INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

BARCELONA - BILBAO 1-0. Rahitici! Catalanii s-au impus chinuit în fața bascilor

Ivan Rakitici a marcat golul victoriei Barcelonei FOTO: Gettyimages
Ivan Rakitici a marcat golul victoriei Barcelonei FOTO: Gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 iunie 2020 13:31 / Actualizat miercuri, 24 iunie 2020 13:43

Catalanii au fost salvaţi de reușita lui Rakitici, servit de Messi. Golul, cadou pentru căpitanul care azi împlineşte 33 de ani, nu machiază faţa încercănată a campioanei, în convalescenţă postpandemie.

Barcelona continuă să nu primească gol şi câştigă doar italieneşte după restartul post-pandemie. Nu a lipsit însă mult să biseze nulul de la Sevilla, însă marţi seară şi-a confirmat impotenţa la 1-0 cu Bilbao. 

Aşteptând totul şi mereu de la Messi, altfel tonic şi inventiv, în preziua celei de-a 33-a aniversări, catalanii au dominat, au pasat la infinit mingea şi au etalat acelaşi joc ofensiv rahitic postpandemie, imaginea fidelă a tandemului Suárez - Griezmann care nu produce pericol şi ocazii. 

A trebuit să intre Rakitici, pe una din rarele clipe de inspiraţie ale lui Quique Setién, şi de driblingul sclipitor al lui Leo ca mijlocaşul croat să fisureze barajul basc.

5 la rând fără gol primit

A fost, de altfel, prima eroare defensivă a oaspeţilor pe Camp Nou taxată de pragmatismul unei echipe, care arată fix cum spunea Leo înaintea întreruperii, fără nicio şansă de a câştiga Champions League. Dependenţa de argentinian este tot mai pregnantă: 81 la sută din ultimele goluri blaugrana în LaLiga (17 din 21) au purtat amprenta genială a "Puricelui", ajuns la 250 de assisturi pentru Barcelona! 

Dar există şi o parte plină a paharului, dincolo de regretul amânării golului 700 în blaugrana. Trupa catalană primeşte foarte greu gol. Ter Stegen, sigur şi de data asta, a ajuns la cinci meciuri la rând cu poarta încuiată, ceea ce nu i s-a mai întâmplat Barçei în campionat de patru ani şi o lună! Buba e în atac, ce suferă de alt virus decât Covid-19!

Messi a riscat o eliminare

Barça, prin vocea lui Piqué şi presa catalană, s-a plâns de ajutorul primit de Real din partea VAR. Numai că marţi asistentul video n-a intervenit într-o fază care-l putea costa scump pe Messi. În repriza secundă, la un duel la centrul terenului, Leo l-a călcat pe gleznă (aparent involuntar) pe Yeray (foto) în minutul 69, iar Gil Manzano n-a fluierat nimic, nici de la monitoare nu s-a cerut revizionarea acţiunii.

Iñaki, 150 de etape la rând!

Pe Camp Nou n-a lipsit "perpetuum mobile" Iñaki Williams. Atacantul de 26 de ani, crescut de basci, a legat al 150-lea meci în LaLiga şi a devenit astfel al optulea jucător cu această performanţă. De 21 de ani nimeni nu mai atinsese o asemenea barieră, ultimul fiind portarul Alberto López Fernández, care s-a oprit la 151. Recordul este deţinut de Larrañaga, cu 202! 

450de minute e seria fără gol primit al lui Ter Stegen, cea mai lungă din actuala LaLiga, depăşind-o pe cea a lui Oblak (Atletico), neînvins 447 de minute în toamna trecută

1.700de minute în 35 de meciuri i-au trebuit lui Rakitici pentru a marca primul gol în acest sezon. Messi are 15 pase decisive în actualul campionat şi 19 în toate competiţiile

CITEȘTE ȘI: 

BARCELONA - BILBAO 1-0. Messi, încă o performanță istorică: are mai multe pase de gol decât au alții meciuri

VIDEO + FOTO Presa catalană a luat foc după ce Real Madrid a preluat şefia în La Liga: „Liderul VAR!" și „Made in Madrid!"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează