INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Colegii lui Alexi Pitu, trimiși în vacanță de Bordeaux, deși clasamentul e înghețat! » Vor fi chemați urgent înapoi dacă meciul suspendat se rejoacă

Alexi Pitu. Foto: Imago Images
Alexi Pitu. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 07 iunie 2023 13:44 / Actualizat miercuri, 07 iunie 2023 13:50

Așteptând ca liga franceză să ia o decizie asupra partidei Bordeaux - Rodez, întreruptă definitiv după ce un jucător al oaspeților a fost bruscat de un fan girondin, Alexi Pitu și colegii săi și-au început vacanța. Dar, dacă se va decide rejucarea meciului, toți se vor întoarce imediat la club.

O situație stranie în Ligue 2. După ce meciul Bordeaux - Rodez a fost suspendat definitiv în ultima etapă, la 0-1, Buades, jucătorul oaspeților, fiind bruscat de un ultras girondin în urma golului marcat, clasamentul a fost înghețat. Și, chiar dacă Loți Boloni și Metz au sărbătorit promovarea în elită, de pe locul secund (prima a fost Le Havre), finalul nu e confirmat oficial.

Marea vânzoleală în Superligă » Care e situația antrenorilor, înainte de startul sezonului: o singură necunoscută
ANTRENOR
Marea vânzoleală în Superligă » Care e situația antrenorilor, înainte de startul sezonului: o singură necunoscută

Jucătorii lui Bordeaux ar putea fi chemați din vacanță după 20 iunie. Alexi Pitu e însă la Euro U21

Acea partidă va decide și cine urcă în Ligue 1, și cine coboară în National (D3). Comisia de disciplină a ligii franceze (LFP) anchetează ce s-a întâmplat pe stadionul din Bordeaux. Poate să dea victoria cu 3-0, la „masa verde”, a lui Rodez, caz în care Rodez ar rămâne în L2, la fel ca Bordeaux. Sau, în caz extrem, să decidă rejucarea întâlnirii, de la 0-1.

Deocamdată, conducerea lui Bordeaux știe că meciul nu s-ar putea disputa în perioada 12-20 iunie, pauza dedicată naționalelor, și i-a trimis pe fotbaliștii săi în vacanță, potrivit cotidianului local Sud Ouest. Dacă LFP cere reluarea confruntării cu Rodez, atunci jucătorii vor fi rechemați urgent la club.

Nu și Alexi Pitu. El a fost lăsat de antrenorul David Guion și de șefii clubului să participe cu „tricolorii” mici la Euro U21, turneul final care demarează pe 21 iunie.

Annecy, amenință cu tribunalul

O altă grupare implicată, Annecy, retrogradată dacă Rodez învinge la „masa verde”, amenință cu tribunalul. Și liga, dar mai ales pe Rodez, pe care o acuză de corupție sportivă și escrocherie. Susține că Buades, jucătorul împins de fanul lui Bordeaux, nu a suferit o comoție cerebrală, cum s-a spus inițial, și nici măcar nu ar fi ajuns la spital. 

Cei de la Annecy fiind convinși că totul ar fi fost o stratagemă a lui Rodez pentru a convinge comisia de disciplină să ia o hotărâre în favoarea sa.

Citește și:

The Athletic anunță: „Zero șanse pentru Arabia Saudită! Messi, 50% între Inter Miami și Barcelona”

Poveste fabuloasă de la Rapid » Cum i-a surprins Mircea Lucescu pe Lupu și pe Șumudică

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  07 Iunie 2023, 17:51
Postat de ionescugeorge77 pe 07 Iunie 2023, 16:56

...a fost facatura ...suporterul a fost platit de Rodez ...

Bordeaux e vinovată. Paza trebuia să facă față acestei situații.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  07 Iunie 2023, 16:56

...a fost facatura ...suporterul a fost platit de Rodez ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează