INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Barcelona vinde în Premier League! Trei cluburi importante se bat pentru semnătura lui Coutinho

Coutinho// Foto: IMAGO / Action Plus
Coutinho// Foto: IMAGO / Action Plus

Articol de - Publicat joi, 23 decembrie 2021 15:55 / Actualizat joi, 23 decembrie 2021 16:04

Potrivit cotidianului Mundo Deportivo, mai multe cluburi din Premier League sunt interesate de aducerea lui Philippe Coutinho (29 de ani) de la Barcelona, iar un nume surpriză se luptă pentru semnarea mijlocașului.

Coutinho a intrat pe lista neagră a lui Xavi, pe care nu-l include în planurile sale. Brazilianul a primit nenumărate șanse de când a venit de la Liverpool în schimbul sumei de 135 de milioane de euro, în ianuarie 2018.

Evoluțiile slabe ale fostului star de la Liverpool l-au determinat pe Xavi să-l lase pe bancă în ultimele două meciuri de campionat cu Elche și Sevilla. Coutinho a devenit cea mai costisitoare rezervă din lot, câștigând aproape 22 de milioane de euro pe an.

20 de milioane de euroeste cota de piață a lui Philippe Coutinho, conform Transfermarkt

Mijlocașul ofensiv mai are contract cu gruparea catalană până în vara anului 2023, însă Barcelona nu dorește să-i mai acorde vreo șansă jucătorului și speră să primească o ofertă în schimbul său în această iarnă.

Gest violent al lui Kounde în Sevilla - Barcelona! Moment de „blackout” pentru care a văzut „roșu” direct
Sevilla - Barcelona 1-1
Gest violent al lui Kounde în Sevilla - Barcelona! Moment de „blackout” pentru care a văzut „roșu” direct

Trei nume importante, interesate de Coutinho

Coutinho s-ar putea întoarce în Premier League, iar cea mai probabilă destinație este Newcastle, club achiziționat recent de Prințul saudit Mohammed bin Salman și care caută vedete pentru a-și face trupă să atace titlul în Anglia, susține Mundo Deportivo.

Un alt club care îl dorește pe Coutinho este Tottenham, Antonio Conte fiind interesat de serviciile mijlocașului de la FC Barcelona. 

Este puțin probabil ca brazilianul să se întoarcă la Liverpool, care nu plănuiește să facă mutări importante în această fereastră de mercato. Însă Coutinho ar putea ajunge la rivala „cormoranilor”, acolo unde este dorit de antrenorul lui Everton. Rafa Benitez l-ar fi contactat deja pe agentul jucătorului pentru a afla detalii despre situația sa.

Coutinho încinge derby-ul „Merseyside”

Rivalitatea dintre Everton și Liverpool datează de zeci de ani, iar dacă Coutinho ar ajunge pe Goodison Park, chiar dacă nu printr-un transfer direct, mutarea ar putea dezamăgi o parte din fanii „The Reds”. 

Mai mulți suporteri ai lui Liverpool nu au fost mulțumiți când mijlocașul a părăsit clubul la jumătatea sezonului 2017/2018, chiar dacă banii primiți în schimbul său au fost folosiți pentru aducerea a două nume importante, Virgil van Dijk și Alisson.

Dacă Coutinho va accepta o mutare la Everton, derby-ul „Merseyside” ar câștiga cu siguranță un ingredient în plus, astfel meciurile dintre Liverpool și Everton vor deveni și mai explozive decât sunt în prezent.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Statisticile neputinței » Lionel Messi încheie anul cu un singur gol în Ligue 1

Final de drum » Florin Andone, OUT de la Cadiz: „E stabilit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează