INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Barcelona pornește revoluția! Peste 200 de milioane pentru două bombe! + o plecare importantă

Matthijs de Ligt în semifinala cu Tottenham, foto: Gulliver/gettyimages
Matthijs de Ligt în semifinala cu Tottenham, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 10 mai 2019 09:49

Barcelona, rănită de eliminarea șocantă din Champions League contra lui Liverpool, îi ia în această vară pe Antoine Griezmann (120) și Matthijs de Ligt (85).

Al patrulea an la rând fără finala Ligii. Al doilea sezon când e eliminată după un retur înfiorător: 0-3 la Roma, 0-4 la Liverpool.

Barcelona suferă, dar plănuiește viitorul. Va fi o mini revoluție în vară.

Duet de la Ajax pentru Barcelona

Se știu deja două nume care vor veni pe Camp Nou. Primul e Antoine Griezmann, pe care clubul blaugrana l-a vrut și vara trecută, afacerea eșuând în ultima clipă. Prețul atacantului francez, 120 de milioane de euro, nu e considerat exagerat. Are 28 de ani și e campion mondial.

Al doilea, Matthijs de Ligt, fundaș central de 19 ani, căpitanul lui Ajax, care îl va însoți în Catalunya pe colegul său Frenkie de Jong.

"Lăncierii" au refuzat 80 de milioane de euro de la Juventus pentru De Ligt, directorul sportiv Marc Overmars mărturisindu-le piemontezilor că există un acord cu Barça.

Pentru o sumă ce se apropie de cea cu care a fost vândut De Jong. 86 de milioane, cu tot cu bonusuri, dezvăluie De Telegraaf. În total, Barcelona va achita spre 300 de milioane numai pentru De Jong, De Ligt și Griezmann.

Rakitici la Inter: 50 de milioane

Cine pleacă? Aproape sigur, Ivan Rakitici. Croatul de 31 de ani, din 2014 la campioana Spaniei, va semna foarte probabil cu Inter Milano, pentru 50 de milioane. Exact suma la care e cotat mijlocașul. La fel, aproape sigur, Ernesto Valverde va părăsi Barcelona. Trei variante: Allegri, Ronald Koeman și Ten Hag. 

Citește și:

El e favorit s-o preia pe Barcelona după ce Valverde a ratat finala Ligii Campionilor

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
toss
toss  •  10 Mai 2019, 15:43

Pai bombe au fost si Couthinio si Dembele, nu? Sa ii mai tina un an...pe tusa. La Barca va fi foarte greu sa se impuna tinerii cat timp joaca Messi. Griezmann vine degeaba, si pe bani multi, daca nu are loc in echipa de Messi si Suarez. Messi trebuie retras la mijloc. Eventual Dybala de la Juve langa decar. In aparare Barca are nevoie de un jucator mai dur, ceva de genul Koulibaly de la Napoli sau Gimenez de la Atletico, sau Romagnoli de la Milan. Daca Rakitik are oferta trebuie lasat sa plece. Boateng trebuie tinut...sa care gentile. Trebuie si un portar bun. As merge pe mana lui Sergi Rico sau David Soria.

1213785285311900
Adrian Ionica  •  10 Mai 2019, 14:06

Revolutie cu 200mil ?? Poate la PAOK.Kiev.plzen ! Pt Barca trebuie 2 mld...trb 5-6 de top confirmati nu doar cotati bine , ii mai duce messi in spate 2..ani..

poison_1
poison_1  •  10 Mai 2019, 12:29

Mai bine ar pleca Coutinho, Dembele si Malcom.. dar cine să-i ia?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează