INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STRANIERI

Debutul la națională e aproape! Un internațional român e elogiat în străinătate: „Eroul a tras ca un lunetist adevărat"

Articol de - Publicat luni, 02 octombrie 2023 16:33 / Actualizat luni, 02 octombrie 2023 16:39

Convocat de selecționerul Edi Iordănescu pentru dubla cu Belarus și Andorra (12 și 15 octombrie), fundașul central Bogdan Racovițan e în formă la Rakow Czestochowa. În ultima etapă, la 3-0 cu Radomiak Radom, a reușit prima sa „dublă” a carierei și presa din Poloniei l-a apreciat: „A fost eroul meciului”.

În vârstă de 23 de ani, Bogdan Racovițan nu a jucat încă niciun meci la echipa națională, dar debutul printre „tricolori" e destul de aproape. 

Fundașul central e în plină ascensiune. Poate fi o altă variantă în axul defensivei, încă un tânăr alături de Radu Drăgușin (Genoa, 21 de ani).

Pe ce atacanți mizează Iordănescu la meciurile cu Belarus și Andorra, după care România se poate califica la Euro 2024
PRELIMINARII EURO 2024
Pe ce atacanți mizează Iordănescu la meciurile cu Belarus și Andorra, după care România se poate califica la Euro 2024

Bogdan Racovițan, mai multe meciuri, medie de minute mai mare

Stoperul născut la Dijon și crescut la academia de juniori a clubului francez a ajuns la Botoșani în februarie 2021, gratis, și a fost cumpărat de Rakow Czestochowa un an mai târziu, cu numai 600.000 de euro. Racov a semnat cu Rakow un contract valabil până pe 30 iunie 2025.

Victima unei grave accidentări imediat după transferul în Polonia, operat la umăr, Racovițan a evoluat doar trei meciuri la noua echipă în sezonul 2021-2022. Apoi, a crescut, la 17 partide în a doua stagiune, trecând și peste o leziune suferită la genunchi.

Acum, în al treilea sezon la Rakow, are deja mai multe minute decât în 2022-2023. 1.214 față de 1.125. Și medie mai bună pe meci (75,8-66,2).

600.000de euro este cota actuală a lui Bogdan Racovițan, potrivit site-ului Transfermarkt.de

Bogdan Racovițan, gol cu piciorul, gol cu capul

Duminică, Racovițan a reușit unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei. Integralist la Rakow - Radomiak 3-0 (confruntare în care Deian Sorescu a evoluat în repriza secundă), a marcat două goluri, o performanță unică pentru el. Cu piciorul, la 1-0, cu capul pentru 2-0.

Au fost golurile 6 și 7 ale carierei, numerele 3 și 4 la actuala formație. Iar în precedentele sale 23 de întâlniri în campionatul Poloniei înscrisese doar o dată!

36de meciuri a jucat Racovițan până acum la Rakow, reușind 4 goluri și o pasă decisivă

Bogdan Racovițan, în titlurile presei din Polonia

O prestație care i-a impresionat pe jurnaliștii polonezi. „A tras ca un lunetist adevărat", a comentat Canal+ Polonia pe X (fostul Twitter), în timp ce cotidianul Przeglad Sportowy a scris pe site-ul: „Racovițan a fost eroul meciului".

3trofee a cucerit Racovițan la Rakow Czestochowa: titlul de campion (2023), Cupa și Supercupa Poloniei (2022)

Citește și: 

Din străinătate, Dănuț Lupu a început să plângă în direct după ce a fost condamnat la închisoare cu executare: „Nu era mai câștigat statul dacă mă amenda?"

Horațiu Moldovan a greșit la gol, dar a aruncat vina pe un coechipier: „A dat pe lângă minge” » Contrazis imediat de Duckadam

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  02 Octombrie 2023, 17:36

Foarte promitator. A crescut in Franta, are mentalitate de invingator. Iar ca inaltime, la 1,87 sta bine pentru un fundas central. E genul de jucator pe care l-as forta in nationala mare. Sau l-as face prima rezerva a cuplului Burca - Dragusin.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close