INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Carlo Ancelotti, dezvăluiri delicate despre relația cu Roman Abramovich: „Am câștigat cu 6-0, dar m-a chemat la el acasă să mă ia la rost. Mă simțeam ca un condamnat la moarte”

Roman Abramovich // foto: Imago Images
Roman Abramovich // foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 19 iunie 2022 13:03 / Actualizat duminica, 19 iunie 2022 16:59

Carlo Ancelotti (63 de ani) a relatat în cartea sa, „Leadership tăcut”, felul în care a decurs relația cu Roman Abramovich, fostul proprietar al clubului Chelsea. Antrenorul italian i-a pregătit pe londonezi între 2009 și 2011, înainte de a fi demis de oligarhul rus.

În 2009, după 8 ani pe banca lui AC Milan, Carlo Ancelotti a preluat-o pe Chelsea. A rezistat doi ani la cârma clubului londonez, perioadă în care a cucerit un campionat, o cupă a Angliei și o supercupă.

În cartea sa, „Leadership tăcut”, Ancelotti povestește că a avut o relație dificilă cu proprietarul lui Chelsea din acea vreme, rusul Roman Abramovich. 

„I se părea că sunt prea îngăduitor cu jucătorii. A încercat să mă convingă să fiu mai sever cu ei”, a concluzionat Ancelotti, privind retrospectiv către anii petrecuți în Londra. 

Nu l-au ales pe Hagi » Cine va fi de luni noul antrenor de la Galatasaray
TURCIA
Nu l-au ales pe Hagi » Cine va fi de luni noul antrenor de la Galatasaray

Carlo Ancelotti, despre perioada Chelsea: „Nici măcar Berlusconi nu fusese atât de dificil ca Abramovich”

„Începuturile mele la Chelsea au fost glorioase. Am început sezonul la înălțime, echipa câștigând 14 dintre primele 16 meciuri în toate competițiile. Cu toate acestea, chiar și atunci existau semne că relația cu proprietarul ar putea fi dificilă.

În timpul acelei serii extraordinare de meciuri, am pierdut cu 1-3 în fața celor de la Wigan. A fost doar o scăpare în opinia mea, ceva ce se mai întâmplă la fotbal, dar Abramovich a venit la antrenament dimineața următoare, să ceară explicații.

Am încercat să-l ascult și să nu răspund impulsiv, dar poate că ar fi trebuit să mă pregătesc mai bine și să-i pot oferi câteva explicații.

Ar fi trebuit să identific momentul ca fiind primul meu cartonaș roșu. Pentru mine, era un gen nou de relație cu proprietarul - nici măcar Berlusconi nu fusese atât de dificil”, a relatat antrenorul italian, în prezent „principal” la Real Madrid.

Carlo Ancelotti: „Abramovich m-a atacat frontal, dar nu am răspuns”

„Relația mea cu Abramovich a fost grav afectată în februarie 2010, după două lovituri puternice. Mai întâi, am fost învinși cu 2-4 acasă de Manchester City. A convocat o ședință pentru a doua zi, la 9 dimineața, ca să întrebe ce se întâmplase.

A doua și cea mai grea lovitură neașteptată a fost înfrângerea suferită în deplasare cu Inter, în turul optimilor Ligii Campionilor. A doua zi după ce am pierdut din nou cu Inter, 1-0 acasă, Abramovich s-a adresat grupului, pretinzând explicații. Din nou, am ales să nu răspund violent la atacul frontal, nu îmi stătea în fire”, a continuat Ancelotti.

„Întoarce mașina și spune-i lui Carlo că este concediat”

Sub comanda sa, Chelsea a câștigat trei trofee, inclusiv Premier League. Dar succesul pe plan intern nu a slăbit presiunea de pe umerii lui Ancelotti.

Am câștigat primul meci din noul sezon cu 6-0, dar tot am fost chemat acasă la Abramovich să mă ia la rost pentru prestație. Alt semnal de alarmă - și era abia primul meci din sezon.

Am rămas pe primele locuri până în noiembrie. Am pierdut cu Liverpool, 0-2, și asistentul meu, Ray Wilkins, a fost concediat câteva zile mai târziu. Am rămas mult când Wilkins a fost înlocuit. Conducerea clubului nu m-a consultat în prealabil. (...)

În aprilie, am jucat cu Manchester United în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. În noaptea dinaintea celei de-a doua runde, Abramovich a stat de vorbă cu jucătorii, spunându-le că, în cazul în care nu câștigă, echipa va trece prin schimbări majore.

Mie mi-a comunicat separat că, dacă pierdem, nu era nevoie să mă mai deranjez să vin la muncă. Am pierdut meciul și m-am dus la serviciu, deși mă simțeam ca un condamnat la moarte.

Apoi am pierdut cu 0-1 în fața lui Everton în ultima zi a sezonului. Am aflat ulterior că CEO-ul abia plecase de la stadion, când a fost sunat și a primit mesajul: «Întoarce mașina și spune-i lui Carlo că este concediat»”, a mai povestit Ancelotti.

  • Cartea „Leadership tăcut - Cum să câștigi inimile, mințile și meciurile”, publicată de editura Curtea Veche, are prețul de 38,25 lei.

Carlo Ancelotti, unic în istoria fotbalului

Carlo Ancelotti, dezvăluiri delicate despre relația cu Roman Abramovich: „Am câștigat cu 6-0, dar m-a chemat la el acasă să mă ia la rost. Mă simțeam ca un condamnat la moarte”
Carlo Ancelotti, în perioada Chelsea // foto: Guliver/gettyimages
  • Carlo Ancelotti este unicul antrenor care a cucerit campionatul în toate cele 5 mari campionate din Europa (Anglia, Spania, Italia, Germania și Franța).
  • După acel mandat la Chelsea, le-a mai antrenat pe PSG, Real Madrid, Bayern Munchen, Napoli, Everton și iarăși Real Madrid, cu care are contract până în vara lui 2024.
  • Roman Abramovich a condus-o pe Chelsea între 2003 și 2022. În acest an a decis să vândă clubul, după ce guvernul britanic l-a sancționat în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia și al legăturilor sale cu președintele rus Vladimir Putin.

Am convingerea că motivul principal pentru care a renunțat la mine a fost nemulțumirea legată de felul în care am antrenat lotul. I se părea că sunt prea îngăduitor cu jucătorii, credea că atitudinea mea dăunează echipei. 

A încercat să mă convingă să fiu mai autoritar, mai sever cu jucătorii. Se înșela. Eu rămân fidel personalității mele. 

- Carlo Ancelotti

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

CEO-ul de la Manchester United insistă pentru vedeta Barcelonei: „Banii îi avem”

Românii, în cădere liberă! Li s-au prăbușit cotele în 2022 » Chiricheș a înregistrat cea mai mare pierdere

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
Cormiz
Cormiz  •  30 Iulie 2022, 16:08

Despre amanta din România scrie în carte? Ani de zile la rand a venit incognito în România pana când amanta i-a dat pur și simplu papucii.

mikeshine
mikeshine  •  19 Iunie 2022, 20:48
Postat de romeverest pe 19 Iunie 2022, 20:27

Ce intelegi tu din acest sport ?? Cum poti sa-l aduci in discutie pe ciobanul national atata timp cat nu a facut nimic semnificativ pentru fotbalul romanesc !! Apropo….cunosti ce a reprezentat Berlusconi pentru Milan ?? Silvio Berlusconi a preluat echipa AC Milan în 1986, iar în cei 31 de ani de domnie a câştigat 29 de trofee cu Milan, dintre acestea fiind 5 trofee UEFA Champions League !!

ce intelegi tu din fotbal? la nivel mic este incredibil ca Steaua a ramas tot sus. dinamo,rapid s-au dus si au trait umilinte ***. doar Steaua a ramas tot sus si joaca in fiecare an in europa si se bate la campionat. pai in 90% din situatii suntem ori campioni ori vicecampioni.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romeverest
romeverest  •  19 Iunie 2022, 20:29
Postat de mikeshine pe 19 Iunie 2022, 20:12

prostule,daca nu era becali eram de nivelul albaniei la cluburi. fara becali nu aveam niciodata o echipa in grupele ucl. fara becali nu avea niciodata vreo echipa in grupele e.l.

*** ?? *** !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează