INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Bogdan Andone, clipe teribile în Ungaria: „Suporterii lor sunt naziști! Am stat 5 ore în stadion, până au venit trupele antitero cu elicopterele”

Trupe antitero în plin exercițiu. FOTO: airbus.com
Trupe antitero în plin exercițiu. FOTO: airbus.com

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 mai 2020 11:37

Bogdan Andone (45 de ani), în prezent antrenorul Astrei Giurgiu, a povestit o întâmplare șocantă din perioada în care activa ca fotbalist în Ungaria, la Ferencvaros.

UPDATE

Pál Orosz, conducătorul lui Ferencvaros, a oferit o replică la declarațiile date de Bogdan Andone. Acesta susține că: 

  • suporterii lui Ferencvaros nu au fost interziși mai multe sezoane din Europa 
  • niciodată nu au salutat în stil nazist 
  • suporterii nu au doborât gardul protecție în meciul indicat de Bogdan Andone 
  • forțele anti-tero nu au coborât din elicoptere după meci 
  • nu au fost aruncate obiecte

Bogdan Andone, povești din Ungaria

Echipa lui Andone a pierdut titlul în sezonul 2002-2003 în fața celor de la MTK Budapest, iar suporterii maghiari au reacționat violent: „Au dat foc pe-acolo, au rupt ușile, au venit poliția și antitero cu elicoptere...”.

VIDEO Bogdan Andone: „Ăia voiau să ne lase să dăm gol, să scape cu viața”

„MTK juca la Ujjpest, iar o victorie a noastră pe teren propriu, cu o echipă care venise fără 7 titulari, ne aducea titlul. La ei erau Sabin Ilie, Șumi, Selimeș. Ei au venit fără acești jucători, plus fără încă vreo 2-3, care erau la echipa națională. Pentru că nu avea niciun scop meciul pentru ei. 

La noi, stadionul era plin. Pe vremea aceea, arena noastră era ca Giuleștiul, ca o potcoavă. În fine, 0-0, 0-0, 0-0. Ultrașii lor, cei mai răi din Ungaria, sunt naziști! Au și fost suspendați din Europa vreo 3-5 ani, pentru că sunt extrem, extrem de agresivi. Salutul echipei în acel moment era, de altfel, cel nazist. Mă rog, era minutul 90, iar când au văzut ei că e nasoală situația, au rupt gardurile, au sărit pe marginea terenului. Ăia voiau să ne lase să dăm gol, să scape cu viața, dar n-am putut să marcăm.

Dincolo, când au văzut că e 0-0 la noi, cei de la Ujpest s-au lăsat prin minutul 85, ca să dea MTK gol. Noi am făcut egal, MTK a bătut 1-0 și am pierdut campionatul Am stat 5 ore închiși în stadion. Au dat suporterii foc pe-acolo, au rupt ușile, au venit poliția și trupe antitero cu elicoptere cu funii, ca să putem ieși din stadion. Am fugit din vestiare pe sus, pe la birouri, cu soții, copii mici. Zburau ușile... de neimaginat. Nici în filme nu vezi așa ceva”, a declarat Andone, la GSP Live.

2002-2006este perioada în care Andone a jucat în Ungaria, pentru Ferencvaros

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Bogdan Andone, povești geniale cu Marius Șumudică: „Hai să dormi cu mine!” + „S-a dus dracu' echipa! M-am lăsat de fotbal!”

Replică acidă din tenis pentru Cristian Tudor Popescu: „Nu poți tu să vii să spui că aia a fost sau nu a fost”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
amicu
amicu  •  07 Mai 2020, 07:03

deci erati varza. Sa te lase adversarul sa il bati si tu s afii atat de varza? cum de ati ajuns sa va bateti la titlu cand nu ati reusit sa bateti rezervele unei echipe, care te mai si lasa sa ii bati?

107991897552266
Piramidon Quijote  •  06 Mai 2020, 17:27

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează