INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Final IREAL în Bundesliga! Bayern e din nou campioană, după o etapă incredibilă! Dortmund a avut titlul pe masă în minutul 89!

foto: Twitter @Bayern Munchen +11   FOTO
foto: Twitter @Bayern Munchen

Articol de - Publicat sambata, 27 mai 2023 18:27 / Actualizat sambata, 27 mai 2023 19:31

Bayern Munchen e din nou campioana Germaniei, a 11-a oară la rând, după ce a trecut de Koln, scor 2-1, iar Dortmund a clacat acasă cu Mainz, 2-2. 

  • Bayern Munchen, Borussia Dortmund, RB Leipzig și Union Berlin vor evolua în Liga Campionilor.
  • Freiburg va evolua în grupele Europa League.
  • RB Leipzig și Frankfurt se vor întâlni în finala Cupei Germaniei.
  • Dacă Leipzig câștigă, Bayer Leverkusen merge în grupele Europa League și Frankfurt în play-off-ul Conference League.
  • Dacă Frankfurt ia titlul, se califică în grupele EL și Leverkusen merge în Conference.

Cu Tuchel pe bancă, Bayern a ratat Liga Campionilor, Cupa Germaniei, iar în penultima etapă a cedat și primul loc în Bundesliga, după 1-3 cu RB Leipzig. Dortmund depindea doar de ea în ultima rundă. Avea nevoie de victorie pentru a cuceri titlul acasă, în fața propriilor fani, însă a dat cu piciorul unei șanse uriașe.

A fost o etapă cu adevărat dramatică în Bundesliga, unde titlul virtual s-a mutat de pe un stadion pe altul. Dortmund a început ziua cu o mână pe titlu, însă a ratat practic cu poarta goală. Bayern a fost și ea aproape să refuze cadoul marii rivale, însă a fost salvată abia în minutul 89!

Bayern e din nou campioană în Bundesliga, după o etapă incredibilă

Elevii lui Terzic parcă au fost hipnotizați de mirajul primului titlu după 11 ani. Bayern a deschis scorul pe terenul lui Koln, prin Coman, încă din minutul 8. Reacția Borussiei a venit imediat. În minutul 15, defensiva a cedat emoțiilor, iar Hanche-Olsen l-a învins pe Kobel cu capul și a indus în șoc tot stadionul. 

Doar 4 minute mai târziu, Haller a avut golul în gheată. A executat lamentabil un penalty, scos de portarul lui Mainz, și Dortmund rata șansa revenirii. Mai mult, în minutul 24, Onisiwo făcea 2-0, în ciuda opoziției lui Kobel. Dortmund avea nevoie de TREI goluri!

La Koln, Bayern dusese scorul la 2-0, prin Sane, însă golul a fost anulat pentru un henț în construcția fazei.

Nebunie în repriza a doua

Repriza a doua pe Signal Iduna Park a oferit un dramatism rar întâlnit. Galben-negrii s-au aruncat în atac și au fost surprinși pe contre de Mainz. Onisiwo a trimis în bară, Kobel a scos și el un gol care ar fi însemnat sfârșitul. Cei de la Dortmund s-au luptat pentru fiecare minge ca și cum viețile lor ar fi depins de asta. 

Doar că le-a lipsit inspirația în atac. Ratări peste ratări la poarta lui Mainz, din poziții unele mai bune ca altele. Haller a trecut cel mai aproape pe lângă un gol de 1-2, când nu a ajuns suficient de rapid la o centrare a lui Moukoko și nu a putut trimite în poarta goală. 

La Koln, gazdele puteau străpunge poarta lui Bayern și aduce fericirea în tabără Borussiei. Doar că Sommer a intervenit senzațional și a scos de sub transversală reluarea cu capul a lui Selke. Norocul părea că începe să fie și de partea Borussiei. Guerreiro a marcat în minutul 69 cu dreptul la colțul scurt, bară-gol. Peste 20 de minute pentru a marca încă două goluri.

Bayern, campioană pentru a 11-a oară la rând

A venit minutul 81, când VAR-ul a dictat penalty pentru Koln, după un henț al lui Gnabry pe care arbitrul îl văzuse inițial în afara careului! Ljubicic a transformat fără emoții și a declanșat fiesta la Dortmund. Borussia revenea pe primul loc! 

Totul s-a năruit însă după 8 minute. Abia introdus pe teren, Musiala a salvat-o pe Bayern și a readus-o pe Bayern pe primul loc cu un șut bine plasat de la marginea careului.

Meciul de la Koln s-a terminat mai repede, iar bavarezii s-au strâns în jurul telefonului lui Thomas Muller pentru a urmări ultimele minute din meciul rivalei. La Dortmund, gazdele au reușit să egaleze prin Sule, în minutul 90+6, însă n-a mai contat. 

Egalul nu era suficient, arbitrul a fluierat finalul, iar Bayern a reușit să își apere din nou titlul de campioană. A primit trofeul chiar la Koln, fiind fluierată de fanii gazdelor rămași pe stadion pentru ceremonia de premiere.

Desfășurarea liveTEXT a evenimentelor de la Koln - Bayern și Borussia Dortmund - Mainz:

  • min. 90+5: Dortmund - Mainz 2-2. Sule a marcat cu un șut la lung, prea târziu însă. S-au mai jucat câteva momente Borussia a aruncat mingea înc areu, însă degeaba. Bayern e din nou campioană în Bundesliga
  • min. 89: Koln - Bayern 1-2. Musiala îl salvează pe Tuchel! Înscrie cu un șut superb la colțul lung de la marginea careului la câteva secunde după ce Schwabe intervenise uluitor în fața lui Sane
  • min. 85: Tuchel riscă tot! Aruncă în teren doi jucători ofensivi, Tel și Musiala. Ies fundașul Mazraoui și închizătorul Goretzka, abia intrat în minutul 71.
  • min. 81. Koln - Bayern 1-1. Ljubicic înscrie din penalty pentru Koln! BORUSSIA REVINE PE PRIMUL LOC!. Nebunie la Dortmund. Fanii de pe Signal Iduna Park au aflat rezultatul de la celălalt meci și au luat-o razna
  • min. 73 - Scene demne de Liga 1 la Koln. În timpul unui atac periculos al gazdelor, aspersoarele din zona porții lui Bayern au pornit și i-au udat pe jucători. Arbitrul a fost nevoit să oprească jocul timp de un minut până când problema s-a rezolvat.
Final IREAL în Bundesliga! Bayern e din nou campioană, după o etapă incredibilă! Dortmund a avut titlul pe masă în minutul 89!
  • min. 69. Dortmund - Mainz 1-2. Guerreiro „aruncă în aer” tot stadionul. Borussia speră după ce portughezul a înscris cu dreptul, bară-gol. Gazdele mai au nevoie de două goluri pentru a trece pe primul loc, Bayern e lider cu un punct în plus
  • min. 60 - Sommer intervine senzațional și o menține pe Bayern pe primul loc! Respinge de sub transversală reluarea cu capul a lui Selke
  • min. 59: Ocazie uriașă pentru Borussia. Haller se aruncă după o centrare a lui Moukoko și atinge mingea cu crampoanele, insuficient să o bage în poarta goală
  • min. 56: Mainz pleacă din nou pe contraatac și e aproape să își facă KO adversara. Onisiwio a ajuns singur cu Kobel și a trimis un trasor în bară
  • min. 55: Borussia joacă practic fără apărare. Toți jucătorii sunt în jumătatea adversă, fără folos. Mainz stă pe două linii în defensivă și nu dă gazdelor nicio șansă să marcheze
  • min. 48: Dortmund se aruncă în atac și Mainz surprinde pe contraatac. Kobel salvează din postură de 1 la 1 cu adversarul un gol care ar fi pus capăt luptei la titlu
  • A început repriza a doua
+3 FOTO
  • Pauză la cele două meciuri. Bayern e campioană la aceste scoruri
  • min. 45: Sane a marcat după un un-doi cu Gnabry și un șut pe jos din unghi la colțul lung, însă reușita a fost anulată după intervenția VAR, pentru un henț în construcția fazei.
  • min. 24: Prezenți la Koln, șefii lui Bayern au fost șocați când au aflat că Mainz are 2-0 cu Dortmund
Final IREAL în Bundesliga! Bayern e din nou campioană, după o etapă incredibilă! Dortmund a avut titlul pe masă în minutul 89!
  • min. 24: Dortmund - Mainz 0-2. Dezastru pentru Borussia. Onisiwio face 2-0 pentru oaspeți, cu toată opoziția portarului Kobel. La aceste scoruri, Bayern e campioană
Final IREAL în Bundesliga! Bayern e din nou campioană, după o etapă incredibilă! Dortmund a avut titlul pe masă în minutul 89!
Penalty-ul ratat de Haller
  • min. 19: Borussia ratează o șansă URIAȘĂ să revină în meci. Haller a irosit un penalty și Mainz rămâne la conducere la Dortmund
  • min. 15: Dortmund - Mainz 0-1. Lovitură de teatru pe Signal Iduna Park. Borussia e condusă de o echipă fără obiectiv în această ultimă etapă. Hanche-Olsen a deschis scorul pentru oaspeți, cu o lovitură de cap
  • min. 8: Koln - Bayern 0-1. Kingsley Coman a deschis scorul din pasa lui Sane. În acest moment, bavarezii sunt campioni
+1 FOTO

Borussia Dortmund - Mainz 2-2

Borussia Dortmund - Mainz, echipe de start

Dortmund: Kobel – Wolf, Süle, Hummels, Ryerson – Can, Guerreiro, Brandt – Malen, Adeyemi – Haller 
Antrenor: Edin Terzić

Mainz: Dahmen - Hanche-Olsen, Bell, Fernandes - Caci, Barreiro, Kohr, Martin - Stach, Lee - Onisiwo
Antrenor: Bo Svensson

+7 FOTO

Koln - Bayern Munchen 1-2

Koln - Bayern Munchen, echipe de start:

Koln: Schwabe - Schmitz, Hubers, Chabot, Hector - Martel, Skhiri - Ljubicic, Kainz, Maina - Selke 
Antrenor: Steffen Baumgart

Bayern: Sommer - Pavard, Upamecano, De Ligt, Mazraoui - Kimmich, Gravenberch - Sané, Müller, Coman - Gnabry
Antrenor: Thomas Tuchel

FOTO Steagul lui Dortmund e fluturat în tribune la Koln - Bayern

Steag cu Dortmund la Koln - Bayern
+7 FOTO

VIDEO Jucătorii lui Dortmund, primiți cu un entuziasm uriaș la încălzire

VIDEO Atmosfera e deja senzațională la Dortmund

VIDEO Jucătorii lui Bayern, foarte concentrați înainte de meci

VIDEO Arena din Koln e gata de meci

Ultima rundă va stabili a doua echipă direct retrogradată în Zweite, dar și echipa care va merge la baraj pentru menținerea în elita Germaniei. Patru echipe tremură înaintea etapei: Schalke 04 (31 de puncte), Bochum și Stuttgart (câte 32 de puncte) și Augsburg (34 de puncte).

Clasamentul LIVE în Bundesliga 

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Stranier „on fire”! Convocat de Edi Iordănescu, a răspuns cu gol și assist în aceeași zi

Pep Guardiola cere un lucru incredibil înainte de Manchester City - Inter Milano: „Chiar și bucătarii sau preparatorii fizici trebuie să facă asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
firfirel_postacul_ciobanului
firfirel_postacul_ciobanului  •  28 Mai 2023, 00:00
Postat de luciann pe 27 Mai 2023, 20:27

Ce nick ai avut inainte?

d.veselu. Cont suspendat definitiv. :((( Dacă vrei un nick mai vechi, îl vei afla odată cu postacul adriann, care însă poate doar se face că nu-l știe. :-)))

Ionescu07
Ionescu07  •  27 Mai 2023, 21:36

Ar trebui urmărit cine a câștigat sume imense la pariuri cu aceste ”surprize”. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

befree
befree  •  27 Mai 2023, 21:16

Eu cred ca tot asta era rezultatul si daca Farul nu castiga etapa trecuta.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează