INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

Barcelona, Juventus și Real Madrid reacționează dur după ce UEFA a deschis o anchetă împotriva lor: „Ori modernizăm fotbalul, ori vom asista la inevitabila lui distrugere”

Barcelona, Juventus și Real Madrid, comunicat dur după startul anchetei UEFA // FOTO: Imago
Barcelona, Juventus și Real Madrid, comunicat dur după startul anchetei UEFA // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 mai 2021 21:13 / Actualizat miercuri, 26 mai 2021 21:46

Real Madrid, Barcelona și Juventus, cluburi care încă nu s-au retras din proiectul lansat în aprilie, sunt anchetate de Comitetul de Etică pentru o „potențială încălcare a regulamentelor UEFA”.

După ce UEFA a deschis o procedură împotriva lor, cele trei echipe, au reacționat printr-un comunicat, în care critică gestul făcut de forul condus de Aleksander Ceferin, președintele forului european, și solicită în continuare o schimbare importantă în fotbal.

Barcelona, Juventus și Real Madrid, comunicat dur după startul anchetei UEFA

Barcelona, Juventus și Real Madrid își manifestă dezaprobarea categorică privind insistenta constrângere pe care UEFA o face către trei dintre cele mai mari instituții din istoria fotbalului.

În plus, această atitudine este alarmantă și având în vedere încălcarea flagrantă a deciziei instanțelor de justiție, care s-au pronunțat clar și au avertizat UEFA să se abțină de la orice acțiune împotriva cluburilor fondatoare ale Super Ligii în timpul procesului.

De aceea, deschiderea unei proceduri disciplinare din partea UEFA este de neînțeles și atentează direct la statul de drept, pe care noi, cetățenii Uniunii Europene, l-am construit. Și este o lipsă de respect față de propriile tribunale.

Din primul moment, Super Liga a fost impulsionată de scopul de a îmbunătăți situația fotbalului european, de a crește interesul pentru sport și de a le oferi fanilor cel mai bun spectacol posibil. Totul, într-un cadru sustenabil și solidar, având în vedere situația economică alarmantă pe care o traversează cele mai multe cluburi europene.

Totuși, în loc să studieze modul de a moderniza fotbalul, printr-un dialog deschis, UEFA pretinde să retragem acțiunile din justiție care, pentru că nu există altă posibilitate, ridică semne de întrebare legate de monopolul pe care-l are asupra fotbalului european.

Barcelona, Juventus și Real Madrid, cluburi cu peste o sută de ani vechime, nu vor ceda în fața niciunui fel de constrângere, în fața niciunei presiuni intolerabile și afirmă din nou dorința de a dezbate, prin dialog și respect, soluțiile urgente de care are nevoie azi fotbalul.

Ori modernizăm fotbalul, ori vom asista la inevitabila lui distrugere
- comunicat Barcelona, Juventus și Real Madrid

VIDEO Gică Hagi, amintiri din perioada petrecută la Real Madrid și Barcelona: „Le iubesc pe amândouă!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Lacrimi false la City?! Sergio Aguero dă vina pe Pep Guardiola pentru plecarea de la campioana Premier League

A câștigat și a plecat! Antonio Conte nu s-a înțeles cu Inter Milano și a părăsit oficial echipa

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
gazistu
gazistu  •  27 Mai 2021, 11:39

da … televiziunile platesc sa transimta meciuri de CH L cu echipe gen Bate Borisov si Qarabag ...dapai Frankfurt si Betis...…. :P

amicu
amicu  •  27 Mai 2021, 01:07
Postat de gazistu pe 26 Mai 2021, 22:27

sa ii scoata din competitiile Europene cel putin 10 ani.... se poate si fara ele.... sunt echipe care nu pot de Real barca si juve sa joace acoolo.... sunt echipe destul de bune, si fumoase.. gen Frankfurt, Sporting CP, West Ham, Betis ..etc....

Mai aveai putin și ziceai și Gaz Metan

silver13
silver13  •  26 Mai 2021, 22:35
Postat de gazistu pe 26 Mai 2021, 22:27

sa ii scoata din competitiile Europene cel putin 10 ani.... se poate si fara ele.... sunt echipe care nu pot de Real barca si juve sa joace acoolo.... sunt echipe destul de bune, si fumoase.. gen Frankfurt, Sporting CP, West Ham, Betis ..etc....

Tu ai impresia ca televiziunile plătesc sute de milioane de euro sa transmită west ham,betis si frankfurt?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează