INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANALIZĂ

Românii, în cădere liberă! Li s-au prăbușit cotele în 2022 » Chiricheș a înregistrat cea mai mare pierdere

Vlad Chiricheș, în stânga // foto: Guliver/gettyimages
Vlad Chiricheș, în stânga // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 19 iunie 2022 11:39 / Actualizat duminica, 19 iunie 2022 11:59

Dintre primii zece jucători români ca valoare pe Transfermarkt, șase au înregistrat o reducere a cotei. Chiricheș a pierdut 28%, Stanciu 21,4%, Mitriță 20%, Man 18,8%. Au urcat în schimb Marius Marin cu 100%, Pușcaș 40%, Olaru 37,5% și Octavian Popescu 33,3%.

Ne întrebăm de ce naționala merge din rău în mai rău și în străinătate avem destul de puțini fotbaliști care joacă titulari și au evoluții remarcabile. 

Un argument de ordin statistic ar fi valoarea jucătorilor ce înregistrează o scădere în 2022, cel puțin în privința celor mai bine cotați „tricolori”, potrivit datelor publicate de Transfermarkt.

Nu l-au ales pe Hagi » Cine va fi de luni noul antrenor de la Galatasaray
TURCIA
Nu l-au ales pe Hagi » Cine va fi de luni noul antrenor de la Galatasaray

Regres pentru fotbaliștii români în privința cotelor

Chiar cel mai bun ca și cotă a pierdut, o dată cu retrogradarea în Serie B, două milioane de euro (14,3%). Răzvan Marin, pe punctul să ajungă la Empoli (încă un pas în spate), e plasat la 12 milioane euro. 

La fel, Alex Cicâldău, de la 8 la 7,5 milioane, efectul sezonului slab de la Galatasaray, și Dennis Man, devalorizat constant la Parma în Serie B, ultima oară de la 8 la 6,5 milioane!

Florin Tănase, Valentin Mihăilă și Darius Olaru, egali

Marele absent de la echipa reprezentativă suferă și el un recul, deși financiar a mers la mai bine în China. Nicolae Stanciu a făcut un mare pas înapoi (21,4%), scăzând de la 7 la 5,5 milioane, actualizarea neluând în calcul startul excelent de la Wuhan Three Towns.

Lui Valentin Mihăilă nu i-a priit împrumutul la Atalanta și a regresat cu 500.000 de euro, până la 5,5 milioane, devenind egalul FCSB-iștilor Florin Tănase și Darius Olaru, ultimul cu un plus de 37,5% la cota de piață. 

În continuă scădere este și Alex Mitriță, mai mult rezervă cu Răzvan Lucescu la PAOK, minus un milion (20%). Aceeași discuție în cazul lui Vlad Chiricheș, atât de contestat după ultimele apariții în "tricolor" și devalorizat cu 28 de procente, la 1,8 milioane de euro.

Ianis Hagi bate pas pe loc

Singurul dintre primii zece care a staționat e Ianis Hagi, 7 milioane de euro, dar șeptarul lui Rangers nu a jucat în acest an (s-ar fi schimbat ceva cu el în Nations League?) și încă se recuperează după operația de ligamente încrucișate. 

Tot pe palier în 2022 se află Cristian Manea (CFR Cluj), Iulian Cristea (FCSB) și Radu Drăgușin (Juventus).

Alexandru Maxim este pe plus!

Surprinde contrastul între evoluțiile la națională și cele de la echipa de club în cazurile lui George Pușcaș și Alexandru Maxim, care se plasează pe linie ascendentă. Atacantul de la Pisa a crescut în cotă cu un milion (40%), iar mijlocașul lui Gaziantep cu 500.000 de euro, ambii până la 3,5 milioane.

Cea mai spectaculoasă „explozie” a avut-o însă Marius Marin, care și-a dublat valoarea, la 3 milioane, pe baza prestațiilor de la Pisa. 

Pe „verde” se mai află Octavian Popescu (FCSB, 33,3%), de la 3 la 4 milioane de euro și Andrei Burcă (CFR Cluj), de la 3,7 la 4 milioane, ambii folosiți, fără realizări deosebite, în mandatul lui Edward Iordănescu. 

NumeCotă*
1. R. Marin12
2. Cicâldău7,5
3. I. Hagi7
4. Man6,5
5-8. N. Stanciu5,5
F. Tănase5,5
Olaru5,5
Mihăilă5,5
9-11. Mitriță4
Burcă4
Oct. Popescu4

* Evaluare conform Transfermarkt, sumele sunt în milioane de euro.

Citește mai multe știri din fotbalul românesc: 

Una zice, alte face » Becali se contrazice cu ultimul transfer: „Așa nu poți să te bați la titlu”

Adrian Cristea nu e impresionat de Octavian Popescu: „Sunt sute de fotbaliști ca el”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
dandana
dandana  •  19 Iunie 2022, 16:28

Toți car comentați sunteți *** , vorbești de națională asa, ca și cum ai vorbi de propria țară la mișto. Luați la mișto jucători, conducerea și ce vreți voi, dar nu faci națională second-hand. Arată cât de *** ești, nu poți spune nici măcar în glumă ca tara care te-a educat și hrănit este second-hand. Nu mai am cuvinte sa spun ceva. Mai bine tăceți ca faceți bine!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gazistu
gazistu  •  19 Iunie 2022, 13:32

Chiri" e titular si capitanul "nationalei second hand", doar prin simplul fapt ca e romanul care joaca, intamplator, la cea mai buna echipa Sassuolo, din Italia ... apoi e Ianis de la Rangers, din Scotia; restul vai si amar! Vedete de peste 100 mil/euro preum Man, Mihaila, R Marin care aujucat la cele mai slabe echipe din Seria A, cu care au si retrogradat .... si ne miram ca de ce nu avem rezultate in fotbal, nici la echiepele de club si nici la Nationala! Pai ei ne arata valoare lor prin echipale la care joaca!!!

ortega
ortega  •  19 Iunie 2022, 12:59

Pe Chichireș aș da și eu o muscă moartă ... Să-ți dea bani Sassuolo să-l iei și tot trebuie să reflectezi ... Vorba bețivanului Cornel Vinu ... Ce să faci cu ăsta ? Să îl duci la carnaval ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează