INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

PREVIEW Bayern e obligată să câștige și să pună presiune pe liderul Bayer Leverkusen + Se întoarce Borussia Dortmund în forță?

Harry Kane, golgheterul primei părți a campionatului și unul din motoarele lui Bayern / Foto: Imago
Harry Kane, golgheterul primei părți a campionatului și unul din motoarele lui Bayern / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 12 ianuarie 2024 17:18 / Actualizat vineri, 12 ianuarie 2024 18:09

Campionatul Germaniei se reia vineri cu etapa #17. Cele mai interesante meciuri ale rundei sunt Bayern - Hoffenheim, Leipzig - Frankfurt, Augsburg - Leverkusen, Darmstadt - Dortmund și Monchengladbach -Stuttgart.

Campioana Bayern, cea care deschide anul, diseară, cu Hoffenheim, e pe locul doi în clasament, la 4 puncte distanță de liderul Bayer Leverkusen. Are însă un meci mai puțin disputat. „Farmaciștii”, la rându-le, joacă în deplasare, la Augsburg. 

Refuzată de Drăgușin, Bayern Munchen a adus alt fundaș: „Am ajuns la un club uimitor!”
BUNDESLIGA
Refuzată de Drăgușin, Bayern Munchen a adus alt fundaș: „Am ajuns la un club uimitor!”

RB Leipzig, a patra clasată, întâlnește locul 6, Entracht Frankfurt, în ceea ce pare cel mai echilibrat duel al etapei. Borussia Dortmund se deplasează pe terenul ultimei clasate, Darmstadt, iar surpriza plăcută a toamnei trecute, VfB Stuttgart (poziția a treia), merge la Monchengladbach.

Gazeta Sporturilor analizează cele mai importante dueluri ale etapei.

Bayern trebuie să puncteze neapărat

În ciuda sosirii lui Harry Kane și a eficacității acestuia, Bayern nu pare să mai aibă forța de a domina autoritar campionatul, ca în majoritatea precedentelor sezoane.

Iar vineri seară, împotriva lui Hoffenheim, are și probleme de personal. Antrenorul Thomas Tuchel se confruntă cu absențe în apărare, după plecările lui Kim, la Cupa Asiei, și a lui Mazraoui, la Cupa Africii pe Națiuni, astfel că va trebui să improvizeze din nou.

Campioana este obligată să puncteze, ca să țină aproape  și să pună presiune pe liderul Bayer Leverkusen, care joacă sâmbătă. Hoffenheim, însă, e o echipă periculoasă întotdeauna. Oricând poate pune probleme și are și un obiectiv clar: prezența în Europa, sezonul viitor.

Își continuă Leverkusen marșul?

Bayer Leverkusen a fost, clar, cea mai bună echipă a primei jumătăți a campionatului. Xabi Alonso le-a reglat atât de bine mecanismul, că „farmaciștii” au mers ceas: 13 victorii și 3 remize, locul întâi.

Problema? Seria le-a fost întreruptă de vacanța de iarnă. O pauză care te poate scoate din ritm, ca echipă, și de aceea, deplasarea de la Augsburg nu se anunță chiar o bagatelă. Mai ales că Leverkusen a pierdut între timp și o piesă de bază din angrenaj, pe Boniface, victima unei leziuni musculare.

VfB Stuttgart trebuie să se descurce fără golgheterul Serhou Gouirassy

VfB Stuttgart a fost revelația turului și este de văzut cum a influențat-o vacanța de iarnă într-o deplasare deloc ușoară, duminică, la Monchengladbach.

Șvabii pleacă în 2024 și cu un handicap important. Vor trebui să se descurce o bună bucată de vreme fără golgheterul Serhou Guirassy, 17 reușite în Bundesliga 2023 - 2024, plecat la Cupa Africii pe Națiuni.

Și Borussia are un jucător plecat, japonezul Itakura, la Cupa Asiei, dar acesta nu este de anvergura lui Guirassy.

Încotro se îndreaptă RB Leipzig?

Ca și în alte sezoane, RB Leipzig a plecat în acest campiona cu ambiții de titlu. Mai ales după ce a spulberat-o pe Bayern în Supercupa Germaniei.

Dar, cumva, pe parcurs, a dat unele rateuri care-o plasează acum la 9 puncte de liderul Bayer Leverkusen. Și în cazul est-germanilor va fi interesant de văzut ce efect a avut pauza de iarnă asupra lor.

Adversarul, Eintracht Frankfurt, nu e deloc unul la îndemână. Pe Bayern a bătut-o cu 5-1 înaintea vacanței!

Se întoarce Borussia Dortmund în forță?

Borussia Dortmund a avut o primă jumătate de sezon incompatibilă cu ambițiile sale de titlu. Acum este de văzut în ce măsură va putea repeta parcursul din sezonul trecut, când a revenit spectaculos și s-a bătut la titlu până în ultimul minut al campionatului pierdut, din nou, în fața lui Bayern.

Adversarul din prima rundă a anului, ultima clasată Darmstadt, este unul la îndemână. Numai bun pentru moral.

Mai puteți citi:

„Tuchel habar nu are cine ești” » Impresarul lui Drăgușin s-a enervat și a ieșit la atac: „A dormit prost sau nu știu ce l-a apucat”

Radu Drăgușin a fost anunțat oficial ca noul jucător al lui Tottenham: „Enter the Drăgușin”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close