INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

Altă sponsorizare cu probleme » Suporterii lui Bayern Munchen protestează din nou: „Totul este doar despre bani!”

Michael Ott, reprezentantul fanilor și principalul contestatar al sponsorizărilor
Michael Ott, reprezentantul fanilor și principalul contestatar al sponsorizărilor

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2023 10:42 / Actualizat luni, 13 noiembrie 2023 12:17

La Adunarea Generală a lui Bayern Munchen, ținută în week-end, au ieșit din nou scântei  între fani și conducerea clubului. Mărul discordiei: contractul de sponsorizare încheiat de campioana Germaniei cu „Visit Rwanda”.

Bayern are din nou probleme cu suporterii. Ca și anul trecut, când au criticat contractul derulat ani de zile cu „Qatar Airways”, determinând în cele din urmă încetarea colaborării, fanii au arătat cu degetul un alt parteneriat, cu „Visit Rwanda”, încheiat de club în august.

Bayern trece în fruntea Bundesligii, show Harry Kane » Pariul lui Thomas Tuchel și recordul stabilit de antrenorul advers
BAYERN - HEIDENHEIM 4-2
Bayern trece în fruntea Bundesligii, show Harry Kane » Pariul lui Thomas Tuchel și recordul stabilit de antrenorul advers

Spre finalul reuniunii, Michael Ott, care se exprimase și împotriva „Qatar Airways”, în 2022, a comentat: „Rwanda nu este o țară pentru care să poți desfășura o campanie de turism mondial.

Oricine credea că șefii clubului s-au răzgândit după încheierea sponsorizării <Qatar> s-a dovedit o greșeală. Totul este încă despre bani. Drepturile omului sunt pur și simplu irelevante. Ne-am comportat la fel de condamnabil din punct de vedere moral în ultimii ani. Acest lucru este rușinos”.

„Asigurați-vă că nu vor mai fi încheiate tranzacții cu state necinstite”

Iar președintelui de onoare al clubului, Uli Hoeneß, cu care anul trecut avusese un schimb dur de replici, i s-a adresat ironic: „Domnule Hoeneß, dacă doriți ca drepturile omului să nu mai fie discutate la AGA în viitor, vă sugerez ca dvs. cei din consiliul de supraveghere, să vă asigurați că nu vor fi încheiate și alte tranzacții cu astfel de state necinstite. Apoi, în sfârșit, putem vorbi din nou despre fotbal”. 

Ulterior, la tribună a urcat directorul executiv al lui Bayern, Jan Christian Dreesen, care i-a dat replica suporterului contestatar: „Acest parteneriat nu are nimic de-a face cu Qatar Airways. Rwanda a devenit o țară mai stabilă după genocidul care a avut loc acolo”.

Pentru fanii lui Bayern e clar: „Ne luptăm în continuare cu morile de vânt”

Dreesen a explicat apoi că „spre deosebire de alte cluburi, precum Arsenal, care au la rându-le un parteneriat cu Rwanda, am stabilit acordul pe două niveluri: sprijinirea dezvoltării fotbalului pentru copii și tineret. Iar etapa a doua este o sponsorizare.

Oricine se ocupă de sponsorizări în turism va vedea că aproape peste tot în lume acestea se încheie cu state si nu cu firme individuale. Aceasta este singura comparație corectă cu Qatar”.

Însă Ott este total dezamăgit. „Nu s-a schimbat absolut nimic. Ne luptăm în continuare cu morile de vânt”, a declarat el tabloidului german Bild.

VIDEO REZUMAT. Bayern a spulberat-o pe Dortmund în Der Klassiker

Mai puteți citi:

Adrian Mutu, criticat din nou la înfrângere: „Întrebarea care interesează pe toată lumea e dacă Neftchi se pregătește să-l demită”

Cesc Fabregas va prelua banca tehnică a unei formații din Italia » Fostul mijlocaș al Barcelonei devine antrenor la numai 36 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
rumunek
rumunek  •  13 Noiembrie 2023, 12:50

A mai căzut o legendă apărută pe la TV, aceea a rolului suporterilor în deciziile cluburilor germane, care în majoritate nu au patroni. Am auzit că acolo e o altă formă de organizare, că poate așa ar trebui și la noi, uite că nu e chiar așa. Pot să-și exprime puncte de vedere, dar când e vorba de decizii importante, financiare sau sportive, au și ei un mic vot, nu decisiv. Vin totuși la meciuri, consumă, cumpără bilete și tot felul de articole cu însemnele clubului, contribuie astfel la buget, chiar dacă sponsorul sau antrenorul numit nu sunt pe placul lor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează