INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

FOTO Undă verde pentru „Catedrala” din Milano: „Va fi cel mai frumos stadion din lume!”

FOTO: ACMilan.com +5   FOTO
FOTO: ACMilan.com

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 decembrie 2021 17:17 / Actualizat miercuri, 22 decembrie 2021 17:25

AC Milan și Inter au făcut încă un pas spre noua casă. Proiectul „Catedralei” a fost făcut public marți, iar părțile implicate susțin că va fi „cel mai frumos stadion din lume”. 

„San Siro”, pentru fanii lui AC Milan, „Giuseppe Meazza”, pentru cei ai lui Inter, va fi înlocuit cu o arenă ultramodernă. De proiect se va ocupa firma de arhitectură Populous, cea care a condus lucrările și la stadioanele Emirates, White Hart Lane și Wembley. 

Haos la formația lui Răzvan Marin » Oficialul lui Cagliari n-a mai rezistat: „A fost ultimul meci pentru mulți dintre ei”
Cagliari
Haos la formația lui Răzvan Marin » Oficialul lui Cagliari n-a mai rezistat: „A fost ultimul meci pentru mulți dintre ei”

Noua arenă va fi construită lângă cea actuală și va avea 65.000 de locuri. Va fi denumită „Catedrala”, pentru că modelul a fost inspirat din arhitectura unor opere faimoase, Domul din Milano și Galeria Vittorio Emanuele. Construcția ar urma să înceapă în anul 2022. Conform celor de la Sports Illustrated, ar trebui să fie finalizată în 2025.

+1 FOTO

Actualul stadion, inaugurat în 1926, nu va fi demolat complet. Va căpăta o altă formă și va fi gazda ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2026. 

„Catedrala” din Milano, „cel mai frumos stadion din lume”

„Noul San Siro va fi cel mai frumos stadion din lume, prin puternica lui identitate şi recunoaştere. O arenă atractivă, accesibilă şi sustenabilă pentru oraşul Milano, care va facilita dezvoltarea cluburilor şi competitivitatea lor mondială'', a declarat Paolo Scaroni, preşedintele lui AC Milan.

Citește și alte știri din fotbalul european: 

VIDEO EXCLUSIV De ce nu reușesc fotbaliștii români în străinătate » Care e problema sesizată de Mircea Lucescu, antrenorul anului în Ancheta GSP

„Hagi și Popescu i-ar fi transferat? Moruțan și Cicâldău sunt bani aruncați!”. Românii Galatei, puși la zid!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
titiduru22
titiduru22  •  22 Decembrie 2021, 20:55

Va invit in LA sau sau Vegas sa vedeti stadioane frumoase .

rumunek
rumunek  •  22 Decembrie 2021, 19:38

San Siro este probabil unul dintre cel mai ușor de recunoscut stadioane din lume. Alături de Bernabeu și Câmp Nou din Spania sau Old Trafford din Anglia. Problema mea cu noile stadioane, extraordinare în interior, este că sunt lipsite de orice urmă de identitate pe exterior. Că e noul stadion al lui Tottenham sau Wanda Metropolitan, că e al lui Arsenal sau al lui Bayern, cam toate sunt la fel. Și pe afară și in interior. Doar niște leduri colorate pe afară. La fel de adevărat este că San Siro face față cu greu la cerințele actuale, dar sentimentul pe care l-am avut urcând pe “serpentinele” acelea exterioare e unic. La fel ca interiorul care dă impresia de aproape vertical, cu acustica fantastică sau peluzele care parcă se dărâmă peste porți. Și nu cred că îl voi avea pe un nou stadion. Cam ce am pățit pe noul Ghencea, incomparabil ca funcționalitate față de cel vechi, dar încă fără suflet. N-am simțit nici o diferență față de Arenă, doar că era mai mic. Aș fi vrut ca marile case de arhitectură să găsească o modalitate de a integra vechile stadioane în ceva modern, să păstreze cumva vechea atmosferă, reorganizând cumva lucrurile. Cam cum a făcut Real la Bernabeu (cred, încă nu am verificat personal). Altfel, s-au putea să fie doar un Juve Stadium, dar în alte culori.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează