INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona vinde în Premier League! Jucătorul a semnat până în 2026

Barcelona îl vinde pe Junior Firpo la Leeds // foto: Guliver/gettyimages
Barcelona îl vinde pe Junior Firpo la Leeds // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 06 iulie 2021 16:32 / Actualizat marti, 06 iulie 2021 16:32

UPDATE: Barcelona a renunțat la fundașul stânga Junior Firpo, în vârstă de 24 de ani. Acesta a semnat cu Leeds, echipă din Premier League. Fundașul va avea un contract până în 2026 cu clubul englez și  un salariu de 2 milioane de euro pe sezon.

Barcelona, locul 3 în ultimul sezon din La Liga, punctează și la capitolul „plecări”, nu doar la sosiri. Catalani au ajuns la un acord cu Leeds pentru transferul fundașului stânga Junior Firpo.

Clubul blaugrana va primi 15 milioane de euro în schimbul fundașului cu dublă cetățenie, spaniolă și dominicană, care evoluează la Barcelona din 2019.

Barcelona îl vinde pe Junior Firpo la Leeds! Jucătorul se află deja în Anglia

The Athletic anunță că Firpo se află deja în Anglia și că urmează să fie anunțat oficial drept noul jucător al lui Leeds, în cazul în care trece cu brio de vizita medicală.

Înainte de aventura de la Barcelona, în care nu a avut mare succes, Firpo a mai jucat pentru prima echipă a celor de la Real Betis. Evaluat la 8 milioane de euro de către Transfermarkt, Firpo a adunat 41 de meciuri, două goluri și 3 pase decisive la clubul blaugrana.

Leeds mai are două variante pentru postul de fundaș stânga: Leif Davis (21) și Laurens De Bock (28). Sezonul trecut, în banda stângă a apărării a jucat cu precădere nord-macedoneanul Ezgjan Alioski (29 de ani), dar acesta nu este fundaș stânga de meserie. În plus, contractul său cu trupa lui Marcelo Bielsa a expirat, iar Alioski întârzie să semneze prelungirea.

Francisco Trincao merge în Premier League

Barcelona mai trimite un jucător în Premier League. Francisco Trincao (21 de ani, aripă dreapta), merge la Wolverhampton sub formă de împrumut. Concurența din departamentul ofensiv este deja mare, după transferurile lui Sergio Aguero și Memphis Depay, astfel că jucătorul portughez transferat în schimbul a 30 de milioane de euro vara trecută a devenit dispensabil.

La Wolves, echipă care l-a înlocuit recent pe Nuno Espirito Santo cu Bruno Lage, Trincao va fi coleg cu o mulțime de fotbaliști portughezi, precum Rui Patricio, Ruben Vinagre, Nelson Semedo, Ruben Neves, Pedro Neto, Daniel Podence, Fabio Silva sau Rafa Mir.

Urmează Umtiti și Pjanic

Barcelona se confruntă cu mari probleme financiare și trebuie să cedeze din jucători pentru a putea prelungi contractul cu Messi. Printre fotbaliștii favoriți să părăsească Camp Nou vara aceasta sunt Samuel Umtiti și Miralem Pjanic, ambii jucători cu salarii mari.

Potrivit Mundo Deportivo, clubul catalan le-a trimis celor doi o scrisoare prin care îi notifică că nu mai fac parte din planurile conducerii pentru sezonul viitor și sunt liberi să-și caute echipe.

Conform aceleiași surse, fundașul francez nu ia în calcul o plecare de la Barcelona, fiind mulțumit cu salariul mare pe care îl are cu catalanii. Acesta mai are contract până în 2023. Pjanic, pe de altă parte, nu ar refuza o despărțire de clubul la care a ajuns de la Juventus.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Nu a rezistat decât un an la Barcelona » Adus cu tam-tam pe Camp Nou, jucătorul va fi împrumutat în Premier League

Neymar, provocat să numească 5 jucători mai tehnici decât el: „Cu toată modestia din lume...”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează