INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYER LEVERKUSEN

Căpitanul lui Leverkusen, Bernd Schneider, se retrage din activitate!

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 iunie 2009 00:00

Fostul internaţional german Bernd Schneider, acum în vârstă de 35 de ani, a anunţat, vineri, că îşi va încheia cariera de fotbalist ca urmare a problemelor medicale cu care se confruntă la spate, informează cotidianului Bild.

"Cei care mă cunosc ştiu câtă pasiune am pus în meseria mea. Este regretabil că trebuie să ies din scenă într-o asemenea manieră. Probabil că voi fi şi mai emoţionat când va începe din nou campionatul în Bundesliga. Sunt mulţumit cu ce am realizat în cariera mea de fotbalist, deşi mi-ar fi plăcut să câştig un trofeu important. În câteva rânduri am fost foarte aproape de o mare performanţă", a spus mijlocaşul lui Bayer Leverkusen.

Schneider, 81 de selecţii şi 4 goluri în naţionala Germaniei, a debutat în fotbalul profesionist la Carl Zeiss Jena, echipa din oraşul său natal, iar apoi, timp de un sezon a jucat pentru Eintracht Frankfurt. Din 1999, acesta a fost legitimat la Bayer Leverkusen, alături de care a ieşit de două ori vicecampion în Bundesliga şi a disputat două finale ale Cupei Germaniei.

În 2002, mijocaşul care pe 17 noiembrie va împlini 36 de ani, a pierdut atât finala Ligii Campionilor, în dauna lui Real Madrid, cât şi şansa de a deveni campion mondial cu naţionala Germaniei la turneul final din Japonia şi Coreea de Sud.

Deşi în sezonul 2008-2009 Bernd Schneider a bifat doar 13 minute pentru Leverkusen din cauza unei accidemtări, acesta spera să-şi poată recăpăta forma din trecut şi să participe alături de prima reprezentativă a ţării sale la Cupa Mondială din 2010.

NewsIn

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
 •  26 Iunie 2009, 16:35

..au zis : "spera"..deci acum numai crede, credea ca putea"..acum s-a retras din cazuza agravarii situatiei..fin.;)

 •  26 Iunie 2009, 15:39

S-a lasat de fotbal, dar spera sa joace la CM 2010? Voi ganditi?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează