INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LEVERKUSEN - BAYERN

REZUMAT VIDEO Bayer Leverkusen - Bayern Munchen 3-0 » Bavarezii, umiliți de elevii lui Xabi Alonso în derby-ul primelor clasate din Bundesliga

Jeremie Frimpong, marcând golul de 3-0 pentru Bayer Leverkusen / Foto: Imago Images
Jeremie Frimpong, marcând golul de 3-0 pentru Bayer Leverkusen / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 10 februarie 2024 21:40 / Actualizat marti, 13 februarie 2024 11:23

Bayer Leverkusen s-a impus pe teren propriu cu scorul de 3-0 în fața lui Bayern Munchen, în duelul primelor clasate din Bundesliga din etapa a 21-a. 

Programul complet și rezultatele din Bundesliga AICI!

Stanisic (18’), stoperul împrumutat și crescut de bavarezi, și ofensivii fundași laterali Grimaldo (50’) și Frimpong (90+5') au marcat golurile care o fac pe Leverkusen să se desprindă pe primul loc la 5 puncte de Bayern, principala oponentă a elevilor lui Xabi Alonso în drumul către primul titlu din istoria clubului. 

Primele 15 minute au fost echilibrate și tacticizate, cu o Bayern Munchen superioară în materie de posesie, însă incapabilă să își creeze șanse reale de a marca. Primul șut pe spațiul porții le-a aparținut însă celor de la Bayer Leverkusen. Execuția lui Tella a fost reținută fără probleme de către căpitanul bavarezilor, portarul Manuel Neuer, după o eroare uriașă în minutul 11 a stoperului Upamecano.

Bayern Munchen, de nerecunoscut în fața lui Bayer Leverkusen

În minutul 18, defensiva lui Bayern Munchen a fost complet visătoare. Robert Andrich i-a pus pe tavă mingea de 1-0 stoperului Josip Stanisic (23 de ani), care nu a avut milă de echipa de la care este împrumutat și a deschis scorul cu o execuție sigură, cu latul. Stanisic s-a bucurat cu moderație la golul înscris împotriva formației la care s-a format ca fotbalist profesionist. 

Tottenham, victorie la ultima fază cu Brighton! Radu Drăgușin, explozie de bucurie la final
Tottenham - Brighton 2-1
Tottenham, victorie la ultima fază cu Brighton! Radu Drăgușin, explozie de bucurie la final

Ulterior, duelul primelor clasate a continuat într-o manieră asemănătoare cu Bayern Munchen doar dominantă pe posesie, dar cu Bayer Leverkusen lăsând impresia că este formația capabilă să înscrie din nou. 

A fost o primă parte a jocului în care novicele Xabi Alonso a câștigat clar duelul antrenorilor în fața mult mai experimentatului Thomas Tuchel. La finalul primelor 45 de minute de joc, Bayern Munchen a avut o posesie de 60 %, însă Bayer Leverkusen a avut 8 ocazii de a marca, față de doar 3 ale bavarezilor. 

A doua repriză a început cum nu se putea mai rău. La doar 5 minute de la reluarea jocului după pauză, fundașul stânga Antonio Grimaldo (28 de ani) l-a învins pe Manuel Neuer cu o torpilă sub bara transversală la colțul scurt dintr-un unghi închis, din pasa decisivă oferită de Tella. 

Grimaldo a confirmat astfel din nou sezonul excelent pe care îl are alături de Bayer Leverkusen. Fundașul stânga a ajuns la 8 goluri în Bundesliga, unde a mai contribuit cu alte 9 pase de gol. 

Bayern Munchen nu a mai putut face nimic, elevii lui Thomas Tuchel continuând doar în aceeași notă a neputinței: posesie fără ocazii de a marca. Mai mult decât atât, bara l-a salvat la execuția lui Frimpong pe Manuel Neuer de un alt gol încasat în minutul 88. 

În al 5-lea minut de prelungiri, Neuer a plecat inexplicabil în careul advers, iar același Frimpong, fundaș dreapta, a profitat de decizia de neînțeles a căpitanului bavarezilor și a punctat pentru a treia oară în meci pentru gazde. 

