INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

Austriecii ne-au pus gând rău înainte de meciul direct: „Mergem să câștigăm și la București. Suntem lideri și avem moral bun”

Julian Baumgartlinger (#14) în Irlanda de Nord - Austria 0-1 // foto: Guliver/gettyimages
Julian Baumgartlinger (#14) în Irlanda de Nord - Austria 0-1 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 12 octombrie 2020 10:29 / Actualizat luni, 12 octombrie 2020 10:47

Căpitanul Austriei, Julian Baumgartlinger (32 de ani), e optimist după succesul cu Irlanda de Nord de la Belfast (1-0), dar selecționerul Franco Foda (54) are reproșuri: „E rușinos că n-am putut să mai marcăm și am tremurat după pauză”.

Dacă Austria va repeta miercuri prestația din prima parte împotriva Irlandei de Nord, atunci chiar că Mirel Rădoi are dreptate să-și propună obiectiv limitarea scorului. Pentru că superioritatea de la Belfast a viitoarei noastre adversare a fost covârșitoare până la pauză. 

„Cea mai bună repriză din ultimii ani. Am pus presiune, ne-am creat multe ocazii. Trebuie să ne reproșăm că n-am putut marca mai multe goluri. Ne aflăm într-o poziție bună, pe primul loc în grupă, avem moralul ridicat. Nu va fi ușor la București (n.red. Ploiești - meciul se desfășoară pe „Ilie Oană”), dar mergem la victorie”, ne-a avertizat căpitanul Julian Baumgartlinger.

Franco Foda: „Impreciși la pase”

Mai critic și mai realist a fost selecționerul Franco Foda, deranjat de fluctuația dovedită între cele două jumătăți ale partidei. Cu 1-0 - gol Gregoritsch 42' -, austriecii au suferit și puțin a lipsit să fie egalați. Evoluția lor din ultimele 45 de minute ne lasă speranțe. „Am avut o mulțime de spații pe contraatac, dar am fost impreciși în calitatea paselor. Altfel, am mai fi înscris de două-trei ori. 

Mi-a plăcut prima repriză, am jucat curajos și am trimis multe mingi în spatele liniei lor defensive. Au schimbat apoi tactica, folosind baloane lungi. E rușinos că a trebuit să tremurăm până la final!

13-3a fost raportul șuturilor pe Windsor Park (5-1 cadrate) în favoarea Austriei, care a avut 53% posesie

Sunt fericit că golul meu a fost de ajuns să câștigăm. După 45 de minute foarte bune, am pierdut prea multe mingi și meciul s-a întors periculos 
- Michael Gregoritsch, atacant Austria

Trebuie să evoluăm mai bine și să ne păstrăm luciditatea, să ne impunem jocul. Există suficientă marjă de creștere, să uităm de repriza a doua! 
- David Alaba, fundaș Austria

Clasamentul în grupa României din Liga Națiunilor:

Austriecii ne-au pus gând rău înainte de meciul direct: „Mergem să câștigăm și la București. Suntem lideri și avem moral bun”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Un viitor adversar al României s-a înțeles cu Juventus! Austria dă un jucător la campioana din Serie A

LIGA NAȚIUNILOR. Islanda, umilită acasă de Danemarca! Franța a remizat cu Portugalia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
2133315653607049
Stanislav Gusat  •  12 Octombrie 2020, 14:41

Ii ma da și Austria credca ca vrio 3-4 goluri))))))) mai ales cind in poarta ii *** de tatarusanu

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close