INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ELVEȚIA

Campionii sunt campioni și la negocieri » Dispuși să renunțe la doar 1,25 procente din salariu!

Articol de - Publicat joi, 16 aprilie 2020 11:31

Jucătorii lui FC Basel țin cu dinții de contractele lor. Clubul le-a propus o reducere cu 17,5% la nivelul salariilor anuale brute, ei nu acceptă în ruptul capului o scădere mai mare de 1,25%.

Criza declanșată de noul coronavirus în fotbal a generat o criză internă de proporții la campioana Elveției, FC Basel. Potrivit tabloidului Blick, clubul le-a propus jucătorilor o reducere cu 70 la sută a salariilor brute pe lunile aprilie, mai și iunie. Ceea ce, la nivelul salariilor anuale brute, înseamnă 17,5 procente.

Jucătorii negociază la sânge

Dar căpitanul Valentin Stocker și cei mai importanți fotbaliști ai echipei negociază la sânge pentru ei și pentru coechipieri. Dacă la alte cluburi, fotbaliștii au acceptat reduceri mult mai mari sau chiar au fost trimiși în șomaj, ei s-au oferit să renunțe la doar 5 procente din salariul pe lunile menționate. La nivelul salariului brut pe un sezon, 1,25 la sută!

Altfel spus, dacă ia un milion de franci elvețieni pe an, jucătorul acceptă să lase clubului 12.500 de franci, adică 11.863 de euro.

43 de milioane de euroe cota de piață a lotului celor de la FC Basel (27 jucători) pe transfermarkt.de

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Tranzacția mileniului în Premier League: 250 de milioane de lire sterline dați de bossul de la Amazon unei echipe din top

Adevărat cutremur la Barcelona! 9 jucători importanți, printre care Dembele și Coutinho, își fac bagajele!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează