INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Un fost campion mondial brazilian, care a înscris contra lui Dinamo, e în stare gravă, la terapie intensivă!

Claudio Branco
Claudio Branco

Articol de - Publicat sambata, 20 martie 2021 12:46 / Actualizat sambata, 20 martie 2021 12:51

Branco, legendarul fundașul stânga al Braziliei, campioana lumii în 1994, s-a infectat cu COVID-19 și are infecție pulmonară, fiind intubat. În vârstă de 56 de ani, actualul coordonator al naționalei de juniori braziliene i-a marcat un gol lui Dinamo în turul ”16”-imilor Cupei UEFA 1991-1992, când juca la Genoa. 

Cláudio Ibrahim Vaz Leal, cunoscut în lumea fotbalului drept Branco, a fost unul dintre eroii Braziliei în ascensiunea spre titlul mondial din 1994.

Fundașul stânga cu un șut extrem de puternic a marcat golul victoriei la 3-2 în ”sferturi” cu Olanda și a transformat unul dintre penalty-urile de departajare în finala contra Italiei (0-0, 3-2 la 11 metri).

Pe 23 octombrie 1991, când juca la Genoa, a înscris în poarta lui Dinamo la 3-1 în prima manșă a turului 2 din Cupa UEFA (5-3 la general pentru italieni).

Branco, conectat la aparatul de respirație artificială!

Retras din fotbal în 1998, Branco (56 de ani) e acum coordonatorul naționalelor de juniori braziliene. După un turneu de pregătire la Recife, cu selecționata U18, șase membri ai delegației s-au infectat cu coronavirus. Cazul lui a fost cel mai grav. Are infecție pulmonară și a fost internat de urgență la terapie intensivă la spitalul CopaStar din Rio de Janeiro. Conectat la aparatul de respirație artificială!

290.000 de victime în Brazilia!

Țara Cafelei, lovită de mai multe tulpini de COVID-19, traversează cea mai dură fază a pandemiei: 11,8 milioane de cazuri și 290.000 de decese s-au înregistrat în Brazilia din cauza coronavirusului!

Citește și: 

Campioana României la fitness, Ramona Erturk, a vorbit despre drama vieții sale: a fost violată și bătută cu bestialitate pe când avea 6 ani! „A fost o tortură și îl rugam cu toată puterea mea să mă lase”

Problemele de sănătate ale unui comentator sportiv din România: „Am 3 operații. Nu știu ce cotă am să câștig”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
maistorkokir
maistorkokir  •  20 Martie 2021, 14:04

Sa se faca bine cat mai repede, adevarul e ca Branco luase in greutate f mult. Ramane cunoscut si datorita celebrului episod din 1990, apa "sfanta" din meciul cu Argentina.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează