INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ronald Koeman se apără după transferul lui Luis Suarez: „A fost decizia clubului” » Ce spune despre reacția lui Messi

Ronald Koeman, antrenor Barcelona // foto: Guliver/gettyimages +38   FOTO
Ronald Koeman, antrenor Barcelona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 septembrie 2020 20:00 / Actualizat sambata, 26 septembrie 2020 20:08

Ronald Koeman (57 de ani), antrenorul Barcelonei, a discutat despre transferul lui Luis Suarez (33) la Atletico Madrid.

Plecarea lui Luis Suarez de la Barcelona, realizată după numirea lui Ronald Koeman în funcția de antrenor al echipei, a agitat apele în Catalonia. Antrenorul batav i-a transmis lui Suarez încă de la început că nu se bazează pe el, forțându-l astfel să își caute altă echipă, iar plecarea uruguayanului l-a nemulțumit teribil pe Lionel Messi, starul echipei.

Chiar și așa, Koeman s-a apărat în cadrul conferinței de presă premergătoare primei partide a Barcelonei din noul sezon de La Liga, cu Villarreal.

„Pare că eu sunt băiatul rău în ceea ce privește plecarea lui Suarez. Nu este cazul. După ce am vorbit cu Luis, i-am arătat că îl respect, atât ca fotbalist, cât și ca persoană. A dat tot ce a avut mai bun la antrenamente, încă din prima zi, și i-am spus că deși i-ar fi fost greu să joace, dacă ar fi stat ar fi fost un membru al lotului

A fost decizia clubului, care a luat o serie de hotărâri înainte ca eu să vin. Dorim să schimbăm echipa. Avem jucători tineri care vin din spate. Luis și eu ne respectăm și am vorbit sincer. Până la urmă, a mers la Atletico și îi urez tot norocul din lume”, a declarat Koeman, citat de AS.

Ce spune Koeman după reacția lui Lionel Messi

Lionel Messi (33 de ani), vedeta Barcelonei și unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Suarez, și-a criticat propriul club după ce uruguayanul a părăsit echipa. „Meritai o despărțire demnă de ceea ce ești, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria acestui club, care a reușit lucruri importante, atât cu echipa, cât și individual, nu să te dea afară așa cum au făcut-o! Adevărul e că în acest moment nu mă mai surprinde nimic!”, a scris Messi.

Întrebat despre reacția argentinianului, Koeman a spus: „E normal ca un fotbalist să fie trist atunci când un prieten de-ai săi pleacă. Acest lucru face parte din fotbal. Dar cel mai important lucru este că a fost un exemplu pentru ceilalți la antrenamente și în meciuri. Messi a arătat la antrenamente că este concentrat, nu am dubii în această privință”.

FOTO Imagini de colecție din istoria Barcelonei

Gică Popescu pe vremea când juca la Barcelona
+34 FOTO

Mai multe știri din La Liga:

Barcelona a primit o ofertă de 150 de milioane pentru Ansu Fati! Care a fost prima reacție a catalanilor

După Luis Suarez, Atletico îl vrea şi pe Edinson Cavani

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
adriann_
adriann_  •  26 Septembrie 2020, 23:56

Canaliile astea de olandezi se tin de chestii de-astea la orice echipa ajung sa antreneze. Imediat stiu ei niste olandezi buni de tot care trebuiesc musai adusi in locul unor titulari de baza :))) Conducerea Barcelonei habar n-are de fotbal daca isi imagineaza ca jucand cu Depay ala pe care il aduce Koeman in stanga si cu Griezmann in centru in locul lui Suarez o sa faca vreo branza.

pariez_tot_ce_am
pariez_tot_ce_am  •  26 Septembrie 2020, 22:52

mai dureaza mult telenovela la astia

ntfo
ntfo  •  26 Septembrie 2020, 22:15

Nici nu stiu de ce se victimizeaza petarda asta de Koeman ?!?!?! Asta e antrenorul tipic, vorba multa si cand vine vorba de fapte, n-arata nimic. Nu o sa prinzi mai mult de cateva luni la Barca, prietene.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează