INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

S-a făcut! Real Madrid a vândut un jucător la Arsenal: 40 de milioane de euro pentru „los blancos”

Martin Odegaard (stânga) a semnat cu Arsenal // foto: Guliver/gettyimages
Martin Odegaard (stânga) a semnat cu Arsenal // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 august 2021 18:32 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 19:04

Martin Odegaard (22 de ani), mijlocaș ofensiv, a semnat cu Arsenal. După 6 ani, norvegianul părăsește definitiv Real Madrid.

Real Madrid continuă să vândă jucători în această vară. Ultimul care s-a alăturat listei plecărilor este mijlocașul ofensiv Martin Odegaard. Acesta ajunge la Arsenal, clubul unde a evoluat în prima jumătate a anului sub formă de împrumut.

Martin Odegaard a semnat cu Arsenal. Cât primește Real Madrid

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, actele de transfer au fost deja semnate. Odegaard a semnat cu Arsenal până în vara lui 2026. Așadar, un contract pe 5 ani. În schimbul talentatului „dirijor”, Real Madrid va încasa o sumă importantă. Potrivit sursei citate, puțin sub 40 de milioane de euro.

Odegaard a fost cumpărat de Real Madrid în ianuarie 2015, de la Stromsgodset. Norvegianul nu a reușit să se impună la prima echipă „blanco” și a fost împrumutat, succesiv, la Heerenveen, Vitesse, Real Sociedad și Arsenal. La prima echipă a lui Real Madrid, Odegaard a rezistat doar o jumătate de sezon, între iulie 2020 și ianuarie 2021.

Martin pleacă de la Real Madrid cu doar 11 meciuri pentru prima echipă a clubului, în care nu a înscris și nu a pasat decisiv. La Arsenal a adunat 20 de meciuri, două goluri și două assisturi în a doua parte a sezonului 2020/2021.

Martin Odegaard are 30 de meciuri în echipa națională a Norvegiei, unde este căpitan.

Real Madrid punctează serios la capitolul „plecări”

În această vară, Real Madrid a mai renunțat la 4 jucători. Este vorba despre Raphael Varane, transferat la Manchester United, Brahim Diaz, împrumutat la AC Milan, Sergio Ramos, plecat liber de contract, și Takefusa Kubo, împrumutat la Mallorca.

În schimb, în lotul lui Carlo Ancelotti există o singură față nouă: David Alaba, adus gratis după ce i-a expirat contractul cu Bayern Munchen. În plus, Gareth Bale, Jesus Vallejo, Dani Ceballos și Luka Jovic au revenit după împrumuturi.

Citește mai multe știri din La Liga:

Noul număr 10 al Barcelonei » Presa din Catalunia anunță cine va fi, cel mai probabil, decarul echipei, după despărțirea de Messi

Cristiano Ronaldo rupe tăcerea! Ce spune despre viitorul său după zvonurile legate de transfer: „Povestea mea a fost scrisă”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează