INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

Dezvăluire șocantă a lui Gianluigi Buffon: „Mi-am cumpărat diploma de bacalaureat!” + Ce pedeapsă penală a fentat

Gianluigi Buffon e dorit în Arabia Saudită. Foto: Imago Images
Gianluigi Buffon e dorit în Arabia Saudită. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 12 februarie 2024 12:06 / Actualizat luni, 12 februarie 2024 12:51

Gianluigi Buffon (46 de ani), legendarul portar italian retras vara trecută de la Parma, a povestit cum a vrut să se înscrie fraudulos la Facultatea de Drept: „Am făcut multe greșeli în viață, mai ales când eram tânăr. Dar cea de care sunt cel mai puțin mândru este că mi-am falsificat diploma de absolvire, nu aș mai face-o din nou”.

Una dintre mărturiile care nu-i fac deloc cinste lui Gianluigi Buffon a fost confirmată, după mai bine de un sfert de secol, chiar de recordmanul selecțiilor în squadra azzurra. 

Fostul imens portar al squadrei azzurra a readus din memorie, în cadrul emisiunii „Campioni sotto le stelle" găzduită de orașul Biella, un eveniment din tinerețe, pe care l-a dezvăluit și în autobiografia sa.

„Am comis multe greșeli în viață, mai ales când eram tânăr. Însă cea de care sunt cel mai puțin mândru e că mi-am falsificat diploma de absolvire. Nu aș mai face-o din nou", a recunoscut fostul goalkeeper de 46 de ani, care s-a retras în vara trecută de la Parma, echipa la care a și debutat în fotbalul profesionist în 1995, într-un joc cu Milan.

Răzvan Lucescu, remiză cu AEK, dar se păstrează lider » E la 3 meciuri de recordul lui PAOK
GRECIA
Răzvan Lucescu, remiză cu AEK, dar se păstrează lider » E la 3 meciuri de recordul lui PAOK

Gianluigi Buffon a scăpat cu o amendă penală de 3.098 de euro

Păcatul lui Buffon este o diplomă falsă de contabilitate, obținută în 1996, pentru a se înscrie la Facultatea de Drept din Parma. La vremea respectivă, portarul originar din Carrara a negociat în fața procurorilor o amendă penală de șase milioane de lire vechi (circa 3.098 de euro). 

Pedeapsa pe care o risca pentru fals în acte publice era cuprinsă între 8 luni și 4 ani de închisoare! 

Cei de la Istituto Antonio Manieri din Roma au descoperit falsul și au verificat dacă diploma există în arhivă și așa au aflat că Buffon mai avea al cincilea an (1996 - 1997) de trecut până la examenul de maturitate! Gianluigi visa să urmeze Facultatea de Drept, doar că planurile sale au fost schimbate și așa a ajuns să fie o legendă a fotbalului.

Buffon a fost acuzat că e fascist și că a căzut în patima pariurilor

Nu a fost primul episod care a provocat scandal în Italia. La începutul carierei, Gianluigi Buffon a îmbrăcat tricoul cu 88 pe spate, număr ce simbolizează HH („Heil Hitler!") și care i-a adus acuzații de promovare a fascismului (a admis că e simpatizant politic al dreptei). O altă poveste urâtă în care a fost implicat este legată de Calcioscommesse. 

„Nu am făcut-o pentru bani, ci doar pentru distracție", s-a apărat Buffon. La acea vreme, în ajunul Euro 2012, el a fost suspectat că ar fi jucat la pariuri sportive, lucru total interzis pentru fotbaliștii profesioniști din Italia. S-a zvonit că portarul „squadrei azzurra" ar fi plasat mai multe bilete la o agenție a unui amic din Parma. În total, Gianluigi ar fi pierdut două milioane de euro!

176de selecții a adunat Gianluigi Buffon la naționala Italiei, cu care a cucerit titlul mondial în 2006. Are 26 de trofee câștigate în carieră cu Parma, Juventus și PSG

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

„Elefanți” pe acoperișul Africii! » Coasta de Fildeș răstoarnă dramatic finala cu Nigeria și își trece în cont a treia Cupă
NIGERIA - COASTA DE FILDEȘ
„Elefanți” pe acoperișul Africii! » Coasta de Fildeș răstoarnă dramatic finala cu Nigeria și își trece în cont a treia Cupă
Șumudică și-a făcut calculele după prima victorie în 8 meciuri: „Nu poate spune nimeni nimic!” » Turcii au scos de la „naftalină” un videoclip de acum 3 ani
TURCIA
Șumudică și-a făcut calculele după prima victorie în 8 meciuri: „Nu poate spune nimeni nimic!” » Turcii au scos de la „naftalină” un videoclip de acum 3 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează