INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Blatter creează "Consiliul Înţelepţilor" la FIFA: Johan Cruyff, Henry Kissinger şi Placido Domingo

"Consiliul Înţelepţilor" la FIFA: Johan Cruyff, Henry Kissinger şi Placido Domingo

Articol de GSP - Publicat marti, 07 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 07 iunie 2011 12:05

Joseph Blatter, preşedintele reales al FIFA, a anunţat că le-a cerut lui Johan Cruyff, Henry Kissinger şi celebrului tenor spaniol Placido Domingo să facă parte din "Consiliul Înţelepţilor" al forului fotbalistic mondial.

Kissinger, în vârstă de 88 de ani, câştigător al Premiului Nobel pentru Pace şi fost secretar de stat american, afirmase, duminică, la BBC, că va reflecta la propunearea lui Blatter, care vrea să înlăture suspiciunile de corupţie din cadrul organizaţiei sale.

"Aceşti domni sunt mai mult sau mai puţin consilieri. Nu sunt experţi ci consilieri şi ar urma să facă parte dintr-un fel de consiliu al înţelepţilor", a declarat Blatter la CNN.

Placido Domingo, în vârstă de 70 de ani, care a cântat la patru ediţii ale Cupei Mondiale alături de compatriotul său Jose Carreras şi de italianul Luciano Pavarotti, "este fericit şi mândru să facă parte din acest consiliu", a afirmat Blatter. "Kissinger la fel. Unii spun că este bătrân, dar este un om avizat", a adăugat Blatter.

Elveţianul Joseph Blatter, în vârstă de 75 de ani, a fost reales în funcţia de preşedinte al FIFA, pentru un al patrulea mandat, pe fondul acuzaţiilor de corupţie în cadrul organizaţiei. Singurul său adversar, Mohamed bin Hammam, reprezentant al Qatarului şi preşedinte al Confederaţiei Asiatice, s-a retras cu câteva zile înainte de vot, el fiind apoi suspendat pentru suspiciuni de corupţie.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
vladutz13
vladutz13  •  07 Iunie 2011, 12:09

Kissinger??? Hm, si cum inlatura senzatia de coruptie daca sunt doar consilieri?? Sa-i puna sefi peste comisia interna care investigheaza coruptia

Vezi toate comentariile (1)
Comentează