunge dacă Borussia ar remiza cu Mainz, iar Bayern ar învinge-o pe Koln, bavarezii ar câștiga titlul, întrucât au un golaveraj superior galben-negrilor, +53 față de +39.
  • AICI, toate rezultatele etapei 33 din Bundesliga

Într-un sezon cu atâtea puncte negative pentru Bayern, Borussia a părut că face, la rândul său, prea multe cadouri. În loc să profite de eșecurile bavarezilor, galben-negrii s-au împiedicat și ei exact când aveau mai mare nevoie de explozie, de sprint.

Scandal uriaș imediat după Bayern - RB Leipzig. Arbitrul a urlat pe tunel: „Stă pe 180 kilograme și spune rahaturi!” » Muller și-a oprit interviul și privea uluit
GERMANIA
Scandal uriaș imediat după Bayern - RB Leipzig. Arbitrul a urlat pe tunel: „Stă pe 180 kilograme și spune rahaturi!” » Muller și-a oprit interviul și privea uluit

Numai în ultimele cinci etape, Dortmund s-a încurcat de două ori. La Stuttgart, a condus cu 2-0 și cu 3-2, având om în plus pe teren mai mult de o oră. Și totuși, s-a terminat 3-3, primind trei goluri în superioritate. 

Contra lui Bochum, tot o echipă aflată în zona retrogradării, tot în deplasare, a fost alt pas greșit. 1-1. Astăzi, o victorie la Augsburg o aduce pe BVB pe locul 1 înaintea rundei finale, în care trebuie să o bată pe Mainz acasă pentru a cuceri titlul după 11 ani.

Augsburg - Borussia Dortmund 0-3. BVB s-a apropiat la o victorie de titlu!

Fără Bellingham, accidentat, BVB a stat mai mereu în jumătatea adversă de teren în prima repriză. Jocul s-a înclinat spre careul gazdelor, la fel și ocaziile. Wolf, față în față cu portarul, în unghi. Direct în goalkeeper. Adeyemi nu a înscris la centrarea bună a lui Malen. Haller, fentă și șut, reflex extraordinar al lui Koubek. 

Brandt, lansat singur, a încercat să plaseze mingea pe lângă Koubek, ieșit la 20 de metri, în loc să-l dribleze în viteză. Balon blocat, altă șansă irosită. Totul sub privirile disperate ale miilor de fani veniți din Dortmund pentru a încuraja echipa. 

În minutul 38, alt avantaj pentru Borussia. Uduokhai, unul dintre stoperii adversarilor, a fost eliminat. Și încă o ocazie, bară Sule!

Borussia Dortmund, la un pas de al nouălea titlu de campioană!

După pauză, altă bară. Emre Can. Și, în sfârșit, golul eliberării. Haller, ivorianul care a învins cancerul, debutând în ianuarie după două operații, i-a subtilizat mingea stoperului care îndrăznise să facă preluare în propriul careu, cu vârful Borussiei lângă el. Trecere elegantă și șut în colțul lung, bară-gol. 0-1 (58). 

În plină euforie, Dortmund a scăpat dintr-o situație critică. De-abia intrat, Cardona a fost în fața golului egalării. Duel unu contra unu cu Kobel. Portarul Borussiei a salvat cu piciorul.

Tot Haller i-a liniștit pe oaspeți. Căpitanul Reus, de-abia chemat de pe bancă de antrenorul Terzic, a tras, Koubek a respins, dar Sebastien a fost acolo pentru 0-2.

După ce Hummels a fost scos pe brațe de medici, lovit la cap și făcut groggy, Brandt a închis tabela în prelungiri. 0-3.

Dortmund e prima acum, cu două puncte înaintea lui Bayern (70-68). Cu alt succes în ultima etapă, va cuceri al 9-lea titlu din istorie. Întâiul titlu după 11 ani.

FINAL » Augsburg - Borussia Dortmund 0-3

  • Au marcat: Haller '58, '84; Brandt '90+3
  • Click AICI pentru cele mai importante statistici
  • Augsburg a rămas în 10 oameni în minutul 39, după ce fundașul central Felix Uduokhai și-a doborât un adversar aflat în drumul spre poartă.
  • Sebastian Haller a marcat golul descătușării în minutul 58. A profitat de o preluare largă a stoperului Maximilian Bauer, l-a depășit pe acesta din preluare și a șutat din prima, la colțul lung.

Galerie foto: cele mai tari cadre din Augsburg - Borussia Dortmund

+3 FOTO

Augsburg - Borussia Dortmund, echipe de start:

AUGSBURG (3-4-3): Koubek - Veiga, Gouweleeuw, Uduokhai - Engels, Dorsch, Rexhbecaj, Pedersen - K. Yeboah, Beljo, Demirovic 
Rezerve: Klein - Bauer, M. Berisha, Caligiuri, Cardona, Colina, Maier, Mbuku, Sarenren Bazee 
Antrenor: Enrico Maassen

BORUSSIA DORTMUND (4-5-1): Kobel - Wolf, Sule, Hummels, Ryerson - Malen, Brandt, Can, Guerreiro, Adeyemi - Haller 
Rezerve: Meyer - Duranville, Modeste, Moukoko, Ozcan, Passlack, Reus, Reyna, Schlotterbeck 
Antrenor: Edin TerzicAntrenor:

Bayern Munchen a câștigat titlul în Germania în ultimele 10 sezoane. Anterior, Borussia cucerise trofeul doi ani la rând. Momentan, formația din Dortmund are 8 trofee de campioană în vitrină.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Ianis Hagi, primul gol pentru Rangers după accidentare: a fost titular în meciul cu Hibernian

Misiunea devine imposibilă! Ladislau Boloni s-a încurcat din nou, iar promovarea se îndepărtează: „Ne vom ruga pentru victoria lor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
Forzzastiinta
Forzzastiinta  •  21 Mai 2023, 20:08

Slab rau jocul borusiei, cu om in plus trage de 1-0. Da frate încă unu si gata

Vezi toate comentariile (1)
Comentează