INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DORTMUND - STUTTGART 1-5

Bundesliga. Greu fără Haaland! Borussia Dortmund, UMILITĂ pe teren propriu în campionat

Borussia Dortmund - VFB Stuttgart 1-5. foto: Guliver/Getty Images
Borussia Dortmund - VFB Stuttgart 1-5. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 decembrie 2020 18:03 / Actualizat sambata, 12 decembrie 2020 19:10

Borussia Dortmund a fost zdrobită pe teren propriu de VFB Stuttgart, scor 1-5, într-un meci din etapa a 11-a din Germania. 

Echilibrul nu s-a păstrat decât pe durata primelor 45 de minute, încheiate la egalitate, scor 1-1. Oaspeții au deschis scorul prin Wamangituka, Borussia reușind să egaleze în minutul 39, prin Reyna. 

Repriza secundă i-a aparținut în totalitate lui Stuttgart. Șvabii au mai înscris de patru ori (Wamangituka '53, Forster '60, Coulibaly '64, Gonzalez '90+2) și s-au impus cu un neverosimil 5-1, adâncind și mai mult criza Borussiei în Bundesliga.

Dortmund nu se regăsește în ultimele săptămâni. Înfrângerea categorică suferită în fața lui Stuttgart a fost cea de-a treia consecutivă pe teren propriu, după eșecurile cu Bayern (2-3) și FC Koln (1-2). Trupa lui Lucien Favre s-a îndepărtat din ce în ce mai mult de primele locuri din Bundesliga, iar lupta pentru titlu pare că va fi un „dans” în doi între Bayern și Leipzig.

An încheiat pentru Erling Haaland!

Erling Haaland (20 de ani), starul lui Borussia Dortmund, nu va mai juca în acest an, din cauza unei rupturi musculare. Anunțul a fost făcut de antrenorul echipei, Lucien Favre: „Va reveni la începutul lui ianuarie. Se pare că a jucat prea mult”.

Erling Haaland, cifrele noului star din Europa:

  • a reușit 4 „duble” în acest sezon pentru Dortmund, două în Bundesliga, două în Ligă;
  • are 6 goluri și o pasă decisivă pentru naționala Norvegiei în ultima ediție de Liga Națiunilor, între care un hattrick cu România;
  • a bifat 33 de goluri în 32 de partide pentru Borussia;
  • este cotat la 100 de milioane de euro pe Transfermarkt, la numai 20 de ani.

Clasament Bundesliga: 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Cosmin Olăroiu, o nouă performanță în China

Ianis Hagi lasă Rangers? Internaționalul român este dorit de un club important din Turcia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează