INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Bayern - Augsburg 5-2 » Robert Lewandowski a bătut recordul lui Muller de ziua mamei: „Nici n-am visat la așa ceva!”

Robert Lewandowski a bătut recordul lui Muller de ziua mamei (foto: Guliver/Getty Images)
Robert Lewandowski a bătut recordul lui Muller de ziua mamei (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat duminica, 23 mai 2021 13:08 / Actualizat duminica, 23 mai 2021 13:21

Robert Lewandowski, 32 de ani, i-a dedicat mamei sale, Iwona, nemaipomenita performanță, 41 de goluri într-un campionat: „N-am visat niciodată să-l întrec pe Gerd Müller. Mi se părea imposibil!”.

Bundesliga își desemnase deja campioana, nu era deloc vreo surpriză că Bayern lega al nouălea titlu. În schimb, rămânea suspansul care privea recordul golurilor marcate într-un campionat. 

Derbyul bavarez al lui Bayern cu Augsburg s-a transformat într-un duel al lui Lewandowski cu conaționalul Rafal Gikiewicz, care a ținut să îi închidă poarta către istorie.

Lewandowski: „Era nevoie de dramă”

Vârful polonez mai avea nevoie să înscrie măcar o dată pentru a-l depăși pe legendarul Gerd Müller, 40 de goluri în ediția 1971-1972. 

Și Markus Weinzierl, al cărui idol și mentor în carieră de antrenor a fost Müller, a pregătit un plan special de anihilare al polonezului. 

5 duble, 4 hattrick-uri și un pokera reușit Lewandowski în acest campionat

Nouă ocazii a avut Robert în 89 de minute, goalkeeperul advers l-a exasperat cu paradele lui: „Poate că era nevoie să fie o dramă ca să dobor acest record. Chiar râdeam în sinea mea și nu îmi venea să cred că nu pot marca. Din fericire, s-a întâmplat. Chiar la ultima fază!”

Lewandowski a doborât recordul lui Gerd Müller: „Sunt foarte mândru”

Bayern - Augsburg 5-2 » Robert Lewandowski a bătut recordul lui Muller de ziua mamei: „Nici n-am visat la așa ceva!”
Lewa, record fabulos

Mingea șutată de Leroy Sané și respinsă în față de Gikiewicz i-a venit perfect în careul mic lui Lewa. Dribling scurt și finalizare în poarta goală. 

41 de goluri din totalul de 99are Lewandowski în acest campionat. În șapte sezoane la Bayern, a marcat 294 în 329 de partide, dintre care 203 în Bundesliga, cucerind 17 trofee

Al 41-lea gol în 29 de meciuri. „Sunt foarte mândru de performanța mea și trebuie să le mulțumesc colegilor de ajutor. Au făcut tot posibilul ca eu să înscriu și în acest ultim joc. 

Vreau să dedic recordul mamei mele, e ziua ei de naștere. Niciodată n-am visat să bat acest record. Mă gândeam că e imposibil să dai 40 de goluri în 34 de meciuri. Iar eu am jucat 29, nu-mi vine să cred! ste ceva istoric și foarte special”, a spus Lewandowski.

„Un singur Gerd Müller și un Lewandowski”

Destui foști internaționali germani îl rugaseră pe Robert să rămână la cota 40, împărțind cifra cu Gerd Müller. 

„Am un mare respect pentru el, pentru persoana care a fost, am auzit multe lucruri despre el. Sunt convins că e mândru de mine, pentru că știu că înțelege cât contează să dai atât de multe goluri. Sunt fericit să mă aflu în același clasament. 

Nu există decât un singur Gerd Müller și un Lewandowski. Acest record aparține și echipei mele, este pentru fotbal și istoria acestuia!”, a concluzionat emoționat atacantul dorit și de PSG. 

Cine ar fi nebun să vândă un fotbalist ce marchează 60 de goluri pe sezon? Are 32 de ani, dar e într-o condiție fizică incredibilă. De ce să nu rămână la Bayern? E ca un diamant!
- Karl-Heinz Rummenigge, director executiv Bayern

Citește și alte articole din fotbalul internațional:

Gest minunat al lui Franck Ribery pentru un coleg de la Fiorentina: „Asta înseamnă pentru mine să fii om cu adevărat, e un gest făcut fără să ceară nimic în schimb”

„A opta minune” » Diego Simeone, lăudat în presa din Spania după triumful lui Atletico Madrid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează