INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Promovare istorică » Brentford, pentru prima dată în Premier League

Brentford a promovat pentru prima dată în Premier League! „Albinele” au trecut de Swansea, scor 2-0, în finala play-off-ului din Championship.
Brentford a promovat pentru prima dată în Premier League! „Albinele” au trecut de Swansea, scor 2-0, în finala play-off-ului din Championship.

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 mai 2021 18:36 / Actualizat sambata, 29 mai 2021 20:32

Brentford a promovat pentru prima dată în Premier League! „Albinele” au trecut de Swansea, scor 2-0, în finala play-off-ului din Championship. 

Premier League va fi mai spectaculos sezonul următor. O nouă formație care practică un fotbal total vine pe prima scenă, după Leeds, revelația stagiunii precedente. 

Brentford, formație care disputase și anul trecut finala play-off-ului, una pierdută contra lui Fulham, a mers acum până la capăt. Asta în ciuda faptului că și-a pierdut cei mai buni doi fotbaliști, pe Said Benrahma, cumpărat de West Ham, și pe Ollie Watkins, ajuns la Aston Villa. 

Brentford, pentru prima dată în Premier League

Antrenorul danez Thomas Frank a inventat un nou golgeter. Englezul Ivan Toney (25 de ani) a punctat de 33 de ori în acest sezon. El a deschis scorul și în finala de pe Wembley contra lui Swansea, în minutul 10, din penalty. Danezul Emiliano Marcondes a stabilit rezultatul final în minutul 20. 

Brentford devine cel de-al 50-lea club care evoluează în Premier League, de la introducerea actualului format. „Albinele” revin pe prima scenă a fotbalului englez după 74 de ani de absență.

Vreau să mă îmbăt rău în seara asta. Abia de mâine mă gândesc la Premier League 
Thomas Frank, antrenor Brentford

Final de sezon în Anglia

  • Manchester CityManchester UnitedLiverpool și Chelsea s-au calificat în grupele Ligii Campionilor;
  • Leicester și West Ham vor juca în grupele Europa League;
  • Tottenham va evolua în play-off-ul Europa Conference League;
  • FulhamWBA și Sheffield au retrogradat
  • Norwich, Watford și Brentford au promovat. 

Citește și alte știri din fotbalul european: 

VIDEO Geniul Guardiola a descifrat-o pe Chelsea în 37 de secunde: videoclipul cu Pep face încojurul internetului înainte de finala Ligii

Suma uriașă pierdută de Zidane pentru că a plecat înainte de finalul contractului de la Real Madrid

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează