INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INEDIT

Situație inedită în TOP 5 campionate » 3 dintre echipele intrate în careul de ași al Cupei vin din ligile inferioare

Bayer Leverkusen, foto: Getty Images
Bayer Leverkusen, foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 13 martie 2024 09:47 / Actualizat miercuri, 13 martie 2024 10:13

Bayer Leverkusen domină Bundesliga. Trupa lui Xabi Alonso este lider detașat, cu 67 de puncte, la 10 distanță de Bayern, ocupanta locului doi, iar veștile bune nu se opresc aici.

„Aspirinele” au șansa realizării eventului în acest sezon. Dacă în campionat lucrurile sunt aproape clare, Leverkusen a devenit principala favorită și la câștigarea Cupei, fiind singura echipă din Bundesliga calificată în semifinale! Două din cele patru echipe calificate sunt în liga secundă, în timp ce una este în liga a treia.

Eugen Neagoe, așteptat joi să semneze în Superligă
ANTRENOR
Eugen Neagoe, așteptat joi să semneze în Superligă

Leverkusen, drum liber spre event în Germania

Leverkusen se va duela cu Dusseldorf, locul 4 din liga secundă germană, în semifinalele Cupei, pe 3 aprilie. În cealaltă semifinală se vor întâlni două echipe din ligile inferioare. „Minunea” Saarbrucken, locul 9 din liga a treia, va primi vizita lui Kaiserslautern, locul 15 din liga a doua.

Saarbrucken este de departe cea mai mare surpriză din Cupa Germaniei. Formația din liga a treia le-a eliminat pe Bayern, Frankfurt și Monchengladbach, iar acum se va lupta pentru un loc în finală. Totuși, nu ar fi prima oară când Saarbrucken reușește o astfel de performanță. S-a mai întâmplat să ajungă în semifinalele Cupei în sezonul 2011-2012, atunci când evolua în liga a patra.

Trupa lui Xabi Alonso are 36 de meciuri consecutive fără eșec și are șansa de a realiza eventul. S-ar întâmpla pentru prima dată în istorie deoarece Leverkusen nu are în palmares niciun titlu de campioană. Nemții au câștigat Cupa UEFA în 1988 și mai au în palmares o Cupă a Germaniei câștigată în 1993.

Bayer ar putea realiza chiar „tripla” în acest sezon, ținând cont de faptul că este implicată și în Europa League. Nemții au remizat în manșa tur din optimi cu Qarabag, în deplasare, scor 2-2.

Returul dintre Leverkusen și Qarabag va avea loc joi, 14 martie, iar trupa lui Xabi este mare favorită la calificarea în sferturile competiției.

Citește și alte știri:

Scandal la Arsenal - Porto » Sergio Conceicao îl acuză pe Arteta
Arsenal - Porto
Scandal la Arsenal - Porto » Sergio Conceicao îl acuză pe Arteta
Xavi a avut polițe de plătit, după Barcelona - Napoli: „«Bufonii» au ajuns în sferturi”
BARCELONA
Xavi a avut polițe de plătit, după Barcelona - Napoli: „«Bufonii» au ajuns în sferturi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  13 Martie 2024, 12:33

Forza Leverkusen!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează