INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Boca Juniors a pus stăpânire pe fotbalul argentinian » Recorduri uluitoare atinse de campioana en-titre

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat miercuri, 27 septembrie 2017 23:03

Boca Juniors este de neoprit în campionatul Argentinei, acolo unde este lider autoritar de peste 10 luni. Ultimul meci din Superliga, cel câștigat în deplasarea de la Velez Sarsfield cu un neverosimil 4-0, a consemnat noi recorduri pentru trupa lui Guillermo Barros Schelotto.

Instalat pe banca argentinienilor în martie anul trecut, fostul atacant a revigorat gruparea de pe "La Bombonera", transformând-o într-o adevărată mașinărie de fotbal. În urma victoriei răsunătoare de pe terenul marii rivale River Plate din 11 decembrie 2016, scor 4-2, Boca Juniors a preluat ștafeta de lider în Argentina, ocupând prima poziție în clasament de peste 291 de zile! Între timp, trupa din Buenos Aires a câștigat titlul cu numărul 32 din istorie, începând perfect și noul sezon, cu 4 victorii din tot atâtea partide.

Victoria cu Velez a consemnat cea de-a 21-a confruntare fără înfrângere pentru Boca, grupare care nu a mai pierdut în deplasare de peste 395 de zile. Ultima oară se întâmpla pe 28 august 2016, într-un 0-1 pe arena din La Fortaleza, chiar împotriva fostei grupări a lui Schelotto, ex-campioana Lanus.

16 meciuria jucat Boca Juniors în deplasare din 28 august 2016 încoace, bifând 9 victorii și 7 remize (acumulând 70% din punctele puse în joc)

De altfel, prin această serie de invincibilitate, Guillermo Schelotto a surclasat două dintre legendele Bocăi Juniors, pe Carlos Bianchi și pe Julio Cesar Falconi. "El Bozo" a condus echipa spre 301 de zile fără înfrângere în deplasare, între 1998-1999, în timp ce fostul goalkeeper a menținut o serie similară timp de 371 de zile, între 2011-2012.

sursa: as.com

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează