INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - REAL SOCIEDAD 4-2

Koeman, bucuros după primul meci al Barcelonei fără Messi:„Redăm încrederea" » Căpitanii au decis: toți își reduc salariile

Barcelona s-a impus pe teren propriu, 4-2 cu Real Sociedad // FOTO: Imago +14   FOTO
Barcelona s-a impus pe teren propriu, 4-2 cu Real Sociedad // FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 16 august 2021 12:54 / Actualizat luni, 16 august 2021 13:05

Barcelona s-a impus pe teren propriu, 4-2 cu Real Sociedad, iar antrenorul Ronald Koeman laudă prestația colectivă la startul erei post-Messi: „Am făcut o primă jumătate de oră fantastică!”. Piqué i-a convins pe ceilalți căpitani să-și reducă salariile.

Există viață fotbalistică și după plecarea lui Messi la PSG. Barcelona a pornit cu dreptul în campionat (4-2 cu Real Sociedad) și pare să nu-i resimtă lipsa căpitanului-simbol, deși a suferit pentru victorie pe Camp Nou, în fața a 20.000 de fani. 

Care nu-l puteau uita pe starul argentinian ce a scris istorie și au împărțit stadionul între aplauze, cântece, dar și unele fluierături discrete, în minutul 10 al fiecărei reprize.

Ronald Koeman, după primul meci al Barcelonei fără Messi: „Redăm încrederea"

„Am câștigat, dar mi l-aș fi dorit pe Messi în teren. Era important să învingem pentru imaginea echipei și pentru suporterii din tribune. Am făcut o primă jumătate de oră fantastică și mi-a plăcut atitudinea și jocul echipei cu mingea, dar și la recuperare. Trebuie să redăm încrederea fanilor", a declarat antrenorul Ronald Koeman. 

Mulțumit de „dubla" (prima în La Liga în blaugrana, după cea din Champions de la Kiev) și assistul lui Braithwaite, de debuturile lui Depay și Eric Garcia și că există un plan bine conturat care chiar funcționează.

+10 FOTO

Capitanii Barcelonei, cu salarii reduse: „Suntem o familie"

Olandezul venit liber de la Lyon l-a găsit perfect pe Piqué la deschiderea scorului cu capul și i-a întors serviciul făcut de noul căpitan pentru a putea fi înscris pe ultima sută de metri la Ligă. 

Gerard a anunțat că a vorbit deja cu toți căpitanii catalanilor să își reducă salariile pentru a depăși criza: 

„A fost doar o întâmplare că am făcut-o eu primul. Dar urmează ca Busquets, Jordi Alba și Sergi Roberto să procedeze la fel. M-am născut aici, am crescut și am trăit aproape toată viața aici și trebuia să dau și eu ceva înapoi. Formăm o familie, toți pentru unu. Sunt mândru să pot ajuta clubul".

Messi și-a micșorat la jumătate salariul, dar tot n-a fost de ajuns pentru a scădea din imensul buget ce depășea veniturile clubului. 

382 de milioane de euroeste limita maximă în care trebuie să se încadreze Barcelona cu bugetul de salarii pentru a respecta regulamentul financiar al Ligii

2 golurimarcase Braithwaite în tot campionatul trecut pentru Barc în 29 de partide, 11 ca titular. Danezul de 30 de ani a jucat în tridentul cu Griezmann si Depay

VIDEO Cele mai tari goluri marcate de Barcelona în partidele amicale din vară

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cel mai scump prim „11” din istoria Premier League n-a fost de ajuns pentru Manchester City. Valoarea halucinantă a echipei aliniate de Guardiola

Au scos șervețelul lui Messi la vânzare! Suma uriașă care se cere după conferința de la Barcelona

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
enigmatic
enigmatic  •  16 August 2021, 16:26

Eeee, mai vindeți și servețelul lui Messi, și mai recuperați ceva din datorie! Cu sau fără Messi viața merge înainte, iar în dou-trei luni se va uita de el. Partea proastă e că nu prea mai aveți nici spectatori, abonamentele aduceau sume frumușele în cont, dar poate așa a fost doar în prima etapă, cred că lucrurile se vor regla.

1206754226007193
Glumetu Dan  •  16 August 2021, 13:25

Ha, ha, ha! 20000 in tribuna???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează