INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  

Buffon, Ribery sau Robben, liberi de contract din vară » Cum arată lista jucătorilor de calibru care nu şi-au prelungit încă înțelegerile cu echipele de club

Arjen Robben și Franck Ribery
foto: Guliver/Getty Images
Arjen Robben și Franck Ribery foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat duminica, 25 martie 2018 12:10

Sezonul fotbalistic 2017/2018 se apropie deja de final, iar nume importante ale acestui sport, precum Gianluigi Buffon, Arjen Robben sau Franck Ribery vor rămâne fără contract la echipele de club, scrie goal.com.

În Premier League, Manchester United este echipa cu cei mai mulţi astfel de jucători, recent exclus din această categorie fiind Ashley Young (32 de ani), a cărui înţelegere a fost prelungită cu un an datorită prestaţiilor excelente ale fundaşului stânga. Totuşi, pe lista celor care rămân liberi de contract la vară se află Daley Blind (28 de ani), Marouane Fellaini (30 de ani), Juan Mata (29 de ani) şi Ander Herrera (28 de ani), la care se mai adaugă şi veteranul Michael Carrick, care a anunţat că se va retrage la finalul acestei stagiuni.

La rivalele Manchester City şi Liverpool, situaţia este mai simplă. "Cetăţenii" se vor despărţi, cel mai probabil, de ivorianul Yaya Toure (34 de ani) din sezonul următor, jucător care nu a fost titular în nicio partidă de Premier League din acest sezon, în timp ce "cormoranii" sunt în pericol să îl piardă pe Emre Can (24 de ani), jucător urmărit intens de Juventus în ultimele luni.

De asemenea, Arsenal îşi va pierde căpitanul la vară. Per Mertesacker (33 de ani), a cărui înţelegere cu "tunarii" expiră peste 3 luni, a anunţat că se va retrage din fotbal, fapt cauzat de problemele de sănătate pe care le are de mai mulţi ani. Pe lângă neamţ, clubul de pe Emirates s-ar putea despărţi şi de Jack Wilshere (26 de ani) şi Santi Cazorla (33 de ani), ultimul nemaievoluând vreun minut pentru Arsenal din octombrie 2016.

În fine, Chelsea, care l-ar putea schimba şi pe managerul Antonio Conte la vară, are probleme cu contractele doar în zona portarilor. Dacă Thibaut Courtois, numărul 1 din poarta "albaştrilor", va rămâne, cel puţin teoretic, încă un sezon pe "Stamford Bridge, toate celelalte trei variante de rezervă, Willy Caballero (36 de ani), Eduardo (35 de ani) şi Matej Delac (25 de ani), au înţelegerile scadente în vară.

În Serie A, campioana Juventus va avea cel mai mult de furcă în ceea ce priveşte negocierile cu jucătorii. Gianluigi Buffon (40 de ani), legenda bianconerilor, trebuie să decidă dacă va mai continua să evolueze la cel mai înalt nivel şi după Campionatul Mondial din Rusia, iar alţi grei din apărare, precum Giorgio Chiellini (33 de ani), Andrea Barzagli (36 de ani), Stephan Lichsteiner (34 de ani) sau Kwadwo Asamoah (29 de ani) rămân, de asemenea, liberi din vară.

Napoli, cea care a stat în coasta lui Juve în tot acest sezon, se va despărţi de portarul titular din ultimele trei sezoane, Pepe Reina (35 de ani), care va merge la AC Milan, în timp ce Christian Maggio (36 de ani) şi Rafael (27 de ani) vor fi lăsaţi şi ei să părăsească clubul de pe Stadio San Paolo.

În Bundesliga, la Bayern Munchen, lista jucătorilor care rămân liberi de contract cuprinde două nume grele - Arjen Robben şi Franck Ribery, ambii în vârstă de 34 de ani. Cele două "aripi" nu au decis încă dacă vor continua la formaţia bavareză sau vor încerca destinaţii mai exotice din sezonul următor.

Rivala Borussia Dortmund îl va pierde pe goalkeeper-ul Roman Weidenfeller (37 de ani), care se retrage.

În La Liga, Real Madrid are un singur jucător în acest situaţie. Este vorba despre tânărul Achraf Hakimi (19 ani), care a şi debutat la echipa mare în acest sezon, unde a strâns deja 14 prezenţe. Tot un jucător care rămâne liber de contract în vară are şi rivala Atletico, însă unul mult mai experimentat, în persoana lui Fernando Torres (34 de ani), care a semnat cu trupa lui Diego Simeone la începutului sezonului un contract valabil doar 12 luni.

În Ligue 1, PSG vrea să scape de Hatem Ben Arfa (31 de ani), cel care nu se mai află în graţiile lui Unai Emery şi care nu a bifat niciun minut în acest sezon. De asemenea, Thiago Motta (35 de ani) ar putea părăsi Parc des Princes după şapte sezoane petrecute în tricoul parizienilor.

sursa: goal.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  25 Martie 2018, 14:44

La pensie sau la circ, în Asia sau Orientul mijlociu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează