INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Cardiff City a plătit 17 milioane pentru atacantul care a murit înainte să joace în Premier League

Cardiff City a plătit 17 milioane pentru Emiliano Sala. Foto: Imago Images
Cardiff City a plătit 17 milioane pentru Emiliano Sala. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 19 iulie 2023 14:57 / Actualizat miercuri, 19 iulie 2023 14:57

Emiliano Sala se transferase de la Nantes la Cardiff City în ianuarie 2019, dar și-a pierdut viața într-un accident aviatic în drum spre capitala Țării Galilor. Obligat de FIFA, clubul britanic a plătit întreaga sumă, 17 milioane.

Emiliano Sala era în vârful carierei sale. După patru ani la Nantes, între 2015 și 2019, atacantul cu 48 de goluri în 133 de meciuri în toate competițiile la galben-verzi s-a transferat în ianuarie 2019 în Premier League, la Cardiff City.

FCSB - Dinamo nu se joacă în Ghencea! Varianta a picat după zile în șir de negocieri + ce se întâmplă cu derby-ul
FCSB ÎN GHENCEA
FCSB - Dinamo nu se joacă în Ghencea! Varianta a picat după zile în șir de negocieri + ce se întâmplă cu derby-ul

Emiliano Sala s-a prăbușit în Canalul Mânecii

A fost în Țara Galilor, a trecut vizita medicală și a semnat contractul. Totuși, în loc să rămână la Cardiff, s-a întors la Nantes pe 19 ianuarie, pentru a-și lua adio de la foștii colegi, într-o călătorie rapidă organizată de agentul Mark McKay. 

S-a întors pe 21 ianuarie, la bordul unei avionete Piper Malibu, aceeași cu care zburase și cu două zile înainte. Deasupra Canalului Mânecii s-a pierdut contactul cu turnurile de control, micul aparat prăbușindu-se în apă. Sala și pilotul și-au pierdut viața în acel accident aviatic. Emiliano avea 28 de ani.

Nantes a câștigat cazul „Emiliano Sala” la FIFA

De atunci, a început și războiul dintre Nantes și Cardiff City. Nantes cerea banii pentru transfer, 17 milioane de euro, susținând că mutarea a fost realizată. Cardiff a refuzat, motiva că jucătorul nu evoluase nicio clipă la albaștri. Cazul a ajuns la FIFA, care i-a dat câștig de cauză lui Nantes.

Clubul galez, acum în Championship, nu a mai putut protesta și a plătit suma în trei rate, ultima fiind achitată ieri. Cazul nu s-a închis însă nici acum. Cardiff a dat în judecată Nantes la un tribunal francez, procesul fiind programat pentru 2024.

Cardiff: „Responsabilii să răspundă pentru ce au făcut”

„Noi am achitat întreaga sumă de transfer, dar încă nu s-a luat decizia judiciară asupra responsabilității lui FC Nantes în acel accident. Continuăm să adunăm probe pentru ca responsabilii să răspundă pentru ceea ce au făcut", a avertizat Cardiff în comunicat. „Așteptăm cu nerăbdare procesul de anul viitor”. 

Citește și:

Nemții se sabotează singuri în bătălia pentru Harry Kane! Patronul lui Tottenham s-a supărat și ține de prețul pus

Președintele lui PSG, mesaj dur la antrenament, aluzie la Kylian Mbappe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează