INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GIANNINA - PANATHINAIKOS 1-0

Laszlo Boloni va fi demis astăzi după 140 de zile de la Panathinaikos » L-au „lucrat” propriii jucători?!

Ladislau Boloni FOTO Imago
Ladislau Boloni FOTO Imago

Articol de - Publicat duminica, 07 martie 2021 09:50 / Actualizat duminica, 07 martie 2021 10:25

Panathinaikos, locul 6 în campionat și eliminată din Cupa Greciei, a avut patru înfrângeri în ultimele trei săptămâni, trei în fața aceleiași echipe, Giannina. Loți Boloni a avut un „dușman” în propria casă. Vestiarul e împotriva lui. Și se așteaptă ca patronul Alafouzos să-l concedieze astăzi, cu patru zile înainte ca antrenorul să împlinească 68 de ani!

Cum s-a rupt totul la Panathinaikos în doar trei săptămâni! Pe 14 februarie, Laszlo Boloni câștiga în fața lui Olympiakos, 2-1, prima victorie a verzilor contra marilor rivali după trei ani, la capătul unei serii invincibile de nouă meciuri în 2021, șapte dintre ele fără gol primit. În acea seară, jucătorii scandau în vestiar „bonus, bonus, bonus”, cerând o primă specială, iar antrenorul îl întreba pe patronul Giannis Alafouzos dacă aude ce se strigă. Proprietarul a râs.

Panathinaikos, trei eșecuri cu Giannina pe 3 arene diferite

Pe 7 martie, e un dezastru! Tot ce a încercat să construiască Loți s-a prăbușit! După acel succes împotriva campioanei, nu s-a mai întâmplat nimic bun la echipa ateniană. Cinci meciuri, un egal cu AEK (1-1) și patru înfrângeri, 0-1 cu Panaitolikos și alte trei eșecuri suferite în fața aceluiași adversar! 

A pierdut de trei ori în doar 17 zile cu Giannina, o formație din a doua jumătate a clasamentului în campionat (locul 8 acum), pe trei stadioane diferite: 1-2 în prima manșă a „sferturilor” Cupei, partidă considerată în deplasare pentru Panathinaikos, dar jucată la Agrinio, pentru că terenul Gianninei era înghețat; 1-2 în retur, acasă, la Atena, pe „Leoforos”, după ce Giannina avea două goluri avans în primele nouă minute; 0-1 în campionat, chiar la Ioannina!

Laszlo Boloni, atacat de ultrași » Răspunsul lui: „Muncesc zece ore în fiecare zi”

Eliminarea din Cupă, pe 3 martie, unica șansă a lui PAO de a cuceri un trofeu în acest sezon (ar fi fost primul după șapte ani), a încins la maximum atmosfera la club. A doua zi, ultrașii au apărut la antrenament, amenințându-i pe fotbaliști: „Vreți să venim și la casele voastre?”. L-au certat și pe Boloni pentru cum alege echipa și pentru ce se întâmplă în vestiar. Tehnicianul le-a răspuns: „Muncesc zece ore în fiecare zi pentru Panathinaikos. Voi știți doar ce se întâmplă la meci, dar nu și ce este aici”.

Au făcut totul pentru a scăpa de Laszlo Boloni

Potrivit presei elene, Boloni și-a îndepărtat vestiarul prin deciziile sale. A vrut să facă ordine, să impună disciplina, a pus pe bancă nume influente ale lotului, precum Chatzigiovanis, Macheda sau Carlitos, și jucătorii s-au întors împotriva lui. Mai mult, unele voci susțin în Grecia nu doar că verzii s-au dus la patron pentru a-i cere să-l demită pe antrenor, reproșându-i tactica prea defensivă și de pregătirea prea dură, ci și că ar fi jucat chiar împotriva lui. Totul pentru a scăpa de el.

Laszlo Boloni: „Răspunsul e mult mai complicat”

Întrebat sâmbătă de reporterul televiziunii Nova ce ar avea nevoie Panathinaikos pentru o schimbare, Boloni a spus misterios: „Să marcheze goluri. Dincolo de goluri, răspunsul e mult mai complicat”. Sugerând că sunt probleme mari în lot.

Editorialistul Nikos Athanasiou, de la gazzetta.gr, a scris că „Boloni nu a pierdut vestiarul. Nici nu l-a cucerit. Relațiile sale cu cei mai mulți jucători nu există”. Din perspectiva lui, „singura variantă e un șoc electric. Pentru a avea o altă atmosferă în cabină, antrenorul trebuie concediat imediat”.

Panathinaikos îl schimbă pe Laszlo Boloni cu Anastasiou

În urma acestui 0-1 cu Giannina, PAO a căzut pe locul 6 și se distanțează de zona cupelor europene. Iar tehnicianul a pierdut și încrederea proprietarului. Astăzi, se așteaptă decizia lui Alafouzos. Foarte probabil, susțin jurnaliștii greci, îl va destitui pe Bölöni și îl va înlocui cu Giannis Anastasiou, 48 de ani, cel care a cucerit ultimul trofeu cu Panathinaikos, Cupa Greciei, în 2014.

După fix 140 de zile, Bölöni (va împlini 68 de ani pe 11 martie) e aproape să se despartă și de Panathinaikos. Într-un sezon în care a fost demis și de la Gent. După 25 de zile.

Panathinaikos nu are un vestiar bun, nu are un antrenor care să știe să gestioneze echipa, nu are jucătorii care să mai creadă măcar un pic în antrenor și planul său. Ca și cum niște fotbaliști s-ar aduna o dată sau de două ori pe săptămână, ar intra pe teren, ar juca meciul și ar fi pleca. Fără omogenitate, fără solidaritate, fără pasiune, fără chimie, fără joc, fără automatisme. Absolut nimic
Michalis Tsochos, jurnalist gazzetta.gr

23 de meciuriare Boloni pe banca lui Panathinaikos în toate competițiile: 12 victorii, 4 egaluri, 7 înfrângeri

52,17%este procentul succeselor obținute de antrenorul în vârstă de 68 de ani la echipa ateniană

VIDEO. Laszlo Boloni: „Presiunea nu mă deranjează! Sunt în concurență cu mine însumi”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ianis Hagi are Scoția la picioare după ultimul gol la Rangers: „Superb fotbalist! E mai bun ca tatăl lui”

AC Milan, preluată de un afacerist din Republica Moldova: „Această achiziție va împlini dorința de a fi implicat activ în sport”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
mircea.b
mircea.b  •  07 Martie 2021, 14:47
Postat de Alexandru Nica pe 07 Martie 2021, 11:57

Cei mai buni antrenori romani in acest moment: Lucescu Sr. si Adrian Ursea. De Ursea nu vorbeste nimeni nimic, a promovat de 3 ori cu Neuchatel Xamax, a fost secundul lui Favre(creierul lui Dortmund) si acum antreneaza la Nice, in Franta. In acest moment Ursea este antrenor apreciat in cel mai puternic campionat unde antreneaza romani.

Ursea nu stiu daca e "mare" antrenor dar pare lingau si mic ca om. Pentru cine nu stie la ce ma refer căutați reacția lui in cazul Coltescu si cum s-a spălat pe mâini, spunând că el este de 20 de ani in Franta si Elvetia, deci nu prea mai e "roman".

cri5ti
cri5ti  •  07 Martie 2021, 12:24

cum se face ca îl cam lucreaza jucătorii peste tot pe unde merge.. oare sa fie îndoielnic caracterul lui??

1735457746481229
Alexandru Nica  •  07 Martie 2021, 11:57
Postat de Vladimir Mihailescu pe 07 Martie 2021, 11:37

Și uite așa avem cei mai "mari" antrenori români toți șomeri (olăroiu,petrescu, sumudică,hagi,boloni,lucescu jr,reghecampf etc.) . Concluzia? Presa noastră îi vede mari! În fond ei sunt toți niște mediocri în raport cu fotbalul mare...

Cei mai buni antrenori romani in acest moment: Lucescu Sr. si Adrian Ursea. De Ursea nu vorbeste nimeni nimic, a promovat de 3 ori cu Neuchatel Xamax, a fost secundul lui Favre(creierul lui Dortmund) si acum antreneaza la Nice, in Franta. In acest moment Ursea este antrenor apreciat in cel mai puternic campionat unde antreneaza romani.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează