INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

CALCULE CALIFICARE. România e sigură de barajul Ligii Națiunilor, după Cehia - Kosovo 2-1! Cu cine putem juca, dacă nu ne calificăm prin preliminariile clasice

Articol de GSP - Publicat joi, 14 noiembrie 2019 15:28

România și-a asigurat prezența în play-off-ul Ligii Națiunilor, după Cehia - Kosovo 2-1. Astfel, mai avem o șansă de calificare la Euro 2020, în cazul în care nu reușim să învingem Suedia, vineri, pe Arena Națională. 

Singura condiție pentru ca România să ajungă în play-off-ul Ligii Națiunilor era ca în Grupa A Cehia să se califice în dauna lui Kosovo, lucru asigurat matematic după 2-1 în această seară. Cehii au 4 puncte distanță de kosovari înaintea ultimei etape. 

CU CINE PUTEM JUCA: DOUĂ SCENARII PENTRU ROMÂNIA ÎN PLAY-OFF-UL LIGII NAȚIUNILOR

Divizia B și Divizia D au completate tabloul play-off-ului. În C vor fi sigur cele 3 care și-au câștigat grupa de Liga Națiunilor, Scoția, Norvegia și Serbia, iar procedura UEFA presupune tragere la sorți, din restul de 4 echipe, Bulgaria, Israel, Ungaria și România, pentru a fi desemnată echipa care va completa barajul de C. 

1. Dacă vom fi echipa care fi trasă la sorți să completeze barajul de Divizia C, atunci vom întâlni sigur Scoția în semifinale. De ce obligatoriu Scoția? Fiindcă a fost echipa cu cel mai bun punctaj din toată Divizia C și în semifinale va avea parte de cea mai slabă echipă. Meciul s-ar disputa în Scoția! În cealaltă semifinală din C se vor duela Norvegia și Serbia, la Oslo.
 

2. Dacă nu vom fi echipa care va fi trasă la sorți să completeze barajul de Divizia C, atunci vom merge să completăm tabloul play-off-ului în Divizia A. Și vom întâlni sigur Islanda, în semifinale, pentru că suntem cea mai slabă echipă de Liga Națiunilor din C. De asemenea, vom evolua în deplasare. În cealaltă semifinală ar putea fi oricare două formații dintre Bulgaria, Israel și Ungaria.

LOCUL FINALEI SE TRAGE LA SORȚI 

Barajele de Liga Națiunilor se vor disputa la finalul lunii martie, iar finalele celor 4 divizii se vor disputa pe terenul uneia dintre cele două finaliste, locul urmând să fie stabilit prin tragere la sorți.
 

Deci România ar putea disputa la București o posibilă finală de Liga Națiunilor. De exemplu, împotriva Norvegiei, dacă va fi în Divizia C, sau împotriva Israelului sau Ungariei, dacă va fi în Divizia A.
 

Tragerea la sorți pentru play-off-urile Nations League va avea loc vinerea viitoare, pe 22 noiembrie, la Nyon!

FINAL » Cehia - Kosovo 2-1

Match preview România - Suedia

Citește și:

GSP a aflat ambuscada pregătită de Contra! Surprizele cu Suedia: Tudor Băluță in, Răzvan Marin out! + Mitriță și Coman împreună

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (66)
883758598355956
Adrian Fulgos  •  15 Noiembrie 2019, 15:53

Dacă băteam Norvegia, titlul acestui articol era valabil. Aşa totul este o aberatie. Ținind cont de faptul ca este aproape imposibil ca Norvegia sa se impiedice de Faroe Islands sau Malta, României nu-i rămîne alta şansă de baraj decit sa stringa 3 puncte din ultimele 2 meciuri. Şi cum este greu de crezut ca batem Spania in deplasare, sansa noastra este sa invingem Suedia. Cu egal sau infringere cu Suedia stam iaraşi acasa. Punct.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  15 Noiembrie 2019, 14:28

ar fi tare o finala cu ungaria ,daca nu reusim sa batem suedia si 1pct cu spania

gabryel28
gabryel28  •  15 Noiembrie 2019, 14:28

Bai gsp voi fumati zilnic? Avem doar 14 puncte si norvegia 11puncte. Daca norvegienii bat malta si feroe fac 17puncte . Deci noua ne treb minim 3 puncte pt locul 3. Cu cine le luam? Cu spania sau cu suedia?

Vezi toate comentariile (66)
Comentează