INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Ancelotti a fost învestit Doctor Honoris Causa, apoi dat de gol chiar de rector: „În 2024 îl așteaptă ceva extraordinar”

Carlo Ancelotti // sursă foto: captură video Universita di Parma
Carlo Ancelotti // sursă foto: captură video Universita di Parma

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 15:58 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 16:15

Carlo Ancelotti (64 de ani), antrenorul lui Real Madrid, a primit astăzi, la Parma, titlul de „Doctor Honoris Causa” pentru tot ce a realizat de-a lungul carierei lui de fotbalist, apoi antrenor. În cadrul ceremoniei, rectorul Universității din Parma a anunțat că Ancelotti va prelua naționala Braziliei în 2024, ceea ce antrenorul italian nu a negat.

Legendarul antrenor a fost învestit astăzi ca Doctor Honoris Causa, un titlul onorific care i-a fost acordat de către Universitatea din Parma, oraș situat în proximitatea localității în care Ancelotti s-a născut, Reggiolo.

„Pentru noi, este o mare onoare și satisfacție că domnul Ancelotti a acceptat recunoașterea noastră, care vine dintr-un oraș-cheie al vieții lui. El este un ambasador al țării noastre, al teritoriului nostru în lume”, a afirmat rectorul Universității, Paolo Andrei, în introducerea pe care a făcut-o ceremoniei.

„Mai am un singur prieten adevărat, cu care vorbesc zilnic”. Victor Pițurcă, mărturisire tulburătoare
Metrosport
„Mai am un singur prieten adevărat, cu care vorbesc zilnic”. Victor Pițurcă, mărturisire tulburătoare

Carlo Ancelotti a fost învestit Doctor Honoris Causa, apoi dat de gol chiar de rector: „Îl așteaptă postul de selecționer al Braziliei”

Ulterior, rectorul a prefațat trecerea lui Ancelotti la naționala Braziliei, numire care ar urma să aibă loc în vara lui 2024, atunci când lui Carlo îi va expira contractul cu Real Madrid:

„În 2024, o aventură extraordinară îl așteaptă pe Carlo Ancelotti, ceva care pentru mulți antrenori reprezintă doar un vis: postul de selecționer al Braziliei. Va fi primul străin din ultimii 60 de ani care să ocupe acest rol și al patrulea din istorie”.

Ancelotti, care a luat ulterior cuvântul, nu a negat în vreun moment ceea ce spusese rectorul. În schimb, întrebat de presa italiană despre iminenta trecere pe banca Selecao, a evitat să răspundă concret: „Este un subiect tabu, să vorbim despre altceva”.

Momentan, naționala Braziliei este pregătită de Fernando Diniz, instalat ca antrenor interimar până în iunie 2024, atunci când ar urma să fie succedat de Carlo Ancelotti.

Italianul nu a confirmat acordul cu Federația Braziliană, cel mai probabil pentru a da semnalul că rămâne concentrat pe munca de la Real Madrid, dar sunt semne clare că părțile au bătut palma pentru vara anului următor.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Scandalul ANULUI în Grecia! Șeful arbitrilor, REFUZAT de UEFA, este „prietenul prietenilor”! Răzvan Lucescu și PAOK implicați în conflict

Liverpool, Real Madrid și Bayern se bat pe antrenorul revelație din Bundesliga! Are clauză secretă, netrecută în contract

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează