INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Borussia Dortmund nu renunță la Erling Haaland! Strategia pusă la cale de club pentru a-l convinge pe atacant să rămână

Erling Haaland
Erling Haaland

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021 19:06 / Actualizat vineri, 12 noiembrie 2021 19:32

Viitorul lui Erling Haaland (21 de ani) la Dortmund este incert, după ce mai multe cluburi importante și-au manifestat interesul pentru el. Conducerea Borussiei caută acum o soluție pentru a-l convinge pe atacant să mai rămână cel puțin un sezon.

Haaland, care mai are contract cu Dortmund până în vara lui 2024, pare să fie tentat de o nouă provocare, iar conducerea clubului lucrează din greu la planul care l-ar putea determina să mai evolueze încă un sezon pentru clubul german. 

Videoclipul viral cu Erling Haaland este FAKE?! Italienii au găsit 3 detalii cu care demolează execuțiile incredibile
GERMANIA
Videoclipul viral cu Erling Haaland este FAKE?! Italienii au găsit 3 detalii cu care demolează execuțiile incredibile

Contractul oferit de Dortmund lui Haaland

Dortmund pregătește o ofertă financiară semnificativă pentru a-l convinge pe Haaland să rămână la Dortmund cel puțin până în 2023. În urma noii înțelegeri, salariul atacantului ar putea ajunge la 16 milioane de euro pe sezon, dublu față de cât câștigă în prezent, potrivit cotidianul german Bild.

Dortmund speră să-l convingă pe Haaland să semneze un contract de sponsorizare cu Puma, sponsorul principal de echipamente al clubului. Acest lucru i-ar permite clubului german să aibă la dispoziție un buget mai mare pentru sezonul următor.

Haaland are în prezent un contract de sponsorizare cu brandul Nike, care se încheie la 1 ianuarie 2022. Puma este dispusă să sprijine financiar această operațiune, menționează sursa menționată anterior.

Salariul colosal cerut de Mino Raiola pentru ca Haaland să semneze cu PSG

De serviciile atacantului norvegian s-au interesat mai multe cluburi importante, precum Real Madrid și PSG. Vara viitoare, în eventualitatea în care Kylian Mbappe va merge la Real Madrid, PSG va face totul pentru a obține semnătura lui Haaland.

Clauza de reziliere a contractului dintre Haaland și Borussia Dortmund este undeva între 70-90 de milioane de euro, potrivit presei internaționale, aceasta fiind o sumă pe care PSG ar putea să o achite fără mari dificultăți. Un eventual transfer ar fi facilitat de impresarul lui Haaland, Mino Raiola, care are o relație bună cu PSG, în special cu directorul sportiv Leonardo. În această vară, Raiola și-a dus un alt client important, pe Gianluigi Donnarumma, la PSG.

150 de milioane de euroeste cota de piață a lui Erling Haaland, conform Transfermarkt

Șocul intervine atunci când vine vorba despre salariul solicitat de Mino Raiola pentru clientul său. Potrivit Gazzetta dello Sport, citată de Marca, Raiola cere un salariu de 50 de milioane de euro pe an pentru Erling Haaland. O sumă uriașă, care l-ar face pe tânărul atacant cel mai bine plătit jucător al lumii, peste nume precum Lionel Messi, Neymar și Cristiano Ronaldo.

„Încă nu s-a decis dacă Haaland va pleca”

Hans-Joachim Watzke, directorul executiv al Borussiei Dortmund, a afirmat despre transferul atacantului norvegian că „e o prostie, iar unii experți spun: «Sunt listați la bursă, vor trebui să-l vândă pe Haaland la vară». Decizia de a vinde pe cineva în clubul nostru este luată doar de conducere. Încă nu s-a decis dacă el va pleca la vară”.

Norvegianul are statistici uluitoare în tricoul galben-negru: a înscris nu mai puțin de 68 de goluri în 67 de partide! În plus, are și 19 pase decisive, iar în acest sezon este golgheter în Bundesliga, cu 7 goluri și 3 assisturi.

Citește și:

Neymar a urlat și l-a împins pe arbitru! Reacția stranie a „centralului”

Minunat, Cristiano Ronaldo! Gestul care a impresionat lumea întreagă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează