INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Adevărat cutremur la Barcelona! 9 jucători importanți, printre care Dembele și Coutinho, își fac bagajele!

Barcelona, foto: Guliver/gettyimages +39   FOTO
Barcelona, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 16 aprilie 2020 10:38

Barcelona vrea să profite de următoarea fereastră de mercato pentru a-și primeni masiv lotul: 9 jucători sunt OUT!

  • Printre numele importante la care renunță sunt Dembele, Vidal, Coutinho, Rakitici și Semedo. Estimează că vor genera astfel 245 de milioane de euro.

La Barcelona sunt frământări mari la toate nivelurile clubului. Demisii la nivelul conducerii, liste negre cu jucători de care catalanii vor să scape. Pe cea mai recentă dintre acestea a pus mâna cotidianul madrilen AS.

Reporterii au aflat astfel numele a nu mai puțin de 9 jucători de care campioana Spaniei intenționează să se despartă în următoarea fereastră de mercato. Este vorba despre Ousmane Dembélé (22 de ani), Philippe Coutinho (27), Ivan Rakitic (32), Arturo Vidal (32), Nelson Semedo (26), Junior Firpo (23), Samuel Umtiti (26), Jean-Clair Todibo (20) și de Martin Braithwaite (28), ultimul achiziționat în ianuarie.

Unii dintre ei sunt împrumutați altor cluburi, cazul lui Coutinho, la Bayern, și al lui Todibo, la Schalke. Dar n-au reușit să convingă și nici Barca nu-i mai vrea înapoi, așa că este dispusă să accepte orice ofertă rezonabilă care sosește pentru ei.

Ce face Barcelona cu banii 

Catalanii speră să obțină în schimbul lor undeva în jurul a 245 de milioane de euro. Cei mai mulți pe mai mereu accidentatul Dembele, în schimbul căruia vor 60 de milioane de euro. Adică aproape jumătate din suma cu care l-au luat în 2018 de la Dortmund (125 milioane), dar peste actuala cotă de piață (56 milioane).

Banii obținuți, scrie AS, nu vor fi reinvestiți cu toții în achiziții de jucători! O parte, aproape jumătate, sunt preconizați pentru a ameliora situația financiară a clubului, afectată de criza coronavirusului.

852,65 milioane de euroe cota de piață a lotului Barcelonei la ora actuală

REMEMBER: Real Madrid - Barcelona 2-6 (finalul sezonului 2008-2009)

+35 FOTO

Citește alte știri despre Barcelona:

Suspiciuni confirmate în „Barçagate” » Contracte umflate de 7 ori și sustrase controlului de la Barcelona

Schimbul momentului în fotbalul mondial: Lautaro Martinez contra Antoine Griezmann

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
dinamo100
dinamo100  •  16 Aprilie 2020, 12:58

E o tampenie sa vinzi in vreme de criza, cand preturile sunt jos. Lista e lunga insa nu cred ca toti cei de pe lista vor fi vanduti. Depinde ce oferte sunt pentru ei. Eu zic ca multi dintre cei enumerati sunt foarte buni, insa e greu sa te impui titular la Barcelona. In plus, preturile fotbalistilor inainte de coronavirus erau umflate rau. Urmeaza o corectie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează