INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINANCIAR

Salvarea Barcelonei vine de la UEFA » Planul forului european de a ajuta echipele aflate în criză

FC Barcelona, la meciul cu Real Sociedad, câștigat cu scorul de 4-2.
Foto:Imago
FC Barcelona, la meciul cu Real Sociedad, câștigat cu scorul de 4-2. Foto:Imago

Articol de - Publicat joi, 19 august 2021 10:03 / Actualizat joi, 19 august 2021 11:41

UEFA a creat un fond de 6 miliarde de euro cu ajutorul a două mari bănci și a unor societăți de investiții pentru a veni în sprijinul cluburilor calificate în competițiile continentale și afectate grav de pandemie.

Datoriile de peste un miliard de euro cu care se confruntă FC Barcelona au șocat lumea fotbalului. Iar UEFA a decis să ia măsuri pentru a veni în ajutorul participantelor în cupele europene afectate serios de criza sanitară. 

New York Times dezvăluie că forul continental, cu ajutorul a doi coloși bancari, Unicredit și Citigroup, și al câtorva societăți de investiții a creat un așa numit „fond de securitate”, cifrat la 6 miliarde de euro. Sumă pe care a garantat-o cu veniturile din cele 3 competiții continentale pe care le patronează. 

UEFA salvează Barcelona

Cluburile afectate vor putea solicita împrumuturi direct de la UEFA pentru a beneficia de tarife mai avantajoase. Obiectivul final ar fi să li se permită să-și restructureze datoriile în jurul unor rate ale dobânzii mai mici.

Țintele prioritare ale acestui plan de salvare sunt grupările aflate în dificultate din rândul celor calificate în Liga Campionilor, Europa League și Conference League. Finanțarea de care vor beneficia va fi indexată la venitul pe care ar trebui să îl primească în funcție de competiția în care sunt angajate. 

Potrivit aceluiași New York Times, proiectul n-are încă aprobarea cluburilor, dar a fost prezentat de șefii UEFA celor de la Uniunea Europeană a Cluburilor.

1,32 miliardede euro este suma la care se ridică datoriile Barcelonei. Cifra a fost dezvăluită de președintele clubului, Joan Laporta

Joan Laporta, președintele Barcelonei, dezvăluie că datoria clubului catalan este de 1,35 miliarde de euro. Și îl acuză de moștenirea grea pe Bartomeu, fostul conducător al grupării blaugrana.

„Avem salarii cu 20-25% mai mari decât adversarii noștri. Bugetul salarial depășește cu 3% veniturile totale ale clubului. Primul lucru pe care a trebuit să-l fac când am câștigat alegerile a fost să apelez la un împrumut de 80 de milioane de euro. Altfel, nu puteam plăti salariile. Regimul anterior era plin de minciuni! Am constatat, de asemenea, că trebuie să facem reparații urgente la Camp Nou, pentru că reprezenta un risc privind siguranța suporterilor. 

Am mai aflat că Barcelona primise 50% din drepturi TV în avans. Am găsit totul pe dos, veteranii cu contracte îndelungate și tineri legați de noi pe perioade scurte. Nicio reducere salarială în trecut! Minciuni! 

S-au făcut plăți disproporționate către intermediari, nici măcar agenți. De exemplu, o persoană a fost plătită cu 8 milioane de euro să caute tinere talente în America de Sud. Suntem pe minus cu 451 de milioane de euro! O moștenire teribilă”, declara Laporta.

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Mărturia lui Raul Jimenez, la 9 luni după accidentarea cumplită suferită: „Mi-au spus că e un miracol că sunt în viață”

S-a făcut! Real Madrid a vândut un jucător la Arsenal: 40 de milioane de euro pentru „los blancos”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (4)
montgomerry
montgomerry  •  21 August 2021, 08:51

Acum te întrebi dacă nu cumva UEFA era în spatele acelei Super Ligi.

10206372421179108
Ionut Gradeanu  •  19 August 2021, 13:22

"1,32 miliarde de euro este suma la care se ridică datoriile Barcelonei. Cifra a fost dezvăluită de președintele clubului, Joan Laporta Joan Laporta, președintele Barcelonei, dezvăluie că datoria clubului catalan este de 1,35 miliarde de euro." Verificam si noi informatiile astea un pic inainte sa dam cu copy-paste ca sa mai bifam un articol?

ripensistu
ripensistu  •  19 August 2021, 12:57

Hotilor ajutati si adevaratele echipe de traditie precum Bury nu doar rusinile astea de cluburi doar disperate dupa bani.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează