INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

BUNDESLIGA. Un specialist german trage un semnal de alarmă după anunțul reluării campionatului: „Plămânii pot suferi leziuni grave”

Un reputat medic sportiv susține că jucătorii se expun unui risc uriaș. foto: Guliver/Getty Images +32   FOTO
Un reputat medic sportiv susține că jucătorii se expun unui risc uriaș. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 07 mai 2020 17:07

BUNDESLIGA. Un reputat medic sportiv susține că jucătorii se expun unui risc uriaș. La efort, pot inspira direct în plămâni vaporii cu coronavirus ai unui adversar infectat.

Nu toți împărtășesc în Germania bucuria reluării campionatului pe 16 mai. Antrenorul lui Hoffenheim, Alfred Schreuder, reprezentanții lui Werder și Mainz 05 sunt de părere că echipele ar fi avut nevoie măcar de-o săptămână în plus de pregătire, „pentru a evita accidentări grave”. 

Dar asta-i nimica toată pe lângă avertismentul pe care-l lansează un reputat medic sportiv din Köln, Wilhelm Bloch.

Wilhelm Bloch: „Plămânii pot suferi leziuni grave”

Bloch susține că, deoarece pandemia de coronavirus e departe de a se fi încheiat, jucătorii își riscă nu doar sănătatea, ci și cariera. 

„Pericolul apare atunci când, aflat în alergare, sportivul vine în contact cu un altul, infectat. În regim de efort, el trebuie să respire adânc și astfel poate inhala direct în plămâni vaporii cu coronavirus pe care-i degajă adversarul, mai ales dacă acesta tușește sau strănută. 

Ceea ce poate provoca plămânilor leziuni grave, incompatibile cu o carieră în sportul de performanță”, avertizează medicul din Köln.

FOTO. Imagini inedite surprinse pe mapamond, în timpul pandemiei de COVID-19:

+28 FOTO

VIDEO. Bundesliga revine într-o săptămână! Când se joacă Dortmund - Bayern + două schimbări majore în regulament!

Citește și alte știri despre Bundesliga:

OFICIAL Bundesliga revine într-o săptămână! Când se joacă Dortmund - Bayern + două schimbări majore în regulament! Se așteaptă răspunsul FIFA

Cotele fotbaliștilor din Top 5 campionate se vor prăbuși! Pierderi URIAȘE dacă sezonul nu se reia

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează