INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Situație bizară în Spania » Cum poate Barcelona să își piardă gratis una dintre vedete

Gavi și Lewandowski/ foto: Imago Images
Gavi și Lewandowski/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 21 martie 2023 18:24 / Actualizat marti, 21 martie 2023 18:40

Barcelona domină La Liga pe teren, dar are probleme mari în afara gazonului. A revenit în prim-plan „cazul Gavi”, iar mijlocașul ar putea pleca gratis la vară.

Clubul „blaugrana” credea că a scăpat de problema contractului lui Gavi (18 ani) în ianuarie, când un Tribunal din Barcelona a decis că acesta poate fi înregistrat ca jucător al echipei mari. Gavi a semnat în septembrie, dar înțelegerea putea deveni oficială doar în perioada de transferuri.

Krasniqi, motiv de scandal între impresari! A răbufnit la adresa lui Ioan Becali: „Să nu interferăm!” + „Valorează 4 milioane”
CFR CLUJ
Krasniqi, motiv de scandal între impresari! A răbufnit la adresa lui Ioan Becali: „Să nu interferăm!” + „Valorează 4 milioane”

În ianuarie, La Liga a declinat noul contract al lui Gavi, din cauza că noul său salariul ar fi fost prea mare. Barcelona ar fi încălcat fair-play-ul financiar. Clubul a mers în instanță, un tribunal i-a dat dreptate, dar La Liga a atacat decizia. 

FC Barcelona avea la dispoziție 20 de zile lucrătoare, începând cu 1 februarie, pentru a trimite noile documente care atestă că fair-play-ul financiar nu ar fi fost încălcat. Liderul din La Liga ar fi finalizat acest demers cu o zi după termenul de expirare, conform informațiilor obținute de The Athletic.

Gavi poate pleca gratis în vară

Așadar, conform sursei menționate, Gavi va juca în continuare sub vechiul contract, care presupune că este jucător al academiei, nu al echipei de seniori. În acest contract vechi, mijlocașul are o clauză specială.

Dacă prelungirea nu devine oficială până la 30 iunie 2023, Gavi poate pleca liber la orice altă echipă. Contractul semnat de spaniol în septembrie nu mai poate fi înregistrat în acest sezon, ci doar în perioada de transferuri din vară, adică după data de 1 iulie.

Gavi va fi nevoit să joace din nou cu vechiul său număr, 30. El purta pe spate 6, după decizia Tribunalului de a-i înregistra noul contract.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Face saltul la seniori? Italienii anunță echipa care-l vrea pe Cristi Chivu: transfer „la pachet”

Haaland, trimis acasă de staff-ul naționalei » Norvegianul ratează un meci de gală în preliminariile EURO 2024

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
stelu
stelu  •  21 Martie 2023, 19:06

nu e mare pierdere, se stie- „N-am întâlnit jucător ca Tavi Popescu de când sunt! Dacă ar pleca la Barcelona, ar fi titular, ar juca în fața lui Gavi și Nico. E mai talentat decât ei, e mai rapid, mai inteligent."

Vezi toate comentariile (1)
Comentează