Partida s-a terminat cu scorul de 3-0 pentru Bayer Leverkusen, care adună pe primul loc 55 de puncte și se desprinde de Bayern Munchen, ocupanta poziției a 2-a, la 5 „lungimi” distanță. Bavarezii sunt pe punctul de a pierde primul titlu în Bundesliga, după ce în precedentele 11 stagiuni și-au impus supremația. 

Bayer Leverkusen - Bayern Munchen 3-0, live

Bayer Leverkusen - Bayern Munchen, echipele de start:

Bayer Leverkusen (3-4-2-1): Hradecky - Tapsoba, Tah, Hincapié - Stanisic, Andrich, Xhaka, Grimaldo - Wirtz, Tella - Adli
Absenți: Arthur, Boniface, Kossounou, Palacios
Antrenor: Xabi Alonso

Bayern Munchen (4-2-3-1): Neuer - Boey, Kim, Upamecano, Mazraoui - Dier; Sané, Pavlovic, Goretzka, Musiala - Kane
Absenți: Coman, Davies, Gnabry, Laimer
Antrenor: Thomas Tuchel

8 goluriși 9 assisturi are Alex Grimaldo în 21 de meciuri din acest sezon de Bundesliga. A marcat în ambele întâlniri cu Bayern. A fost semnat de Bayer ca jucător liber, vara trecută

Josip Stanisic, jucătorul împrumutat de la Bayern Munchen a deschis scorul

Bayer Leverkusen a deschis scorul în minutul 18 prin Josip Stanisic, care a avut de îndeplinit o formalitate din pasa lui Robert Andrich, la capătul unei faze în care defensiva lui Bayern Munchen a fost pur și simplu visătoare. Din respect pentru clubul de care aparține, Stanisic nu s-a bucurat pentru reușita sa.

În luna august a anului 2023, Bayer Leverkusen l-a împrumutat pe Josip Stanisic, fundaș central crescut la academia bavarezilor. Împrumutul stoperului în vârstă de 23 de ani va expira la finalul sezonului curent, când cei doi granzi ai Germaniei îi vor decide viitorul.  

Start întârziat în Bayer Leverkusen - Bayern

Suporterii celor două formații au aruncat pe gazon sute de mingi de tenis și alte obiecte. Startul partidei a fost întârziat cu 8 minute. 

Această manifestare neobișnuită vine ca o acțiune împotriva deciziei Ligii germane ce ar putea afecta grav în viitor cluburile. E vorba de ridicarea unei bariere istorice în calea investitorilor străini, care nu puteau deține controlul majoritar, așa-numita lege 50%+1.

Astfel, s-a dat „undă verde" pentru societățile din afara Germaniei să vină cu mulți bani, să cumpere acțiuni și să devină proprietarii grupărilor nemțești de fotbal. Suporterii celor două formații au venit și cu pancarte pentru a-și arăta dezaprobarea față de DFL.

VIDEO. Xabi Alonso: „Încercăm să nu ne uităm prea mult la clasament”

Citește și:

Fotbalistul devenit primar acuză jocuri de culise la națională: „Trebuia să fiu la EURO, dar n-am avut impresar puternic!”
ACUZAȚII
Fotbalistul devenit primar acuză jocuri de culise la națională: „Trebuia să fiu la EURO, dar n-am avut impresar puternic!”
Simona Halep a revenit în țară. Extrem de iritată la aeroport: „Chiar e necesară nebunia asta?!”
PROCES HALEP
Simona Halep a revenit în țară. Extrem de iritată la aeroport: „Chiar e necesară nebunia asta?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
FCUCraiova
FCUCraiova  •  12 Februarie 2024, 21:51
Postat de CraiovaStaCapraCuFCSB pe 10 Februarie 2024, 23:47

Poate FC Unica Craiova

Si eu Care credeam ça duamna mata hummm

mr90
mr90  •  12 Februarie 2024, 13:15

"Bavarezii sunt pe punctul de a pierde primul titlu în Bundesliga" - mai sint 13 etape ! 13 ! Asa ca mai e mult pina departe !

ionelvancea74
ionelvancea74  •  11 Februarie 2024, 07:23

"A doua repriză a început cum nu se putea mai rău." ??? Voi scrieți pro o echipă ? Sunteți ziar de împachetat daumi ?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează