INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Un fost campion cu Napoli anunță: „Kvaratskhelia și Osimhen vor schimba istoria, ca mine și Maradona”

Articol de - Publicat duminica, 15 ianuarie 2023 12:51 / Actualizat duminica, 15 ianuarie 2023 12:51

Bruno Giordano (66 de ani), fostul star din perioada primului titlu de-acum 36 de ani, zice că Napoli entuziasmează Italia și Europa cu jocul său. Eșecul cu Inter (0-1) a fost doar un accident.

Cu o etapă înaintea sfârșitului turului în Serie A, Napoli s-a desprins la nouă puncte de Milan și zece față de Juventus și Inter, senzația fiind că doar singură se poate încurca și să nu câștige lo scudetto așteptat de 33 de ani în orașul de lângă Vezuviu. 

Un nou transfer pentru Dică la Mioveni » Belgienii știau că jucătorul vine la FCSB
MERCATO
Un nou transfer pentru Dică la Mioveni » Belgienii știau că jucătorul vine la FCSB

Recitalul de vineri cu Juventus (5-1) e cea mai bună dovadă că squadra lui Spalletti chiar merită primul loc, înfrângerea cu Inter nefiind decât un accident. Liderul deține cel mai prolific atac din campionat, cu 44 de goluri marcate, a demolat pe „Diego Maradona” cea mai bună defensivă și e marea favorită la titlu. 

Napoli are două motoare fantastice, nigerianul Osimhen și georgianul Kvaratskhelia, 19 goluri și 13 pase decisive împreună, dominând autoritar întrecerea.

Bruno Giordano: „Kvaratskhelia și Osimhen vor schimba istoria, ca mine și Maradona”

Kvaratskhelia și Osimhen vor schimba istoria ca mine și Maradona. Sunt 2 jucător fenomenali, ce știu să se motiveze unul pe celălalt și să crească nivelul echipei. Marele secret al acestei echipe e că fiecare a contribuit la victorii și a intrat la sufletul tifosilor

12 goluri și 4 assisturia reușit Victor Osimgen în 14 meciuri din acest sezon în Serie A. E liderul marcatorilor în Italia

Jucătorii au foame de rezultate și vor să facă și spectacol. Napoli entuziasmează Italia și Europa cu jocul său”, a declarat în Gazzetta dello Sport Bruno Giordano, unul dintre componenții celebruluii trio MaGiCa, din sezonul 1987-'88 al primului scudetto, cu Maradona și Careca în completare. 

Kvaratskhelia este între cei numai trei fotbaliști din Top 5 campionate ale Europei cu cel puțin 7 goluri marcate și 7 pase decisive oferite, fiind devansat doar de Neymar și de Messi.

Un fost campion cu Napoli anunță: „Kvaratskhelia și Osimhen vor schimba istoria, ca mine și Maradona”
Bruno Giordano și Diego Maradona (2017). Foto: Imago Images

Luciano Spalletti, scudetto la 63 de ani?

Osimhen, două goluri plus o pasă decisivă cu Juventus, își va depăși cea mai bună performanță în Serie A și a carierei, 14 goluri în sezonul trecut. Atacantul mascat e „stratosferic”, după cum îl laudă antrenorul Spalletti și „devastator”, în opinia lui Sacchi, fiind exact ce îi trebuie lui Napoli. 

Așa cum și Spalletti s-a mulat foarte bine, clubul fiind gata să îi ofere o prelungire de contract până în iunie 2025. La 63 de ani, Luciano poate deveni și cel mai în vârstă tehnician care cucerește lo scudetto în Serie A, întrecându-l pe Maurizio Sarri.

Osimhen este debordant. Când se află în formă, este imposibil să-l marchezi. Mi se pare o forță a naturii. Kvaratskhelia trebuie lăsat liber să inventeze, să-și pună talentul în slujba echipei. 

- Bruno Giordano, fost campion cu Napoli

VIDEO. Rezumatul meciului Napoli - Juventus (5-1)

Citește și:

„E copia lui Mbappe” » Mircea Lucescu îl laudă pe ucraineanul de 100 de milioane de euro

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close