INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Bayern "Sold Out" » Record! Campioana joacă din 2 februarie 2007 cu casa închisă în Bundesliga. Acasă şi în deplasare

Allianz Arena, Munchen: “Un oraș, un vis”
Allianz Arena, Munchen: “Un oraș, un vis”

Articol de - Publicat duminica, 20 decembrie 2015 00:00

Pe Allianz Arena, 38.000 de locuri sînt rezervate abonaţilor, 30.000 se distribuie prin tragere la sorţi, iar restul pînă la 75.000 sînt la dispoziţia oaspeţilor. În deplasări, nimeni nu vrea să rateze confruntarea favoriţilor cu gigantul bavarez. E meciul anului!

30 ianuarie 2007 va rămîne în istoria lui Bayern drept ultima zi în care n-a reuşit să umple Allianz Arena. Doar 60.000 de spectatori, într-un stadion pe atunci de 66.000 de locuri, la un 0-0 cu modesta VfL Bochum. Rezultat în urma căruia antrenorului Felix Magath i s-a arătat uşa.

Aproape 9 ani

Trei zile mai tîrziu, pe 2 februarie, o dată cu revenirea legendarului Ottmar Hitzfeld pe bancă, a început era "Sold Out". Culmea, într-o deplasare pierdută la Nurnberg (0-3)! De atunci s-au scurs aproape 9 ani, iar recent, pe 21 noiembrie, în derby-ul cu Schalke de la Gelsenkirchen (3-1), a fost deja a 300-a reprezentaţie consecutivă cu casa închisă. Record!

Meciul anului

Cu faima şi vedetele sale, Bayern n-are nici o problemă să umple stadioanele adversarelor. Pentru fanii rivalelor, etapa în care echipa lor joacă acasă împotriva gigantului din sud e cea mai importantă din întregul sezon. Şi se transformă într-o adevărată sărbătoare dacă favoriţii mai obţin şi un rezultat bun.

Au mărit capacitatea

La Munchen, pentru a veni în întîmpinarea cererii mari de bilete, clubul a mărit capacitatea Allianz, de la 66.000 de locuri la 75.000. Dintre acestea, 38.000 sînt rezervate posesorilor de abonamente, 30.000 se distribuie prin tragere la sorţi, iar restul sînt la dispoziţia oaspeţilor. Fiecare susţinător poate să ceară maximum două tichete, în timp ce un fan-club are dreptul la cel mult 40.

Bilete ieftine

Limitarea a devenit absolut obligatorie, fiindcă solicitările de bilete sînt uneori chiar şi de două-trei ori mai mari decît capacitatea Allianz. Şi cum să nu fie?! Biletele sînt ieftine, pub-urile la cîţiva paşi, spectacolul, garantat. Aproape că nici nu mai contează talia adversarului. Lumea vine pentru că e îndrăgostită de driblingurile lui Robben, Ribery sau Douglas Costa, de golurile lui Thomas Muller şi Lewandowski. Pur şi simplu.

Deposedaţi de abonamente

Directorul executiv al lui Bayern i-a avertizat sezonul trecut pe posesorii de abonamente. Cine nu bifează măcar 8 dintre meciurile de acasă ale echipei într-un sezon pierde abonamentul, dar şi dreptul de a mai beneficia vreodată de unul. Imediat s-au eliberat 10 locuri, pentru care au aplicat la fel de prompt 15.000 de doritori.

Dortmund e concurenţa

Şi în tribune, ca şi pe gazon, principalul concurent al lui Bayern e Dortmund. Borussia are chiar mai mulţi spectatori plătitori, 81.000, pentru că şi stadionul e un pic mai mare. Joacă de asemenea cu casa închisă, dar numai acasă. La meciurile de "afară", sînt şi oraşe unde interesul pentru Hummels, Reus sau Aubameyang nu-i chiar atît de mare.

300.000de suporteri cotizanţi are Bayern la ora actuală

30 €costă cel mai ieftin bilet pe Allianz şi 70 de euro cel mai scump

97,5%este gradul de ocupare a stadioanelor în prima ligă germană

42.685este media de spectatori în Bundesliga. Cel mai urmărit campionat din lume

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
alternativa.fc
alternativa.fc  •  20 Decembrie 2015, 14:34

Un club adevarat reprezinta Bavaria=Bayern si e cel mai mare club german va veni la Craiova pentru inaugurarea noului stadion.presedintele lor KH Rumenighe a inscris la Craiova in sferturile cupei campioniloral aturi de paul brainer. Sper sa se faca o reforma a numelui si sa apara OLTENIA U CRAIOVA similara lui BAYERN MUNCHEN landul BAYERN

Vezi toate comentariile (1)
Comentează