INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

Bild titrează după eșecul lui Bayern: „Tuchel ar trebui demis!” » Ce reacție a avut conducerea clubului

Thomas Tuchel. Foto: Imago Images
Thomas Tuchel. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 23 aprilie 2023 11:06 / Actualizat duminica, 23 aprilie 2023 11:32

Adus la Bayern în locul lui Julian Nagelsmann, antrenorul Thomas Tuchel a pierdut 5 din cele 7 meciuri în care a stat pe bancă, fiind eliminat din Cupa Germaniei, din Liga Campionilor și detronat din Bundesliga după ce Bayern a pierdut cu Mainz, scor 1-3. Tabloidul Bild susține că, în mod normal, ar trebui demis. Însă conducerea clubului respinge o asemenea soluție: „E ultimul pe care l-ai putea învinovăți”.

Când a fost demis de Bayern, antrenorul Julian Nagelsmann era în cărți pentru toate obiectivele sezonului: Bundesliga, Cupa Germaniei și Liga Campionilor. Însă șefii clubului n-a avut încredere că-și va putea îndeplini obiectivele și l-au înlocuit cu Thomas Tuchel. 

„Mutarea n-a avut însă niciun efect!”, a comentat fostul internațional german Lothar Matthaus, acum analist TV, la finele meciului piedrut de bavarezi la Mainz (1-3).

„Mi se pare penibil să spună Hagi asta” » Declarația „Regelui” l-a deranjat pe Petrescu
FARUL - CFR CLUJ 1-0
„Mi se pare penibil să spună Hagi asta” » Declarația „Regelui” l-a deranjat pe Petrescu

Oliver Kahn: „Echipa este de vină”

Tuchel a pierdut 5 din cele 7 meciuri în care a luat loc până acum pe banca munchenezilor. Sub comanda lui, campioana a fost eliminată din Cupă și din Ligă, iar sâmbătă a cedat și șefia clasamentului în Bundesliga. „În mod normal, Thomas Tuchel ar trebui acum să fie demis”, a titrat tabloidul Bild.

Numai că directorul executiv Oliver Kahn nu ia în calcul o asemenea soluție: „Thomas Tuchel e ultimul căruia i se poate reproșa ceva. Sunt unsprezece bărbați pe teren care trebuie să-și miște fundul pentru obiectivele clubului. Despre asta este fotbalul și nimic altceva. În cele din urmă, echipa este cea care nu face ceea ce este necesar pentru a deveni campioni!”.

Tuchel a dat vina pe „greșelile individuale și lipsă de concentrare” pentru dezastrul de la Mainz: „Nu avem energia necesară pentru a încerca să răsturnăm situația din teren. În aceste momente arătăm ca o echipă care a jucat deja 80 de meciuri în acest sezon, părem epuizați. Punctele se duc așa cum se scurge nisipul printre degete. Fiecare se luptă cu sine însuși, dar nu găsim ieșirea”.

1 punctare Bayern mai puțin decât noul lider, Borussia Dortmund, în clasament. Mai sunt 5 etape de disputat

VIDEO. Rezumatul meciului Mainz - Bayern (3-1)

Thomas Tuchel, critici la adresa predecesorului Julian Nagelsmann

Iar postul „Sport 1” a interpretat declarațiile sale drept „o critică voalată la adresa predecesorului Julian Nagelsmann? Nu mai este demult un secret că antrenamentele fostului antrenor erau foarte intense, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere al conținutului! Potrivit informațiilor Sport 1, mai mulți jucători s-au plâns de acest lucru în primul sezon al lui Nagelsmann.

Chiar și Robert Lewandowski, un adevărat atlet, își încheia prematur sesiunile de pregătire pentru că simțea o încărcare prea mare. Șefii au tot primit plângeri de acest fel. A epuizat Nagelsmann echipa? Declarațiile lui Tuchel indică asta!”.

Drept urmare, Tuchel a luat imediat decizia de a-i trimite pe jucători 3 zile în vacanță: „Jucăm de trei săptămâni și jumătate fără o zi liberă. N-arătăm prospețime. De aceea avem nevoie de puțină relaxare”.

Cred că la Mainz nu am găsit resurse să ne batem și în repriza secundă. Nu am avut suficientă forță și energie ca să revenim pe tabelă. La 1-2 am avut o jumătate de ocazie, dar la 1-3 deja ne-am rupt gâturile. În ultimele săptămâni asistăm la un regres evident, suntem în dificultate din punct de vedere psihologic. De îndată ce întâmpinăm rezistență, și nici măcar nu cred că Mainz a jucat super bine azi, atunci primim gol, se face 1-1 și începe picajul. 

- Thomas Muller, atacant Bayern

Citește și:

Sarri, reacție tăioasă după ce Juventus și-a primit înapoi cele 15 puncte

Manchester City a scris istorie, după calificarea în finala Cupei Angliei

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează