INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

BURNLEY - MANCHESTER CITY 0-1 // Pep Guardiola, după ce a încheiat meciul cu 6 fundași: "Tremuram! Dacă aș mai fi avut o înlocuire, aș mai fi pus un apărător!"

Pep Guardiola, Manchester City
Pep Guardiola, Manchester City

Articol de - Publicat luni, 29 aprilie 2019 11:57

Pep Guardiola, managerul lui Manchester City, se îndreaptă spre al doilea titlu consecutiv. Și anunță: "Nimeni nu va mai reuși ceea ce am făcut noi".

City își continuă ascensiunea spre titlu. Al 12-lea succes la rând, al 19-lea în ultimele 20 de etape de Premier League. Ultimul, la limită, 1-0 la Burnley, obținut pentru numai 29 de milimetri. Atât de depășit mingea lui Agüero linia porții. Încă două victorii și Guardiola e campion doi ani unul după altul.

"Țineți mingea la colțul terenului!"

Spre sfârșitul meciului, Pep a mai folosit doi stoperi. A încheiat jocul cu șase apărători, patru fundași centrali. "Tremuram", explică el zâmbind. "Dacă aș mai fi avut o înlocuire, aș mai fi pus un apărător!", spune managerul spaniol. Mai era un fundaș pe bancă. Danilo. El nu a mai intrat.
Sean Dyche, tehnicianul lui Burnley, a fost uimit. "L-am auzit pe Pep strigând la propriii jucători: «Țineți mingea la colțul terenului!» City e o echipă mare, dar și o echipă mare trebuie să tragă de timp uneori". 

"Cu Leicester, una dintre cele mai talentate echipe ale momentului, vom lua încă trei puncte. Apoi mergem la Brighton să câștigăm și să fim campioni.

Nimeni nu va mai reuși ce am făcut noi. Vom avea 198 de puncte în două sezoane. Poate o echipă va câștiga 100 într-un campionat, dar nu va aduna 98 în următorul"

Pep Guardiola, manager Man. City

Lupta pentru titlu

1. Man. City 92p (90-22)

  • 6 mai Leicester (a)
  • 12 mai Brighton (d)

2. Liverpool 91p (84-20)

  • 4 mai Newcastle (d)
  • 12 mai Wolverhampton (a)

Vezi AICI clasamentul din Premier League

Arsenal de coșmar

O săptămână înfiorătoare pentru Arsenal. Trei eșecuri consecutive în campionat, cu trei goluri primite de fiecare dată, ceea ce nu li se mai întâmplase "tunarilor" de 53 de ani: 2-3 cu Crystal Palace (a), 1-3 cu Wolverhampton (d) și 0-3 cu Leicester (d). Iar Unai Emery a șocat la conferința de presă: "Sunt mândru de jucătorii mei. Pregătisem meciul 11 la 11. Eliminarea lui Maitland-Niles ne-a dezechilibrat. Acum, am pierdut din cauza cartonașului roșu". Locul 5, Arsenal ar putea prinde grupele Champions dacă va câștiga Europa League.

VEZI ȘI: 

Sergio Aguero a numit cei mai tari doi fundași pe care i-a înfruntat + Care sunt cei mai buni coechipieri: Messi e primul

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează