INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

Bulgarii, aproape de o dramă la Tbilisi: „Dacă mai întârziam, se putea termina rău!”

Todor Nedelev (în alb)/ foto Imago Images
Todor Nedelev (în alb)/ foto Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 12 iunie 2022 12:27 / Actualizat duminica, 12 iunie 2022 15:03

Todor Nedelev (29 de ani), căpitanul lui Botev Plovdiv, a fost salvat de intervenția rapidă a medicilor, care i-au operat o fractură craniană suferită în urma accidentului de autocar la Tbilisi.

Necazurile se țin lanț la naționala Bulgariei în această vară. Un accident îi mai lipsea, după rezultatele rușinoase din startul Ligii Națiunilor și scandalul de corupție în care este prins președintele federației Borislav Mihailov, acuzat de legături cu mafia pariurilor și implicare în blaturi.

Mutu, episod fabulos cu Totti: „Dau eu un milion de euro, doar să vii” / „Era să leșin!”
„Revenirea din Infern”
Mutu, episod fabulos cu Totti: „Dau eu un milion de euro, doar să vii” / „Era să leșin!”

Două autocare ale naționalei Bulgariei, tamponate

S-a întâmplat la Tbilisi, pe drumul de la aeroport către hotel, și unul dintre jucători a fost victima impactului violent dintre cele două autocare cu care se deplasau în mare viteză membrii delegației. Todor Nedelev, 29 de ani, a ajuns vineri noaptea de urgență la spital, era singurul rănit care a necesitat îngrijiri medicale, ceilalți scăpând doar cu o sperietură. 

Situația căpitanului lui Botev Plovdiv era una destul de gravă, nu suferise numai tăieturi la față și la mâini din cauza cioburilor provocate de geamurile sparte în coliziune, așa cum se anunțase inițial. Autocarul din spate n-a putut opri la timp în momentul în care cel din față frânase brusc pentru a evita un accident.

Fractură craniană suferită de Nedelev

Tomografia făcută i-a descoperit un traumatism cranio-cerebral sever, cu fractură în partea dreaptă. După o consultare rapidă cu rudele victimei și doctorii s-a decis că trebuie să fie supus unei operații, ce a durat circa două ore și a fost reușită. 

„A fost adus cu hemoragie, îl durea rău capul, era dezorientat și avea amnezie parțială. Eu am semnat documentele pentru intervenție. Dacă mai întârziam puțin, se putea termina rău", a recunoscut medicul echipei naționalei, Biser Bociev, pentru sportal.bg. O posibilă dramă a fost astfel evitată

Acesta explică starea actuală a lui Nedelev: „A ieșit din comă, se orientează, răspunde, își mișcă membrele. Suntem optimiști pentru evoluția sa, situația e sub control. Rămâne sub o atentă observație și, atunci când starea lui o va permite, va fi transportat din Georgia acasă cu un elicopter medical". Costul deplasării, 12.000 de euro, va fi suportat de stat ori de federația bulgară.

Nedelev va lipsi șase luni!

Previziunile în privința recuperării vorbesc de o perioadă de trei-patru luni, pentru că operația a fost complicată, însă el nu va putea reveni la fotbal mai devreme de jumătate de an. Până atunci, Nedelev manifestă o bună stare de spirit și și-a exprimat dorința de a urmări meciul cu Georgia la televizor, medicii recomandându-i însă un repaus total. 

S-a pus chiar problema ca, din cauza acestui grav accident, care a șocat pe toată lumea, duelul programat diseară să se amâne. Totuși, stafful și oficialii federației anunță că vor să se dispute.

39 de selecții și 5 goluriare Todor Nedelev la naționala Bulgariei. A jucat în toate meciurile din grupa de Nations League, oferind un assist cu Macedonia de Nord

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ungaria, invincibilă acasă în elita Europei. Selecționerul, ironic cu jurnaliștii: „Mai sunt eu orb astăzi?”

Boloni, la Metz pentru familie » Are o misiune cu care s-a obișnuit: reconstrucție și promovare

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează