INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Revolta presei germane după decernarea Balonului de Aur 2021: „Au inventat trofee de consolare! O jignire!”

Robert Lewandowski, atacantul anului// FOTO: Imago
Robert Lewandowski, atacantul anului// FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 30 noiembrie 2021 11:45 / Actualizat marti, 30 noiembrie 2021 18:57

Marile publicații germane, în frunte cu Bild, susțin că responsabilii „France Football” ar fi inventat pe ultima sută de metri „Atacantul anului” și „Clubul Anului”, doar pentru a-i consola cumva pe învinșii Lewandowski (33 de ani) și Jorginho (29 de ani).

Ballon d'Or 2021 i-a revenit lui Lionel Messi. Pentru nemți, care l-au susținut pe Robert Lewandowski, nemeritat! Bayern, clubul superatacantului polonez, a reacționat prompt, la câteva secunde de la desemnarea câștigătorului: „Lewa, pentru noi rămâi cel mai bun. Felicitări, Leo Messi!”

Însă Bild, nava amiral a publicațiilor germane, a scos „tunurile”: „Lewandowski înșelat, Messi câștigă. Felicitări!”.

Argumentele Bild, cel mai mare tabloid din Europa:

„Messi a primit 613 puncte de la juriul internațional de jurnaliști, Lewandowski, doar 580 de puncte. Vedeta lui Bayern a «livrat», adună goluri și titluri de ani de zile. Face tripla în 2020, dar are ghinionul că Balonul de Aur n-a fost acordat, din cauza coronavirusului. 

7 Ballon d'Ora câștigat Messi în carieră. E urmat de Cristiano Ronaldo, cu cinci trofee. Johan Cruyff, Michel Platini și Marco van Basten au câte trei

Chiar și Messi recunoaște: «Cred că ai fi câștigat cu siguranță anul trecut. Sper că anul viitor va fi și mai bine». În 2021, Lewandowski stabilește un nou record de goluri în Bundesliga, 41, redevine campion al Germaniei și ia Supercupa. Anul acesta este golgheterul Ligii Campionilor, 9 reușite, și al Bundesligii (14). Dar, evident, nu este suficient”.

Lothar Matthaus: „Nu mai înțeleg lumea”

Lothar Matthaus, el însuși câștigător al Balonului de Aur în 1990, consideră și el că polonezului i s-a făcut o mare nedreptate: „2021 are douăsprezece luni, nu doar cea în care Messi a avut cel mai mare succes. Sunt un fan al lui Leo, dar el nu strălucește pe teren în acest moment. 

Lewandowski ar fi fost un învingător meritat, pentru că reușitele lui Leo din 2021 nu sunt remarcabile: doar locul 3 cu Barcelona, ​​​​30 de goluri în LaLiga, iar la Paris SG joacă modest. Devine însă campionul Americii de Sud, cu Argentina, și este de ajuns. Eu chiar nu mai înțeleg lumea asta!”.

„I-au «avariat» imaginea”

Germanii reclamă și un alt aspect. Bild și Sport1.de reproșează revistei France Football, creatoarea Ballon d'Or, în 1956, că „a inventat alte două trofee, «Atacantul Anului» și «Clubul Anului», chiar în ziua decernării Balonului, pentru a-i consola cumva pe învinșii Lewandowski și Jorginho, câștigător al Ligii Campionilor, cu Chelsea, și campion al Europei, cu Italia”.

Sport 1 pretinde chiar că „pentru Lewa e o jignire. În 2016, când s-a separat de «FIFA World Footballer of the Year», votat și de jucători și de antrenori, «Ballon d'Or» a fost considerat mai prestigios, fiind de mai mare tradiție și, se presupune, mai obiectiv. Anul acesta, organizatorii i-au «avariat» serios imaginea. Balonul de Aur și-a pierdut din strălucire”. 

A fost o mare onoare să concurez cu tine. Toată lumea știe și suntem cu toții de acord că anul trecut ai fi meritat trofeul. France Football ar trebui să-ți dea Ballon d’Or 2020. Ar trebui să-l ai acasă.

- Leo Messi către marele învins, Lewandowski

Aș dori să-l felicit pe Lionel Messi, câștigătorul Balonului de Aur. Eu am obținut premiul pentru cel mai bun atacant al anulului, dar niciun fotbalist nu poate câștiga un premiu individual fără o echipă puternică în spate și fără sprijinul fanilor. Mulțumesc pentru tot.

- Robert Lewandowski, atacant Bayern

Cum au punctat candidații

Jucător Țara, ClubPunctaj
1. Lionel Messi (Argentina, Barcelona/​​​​PSG)613
2. Robert Lewandowski (Polonia, Bayern)580
3. Jorginho (Italia, Chelsea)460
4. Karim Benzema (Franța, Real Madrid) 239
5. N'Golo Kanté (Franța, Chelsea) 186
6. Cr. Ronaldo (Portugalia, Juventus, Man. Utd) 178
7. Mohamed Salah (Egipt, Liverpool) 121
8. Kevin De Bruyne (Belgia, Man. City) 73
9. Kylian Mbappé (Franța, PSG) 58
10. Gianluigi Donnarumma (Italia, Milan/PSG)36

Mecanismul votului pentru Balonul de Aur

Pentru desemnarea învingătorului votează 180 de jurnaliști din toată lumea, fiecare reprezântînd câte-o țară. Acestora li se cere să aleagă, în ordine, cei mai buni 5 jucători din anul respectiv, de pe o listă de 30. 

Primului clasat, fiecare îi acordă 6 puncte, al doilea primește 4 puncte, al treilea - 3 puncte, al 4-lea - două puncte, iar ultimul, un punct. 

Trofeul îi revine fotbalistului care, la numărătoare, obține cel mai mare punctaj. Iar dacă doi sau mai mulți jucători se află la egalitate, contează de câte ori a fost fiecare pe locul 1, pe listele trimise de ziariștii amintiți. 

Criteriile de care aceștia trebuie să țină cont: 

  1. Performanțele individuale și colective din timpul anului;
  2. Clasa jucătorului (talent și fair play); 
  3. Cariera fotbalistului.

Citește și:

Fostul mare rival de la Real Madrid, revoltat după „Balonul de Aur” cucerit de Messi: „Mi-e greu să mai cred în premiile astea. Leo în top 5 fotbaliști, dar nu acum”

Cum a fost surprins Robert Lewandowski, în momentul în care Messi era anunțat câștigător al „Balonului de Aur” » Mesajul din miez de noapte al polonezului

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (19)
leu.mr
leu.mr  •  30 Noiembrie 2021, 19:12

Totul s-a diluat in ziua de azi, concursurile sint de forma sau corecte politic, filmele, muzica, etc - un dezastru !

1481130088847024
Constantin Vaetus  •  30 Noiembrie 2021, 18:54

Au perfectă dreptate nemții!

rva4
rva4  •  30 Noiembrie 2021, 16:31
Postat de terranovaa pe 30 Noiembrie 2021, 15:19

O gluma de trofeu

O gluma proastă și penibilă pentru cei extrem de îngăduitori. Potrivit era "o rușine de trofeu"

Vezi toate comentariile (19)
Comentează