INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Jucătorii lui Espanyol, revoltați după eșecul cu Barcelona: „O glumă de penalty!”

Penalty-ul obținut de Depay în Barcelona - Espanyol, scor 1-0.
Foto: Imago
Penalty-ul obținut de Depay în Barcelona - Espanyol, scor 1-0. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 noiembrie 2021 12:15 / Actualizat duminica, 21 noiembrie 2021 13:25

Barcelona a câștigat derby-ul Cataluniei cu Espanyol, scor 1-0, la debutul lui Xavi pe Camp Nou. Singurul gol al partidei a fost marcat de Memphis Depay, în urma unui penalty controversat.

Faza s-a petrecut în minutul 48 al meciului, când fundașul lui Espanyol, Leandro Cabrera, a avut o intrare prin alunecare în careu asupra lui Depay. Fundașul uruguayan a atins mingea inițial, apoi l-a la lovit pe atacantul Barcelonei, aflat în cădere. „Centralul” Del Cerro Grande a dictat penalty, spre nemulțumirea jucătorilor lui Espanyol. 

FOTO Momentul penalty-ului obținut de Depay

Raul de Tomas, atacantul celor de la Espanyol, a criticat dur decizia arbitrului, considerând că acesta a dictat „o glumă de penalty”

„Din teren mi s-a părut o gluma. Posibil să-l atingă dar nu există intenție. La începutul sezonului ne-au spus că nu au de gând să fluiere genul ăsta de penalty. Cred că nu este lovitură de la 11 metri. Ar fi fost corect să remizăm, dar în fotbal trebuie să marchezi goluri. Am încercat, dar nu am putut. Am făcut un joc grozav însă”, a declarat De Tomas, potrivit Mundo Deportivo

„Suntem furioși, clubul nostru, suporterii noștri, merită mult mai mult, merită mai mult respect și nu putem rămâne tăcuți, evident”, a spus și căpitanul lui Espanyol, David Lopez.

Celor doi le dă dreptate fostul arbitru Alfonso Perez Burrull, care a declarat la Radio Marca că la faza respectivă nu se impunea acordarea loviturii de la 11 metri.

„După ce am urmărit reluarea, cred că arbitrul Carlos Del Cerro Grande nu ar fi trebuit să dea penalty-ul. Jucătorul lui Espanyol a atins mingea în lupta pentru balon cu atacantul”, a declarat Burull.

La penalty, fundașul atinge mingea, dar îl atinge și pe Memphis. Dacă arbitrul a fluierat, sigur a văzut ceva.

- Sergio Busquets, FC Barcelona

Xavi, victorie la debutul la Barcelona

După meci, Xavi, noul antrenor al catalanilor, a vorbit despre importanța victoriei și despre ce trebuie să schimbe în jocul echipei blaugrana.

„Am suferit. Asta e clar. Dar plec fericit datorită rezultatului și atitudinii. Dar am suferit mult. Azi nimeni nu mai câștigă ușor, dar trebuie să fim mai buni. Cred în această echipă și vom juca mai bine. Mai sunt multe lucruri de pus la punct, dar am obținut trei puncte importante. 

Dacă începi cu o victorie, totul e mai ușor. Trebuie apreciat efortul echipei. Nu e ușor să câștigi. În unele momente am văzut o Barcelona bună. Mi-a plăcut defensiva, dar trebuie să fim mai buni în finalurile de meci. Trebuie să avem posesia și să fim calmi. În ultimele 15 minute trebuia să avem posesia, dar nu am făcut asta. 

Construim un proiect și era vital să obținem cele 3 puncte. Cred că timp de 70 de minute am jucat bine, dar trebuie să fim mai buni”, a spus Xavi, citat de Marca.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Un nume greu al vestiarului l-a apărat pe Solskjaer în fața fanilor! Gestul fotbalistului, imediat după 1-4 cu Watford

Marius Șumudică trimite „săgeți” către fostul antrenor al lui Malatyaspor: „Vin jucătorii și-mi zic «Mister, nu suntem pregătiți, în vară nu am făcut nimic»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
alex.aelev
alex.aelev  •  21 Noiembrie 2021, 23:07

Arbitrul a fost un Cerro Grande

Vezi toate comentariile (1)
Comentează