INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Tevez, dezvăluire șocantă: „Nu am învățat niciodată limba engleză din cauza războiului pentru Insulele Falkland!”

Carlos Tevez, în tricoul lui Manchester City
Carlos Tevez, în tricoul lui Manchester City

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2023 17:30 / Actualizat marti, 16 mai 2023 18:28

Carlos Tevez (39 de ani), fostul atacant argentinian al lui Man. City, Man. United, West Ham și Juventus Torino, a mărturisit că nu s-a adaptat în 7 ani în Regat, fiind afectat că un unchi al său a suferit în conflictul armat din anii '80: „Am făcut-o pentru că am avut o problemă culturală cu Anglia”

A fost căpitanul lui Manchester City și a mai jucat în Premier League pentru Manchester United și West Ham, însă n-a prins o boabă de engleză. Carlos Tevez a dezvăluit unui post argentinian de radio de ce nu a vrut să învețe deloc limba lui Shakespeare în cei șapte ani cât a evoluat în Regat. 

După Dan Petrescu, și Burcă pleacă de la CFR Cluj! » GSP oferă detalii despre transferul fundașului de națională
CFR Cluj
După Dan Petrescu, și Burcă pleacă de la CFR Cluj! » GSP oferă detalii despre transferul fundașului de națională

„Am făcut-o pentru că am avut o problemă culturală cu Anglia”, a declarat „Apașul”, explicând că era convins că n-o să se adapteze și de aceea nu a depus niciun efort. „Nu mi-am dorit niciodată să învăț engleza. Mi-am dorit ca oamenii să învețe spaniolă pentru a vorbi cu mine”.

Carlos Tevez, afectat de problemele unchiului

Carlitos a povestit și ce i-a determinat această alegere: „Am avut un unchi ce a jucat pentru River Plate. Era unicul fan River din familie. A fost la echipa de rezerve și era pregătit să debuteze la prima formație, în schimb a fost chemat în armată să lupte în războiul pentru Insulele Falkland. Unchiul meu, de care eram foarte apropiat, a suferit mult pentru că el a participat la acel conflict militar. Când s-a întors s-a apucat de alcool și de jocuri de noroc”. 

Războiul a durat două luni și în el au murit 635 de soldați argentinieni și 255 britanici, cu un bilanț de peste 2500 de răniți, Marea Britanie luând înapoi insulele cu forța.

Carlos Tevez: „Nu e nimic bun la Manchester”

Necazurile unchiului său l-au afectat atât de mult pe Tevez, încât a avut un impact profund asupra vieții lui când fotbalul l-a adus în Anglia. „Mi-am spus că este bine pentru că eram acolo pentru muncă, dar că nu m-aș fi adaptat niciodată la viața din Anglia. Asta însemna și să nu vorbesc engleza”. 

Tevez a petrecut 7 ani în Premier League înainte de a se muta la Juventus în 2013. Și chiar și atunci când era în Anglia, nu și-a ascuns niciodată sentimentele, ajungând chiar să spună că „nu este nimic bun la Manchester”, într-un interviu din presa argentiniană acordat în perioada în care juca la City.

L-a refuzat și pe Zabaleta

Apoi, alt episod. Implicat într-o încălcare gravă a traficului rutier, în 2011, Tevez a evitat amenzile pentru că engleza lui era atât de proastă încât n-a înțeles ce scria în amendă și ce i se contesta! 

Cu câțiva ani mai devreme, când tocmai sosise la City, colegul său Pablo Zabaleta încercase să-l convingă să învețe engleza: „I-am zis că trebuie să vină la mine să ia lecții, pentru că e important să știe limba pentru a vorbi și a se înțelege cu colegii și antrenorul”. 

Tevez nu l-a ascultat niciodată. Și a continuat cruciada anti-Anglia până la sfârșit.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBALUL INTERNAȚIONAL:

Și Mauricio Pochettino îl vrea pe Victor Osimhen! Chelsea este favorită să-l transfere la vară pe campionul din Serie A

Joacă tot Rudiger! Ancelotti îl păstrează pe neamț ca gardian la „bestia” Erling Haaland în returul de la Manchester

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
godot
godot  •  16 Mai 2023, 21:23

Scârbit de englezi, dar trăind în Anglia...

Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  16 Mai 2023, 19:06
Postat de steaua.libera pe 16 Mai 2023, 18:32

Inteligentă mișcarea. Tevez - Balotelli 3-0

Da de ce " este șocantă" vestea? Daca omului nu i a plăcut engleza,ce e șocant în asta? Zici GSP și ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua.libera
steaua.libera  •  16 Mai 2023, 18:57

And the Darwin Award goes to …

Vezi toate comentariile (4)
Comentează